Πορτογαλία: Κύμα καταστολής ενάντια στους Anonymous.7 συλλήψεις.

απο τα http://pt.indymedia.org/conteudo/destacada/30035 http://revolution-news.com/21-anonymous-detained-and-interrogated-in-portugal-7-still-under-arrest/ http://www.jn.pt/PaginaInicial/Seguranca/Interior.aspx?content_id=4424723

Μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση του νέου αντι τρομοκρατικού νόμου, γίνεται ξεκάθαρο ότι το καθεστώς περνά στην επίθεση και οι πολιτικές διώξεις και φυλακίσεις επιστρέφουν στην Πορτογαλία.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Φλεβάρη η δικαστική αστυνομία κατά την διάρκεια μίας επιχειρησιακής επιδρομής στην πόλη της Λισσαβόνας και του Πόρτο,  συνέλαβε  και ανέκρινε 21 υποτιθέμενα μέλη των Anonymous, από τους οποίους κρατεί ακόμα 7 από αυτούς των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δημοσιευτεί (πλην του Rui Cruz)  και είναι αδύνατη έως τώρα η επικοινωνία μαζί τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία η επιχείρηση με τον κωδικό C4R3T05 συμπεριέλαβε 70 άρτια εκπαιδευμένους τεχνικούς με σκοπό να εντοπίσει και να συλλάβει μέλη των  Anonymous που εμπλέκονται σε διαδικτυακές επιθέσεις DDOS, παραποιήσεις ιστιοσελίδων, κλοπή και διαρροή στα κοινωνικά δίκτυα ευαίσθητων σελίδων όπως αυτή της εισαγγελίας από όπου κλάπηκαν και διέρρευσαν τα προσωπικά νούμερα και οι κωδικοί 2000 δικαστικών ή της Αστυνομίας από όπου κλάπηκαν και δημοσιεύτηκαν οι αριθμοί πινακίδων των συμβατικών αμαξιών που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις καταστολής,  της Αρχιεπισκοπής της Λισσαβόνας  του Λαϊκού κόμματος κλπ.

Σε μία άμεση απάντηση στην καταστολή η ομάδα « Sudoh4k3rs» που ανήκει  στο δίκτυο των Anonymous επιτέθηκε την Παρασκευή 27 Φλεβάρη, στο σύστημα του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας , δημοσιεύοντας τους κωδικούς πρόσβασης στην διαχείριση της σελίδας , δηλώνοντας ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν έως την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License