Αντιφασιστική πορεία στη Σόφια

Ούτε στη Σόφια ούτε πουθενά...

post image

To περασμένο Σάββατο 150-200 αντιφασ΄στες διαδήλωσαν στη Σόφια ενάντια στην ετήσια πορεία προς τιμήν του στρατηγού Λούκοφ, συνεργάτη των ναζί και ηγετική μορφή του βουλγαρικού εθνικοσοσιαλισμού που εκτέλεστηκε από παρτιζάνους το 1943.

Στην πορεία στη μνήμη του Λούκοφ συμμετεχουν φασίστες από όλη τη Βουλγαρία και παλαιότερα είχε συμμετοχή έως και 1.000 ατόμων. Φέτος η συγκέντρωση των φασιστών είχε 300 ασπόνδυλα.

Η αντιφασιστική πορεία στρεφόταν επίσης ενάντια στην αύξηση του ρατσισμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη Βουλγαρία, μετά την εμφάνιση για πρώτη φορά στη χώρα προσφύγων (από τη Συρία). Οι διαδηλωτές/τριες φώναζαν επίσης συνθήματα ενάντια στην ομοφοβία (το 2008 φασιστοχουλιγκάνοι δολοφόνησαν τοn 25χρονο φοιτητή Μ. Στογιάνοφ σε πάρκο της Σόφιας επειδή «έμοιαζε gay»).

Στην αντιφασιστική πορεία συμμετείχαν επίσης, σε ένδειξη διεθνιστικής αντιφασιστικής αλληλεγγύης, 15-20 σύντροφοι/σες από Ελλάδα, Ρουμανία και Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License