Πολυετείς ποινές στη δίκη "μπλέντερ" για τους Πυρήνες της Φωτιάς

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/polyeteis-poines-sth-dikh-mplenter-gia-toys-pyrhnes-ths-fwtias.3221633.html Δικες

Βαριές ποινές κάθειρξης "μοίρασε" το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά την τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικαςίας για τη δίκη "μπλεντερ" κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Το δικαστήριο, που συνεδρίαζε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, εξέδωσε σήμερα την ετυμηγορία τους για τις τρεις δικογραφίες των βομβο-δεμάτων σε πρεσβείες, στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και αλλού, και των επιχειρήσεων του 2010 σε σπίτια στην Αττική και στην επαρχία.

Περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, 15 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για αξιόποινες πράξεις, ενώ στους περισσότερους επιβλήθηκαν βαριές ποινές κάθειρξης. Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν οι:

* Χρ. Τσάκαλος σε 24 έτη και 2 μήνες και πρόστιμο 1500 ευρώ,

* Γερ. Τσάκαλος σε ποινή κάθειρξης 29 χρόνων και 9 μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ,

* Μιχ. Νικολόπουλος σε 20ετή ποινή κάθειρξης,

*Γ. Νικολόπουλος σε 24 χρόνια και 2 μήνες και πρόστιμο 1.200 ευρώ,

*Ντ. Μπολάνο σε κάθειρξη 24 χρόνων και 2 μηνών και πρόστιμο 1.200 ευρώ,

*Π. Αργυρού σε 19 έτη και 9 μήνες και πρόστιμο 1.300 ευρώ,

*Γ. Πολύδωρος σε ποινή κάθειρξης 26 έτη και 2 μήνες (εκτιτέα τα 25 έτη) και πρόστιμο 1.200 ευρώ,

*Όλγα Οικονομίδου σε ποινή κάθειρξης 26 έτη και 2 μήνες (εκτιτέα τα 25 έτη) και πρόστιμο 1.200 ευρώ,

*Θ. Μαυρόπουλος σε ποινή κάθειρξης 27 έτη και 8 μήνες (εκτιτέα τα 25 χρόνια) και πρόστιμο 1.200 ευρώ,

*Κων. Σακκάς, σε βάρος του οποίου υπάρχει ένταλμα σύλληψης, σε ποινή κάθειρξης 16 ετών,

*Αλ. Μητρούσιας, σε κάθειρξη 14 ετών,

*Γ. Καραγιαννίδης επίσης σε ποινή κάθειρξης 14 ετών,

*Ιω. Μιχαηλίδης σε ποινή φυλάκισης 5 ετών,

*Δημ. Πολίτης σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και

* Στ. Αντωνίου σε ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή του ήδη καταδικασθέντα Χ. Χατζημιχελάκη από την κατηγορία της διεύθυνσης της οργάνωσης και ηθικής αυτουργίας κακουργημάτων, και του Κ. Παπαδόπουλου, που κατηγορήθηκε μόνο για την πράξη της ένταξης και συμμετοχής στην οργάνωση.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως  ο εισαγγελέας Εφετών Σωτ. Μπάγιας, κατά την εισήγησή του ενώπιον του δικαστηρίου, είχε υποστηρίξει πως «η παραδοχή ότι όλοι τα έκαναν όλα, είναι απορριπτέα». Συγκεκριμένα δε, για τον Κ. Παπαδόπουλο είχε πει πως «δεν μπορεί να είναι μέλος σε μία οργάνωση και να μην κατηγορείται για καμία άλλη πράξη. Ενα μέλος που δεν συμμετέχει σε καμία οργάνωση σημαίνει ότι δεν είναι μέλος. Το γεγονός ότι διανυκτέρευσαν κατηγορούμενοι σπίτι του δεν σημαίνει τίποτα απολύτως»

 
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License