Για το Νίκο Ρωμανό

Στ΄ αδέλφι μου μιλάω. Στο σύντροφο μου από το 2008 που δεν γνώρισα. Έτσι αισθάνομαι. Και να ερθει να μου πεί οποιος θελει το γιατί.

Αλλά πρώτα θα χαιρετίσω τους γονείς σου και τους συντρόφους σου. Γιατί θέλει μεγάλη καρδιά. Και ψυχή μεγαλύτερη. Να έχεις τον άνθρωπο σου να σβήνει στα χέρια σου. Και να εισαι μαζί του.

Αλλά εμένα μου βγαίνει αυθόρμητα.

Νίκο, μη πεθάνεις. Σε χρειαζόμαστε σε αυτή τη ζωή, ζωντανό. Τους εχεις ήδη ΝΙΚΗΣΕΙ.

Νίκο, μη τους χαριστείς. Όλοι αυτοί οι σκατιάδες σε θέλουν νεκρό. Όμως σε χρειάζεται αυτός ο κόσμος, σε χρειάζεται το επαναστατικό μαζικό κίνημα σε αυτή τη χώρα και μπορείς να δώσεις και άλλα στον αγώνα για την επανάσταση, αλλά σε αυτή τη ζωή.

Νίκο, μας κάνεις μαθήματα αξιοπρέπειας σε μια ολόκληρη κοινωνία. Συνέχισε. Φυλάξου στον πόλεμο τούτο. Παρε μια ανάσα που θα τη βρεις μέσα σου και να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος είναι μαζί σου στο μαζικό κίνημα που στέκει αλληλέγγυο.

Νίκο, σκέψου ότι πολλοί σύντροφοι χάθηκαν στα χέρια των συντρόφων τους. Και πείσμωσαν περισσότερο για να αγωνιστούν ακόμη περισσότερο.
Νίκο δε με ξέρεις και δε σε ξέρω.

Έχουμε αναπνεύσει όμως τα ιδία δακρυγόνα… Έχουμε εξεγερθεί για τον ίδιο λόγο.

Ξέρω καλά και σίγουρα όμως ότι τη νύχτα στις 6 Δεκέμβρη του 2008 μπορεί ο Αλέξης Γρηγορόπουλος να ήταν ένας άλλος… ένας από εμάς τους διπλανός μας, . Να είμαστε ολοι /ες μας νεκροι. Μπορεί να σκότωναν οι μπάτσοι εσένα στα χέρια του Αλέξη η ένα δικό μου σύντροφο και φίλο στα χέρια μου, η να σκότωναν εμένα στα χέρια φίλου μου και συντρόφου μου. Θα θελα να με εκδικηθεί γιατί εγώ αυτό θα έκανα για εκείνον. Αλλά όχι να πεθάνει. Θα θελα να ξεκουραστείς για να συνεχίσεις τον πόλεμο. Και έχεις πολλούς/ες μαζί σου.

Νίκο κράτα γερά. Δεν είσαι μόνος σου. Εγώ και άλλοι χιλιάδες εγώ, είναι μαζί σου. Ατομικά Μαζικά με κάθε τρόπο. Πολέμησε τους και σήμερα και αύριο και για πάντα. Αλλά κάντο ζωντανός για να απολαύσεις τη νίκη.
Έχεις νικήσει ήδη σ .σε μια σκληρή μάχη. Και το ξέρουμε καλά. Αυτοί είναι οι ηττημένοι και τα πουλημένα καθάρματα.

Νίκο, μεγάλο μέρος αυτής της κοινωνίας είναι μαζί σου. Το κέρδισες εσύ με την αξιοπρέπεια σου. Μείνε και εσύ κοντά μας ζωντανός. Σε χρειαζόμαστε.

Σε παρακαλώ. Σαν άγνωστος σαν φίλος σαν άγνωστος σύντροφος στον αγώνα.

Τους σιχαίνομαι όπως και εσύ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Για ότι αποφασίσεις είμαι μαζί σου. Όπως ολοι/ες μας.

Υ. Γ Είναι προσωπικό πια. Ναι. Είμαστε όλοι/ες Νίκος Ρωμανός. Και θα σε υπερασπιστώ λυσσασμένα από όποιον θέλει να σε λερώσει. Δεν θα ήθελα να έχει σκοτωθεί κανείς σύντροφος μου στα χέρια μου. Και αν είχα σκοτωθεί εγώ στα δικά τους, θα ήθελα να εκδικηθούν ίσως, αλλά δεν θα ήθελα κανείς να πεθάνει. Οι Ήρωες είναι νεκροί Νίκο. Και δεν θέλουμε άλλους ήρωες,, αλλά αγωνιστές πραγματικούς. Μαχητές σε αυτόν τον πόλεμο που ο φασισμός με δρασκελιές μας πλησιάζει. . Πάλεψε καλά, για το μέλλον όπου θα έρθει Νίκο και τότε δεν θα είναι δυνατόν ο ένας να αποφασίζει και οι άλλοι να εκτελούν όπου δεν θα είναι δυνατόν ο ένας να εκμεταλλεύεται τον άλλο…

 

 

Σπύρος Χαλικιάς (άνεργος ρεπόρτερ)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License