Ανακοινωση απο διευθυντρια προσωπικου της WIND για μειωσεις στους μισθους των εργαζομενων

Οι εκβιασμοι της διοικησης της WIND συνεχιζονται... Την Πέμπτη 11/12 απεργουμε ολοι στη WIND για τα δικαιωματα μας Η αλληλεγγυη ειναι το μοναδικο μας οπλο


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αναφορικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΕΣΣΕ έληξε στις 31/8/2014 και η ισχύς της παρατάθηκε έως τις 30/11/2014, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις του νόμου, οπότε και έπαυσε να ισχύει, με την εξαίρεση μόνον εκείνων των όρων που ορίζει ο νόμος, δηλαδή  εκείνων που αφορούν το βασικό μισθό και την προϋπηρεσία, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί κατά την 14/2/2012, τα  επιδόματα τέκνων, σπουδών και της ανθυγιεινής εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να υπογραφεί νεότερη ΕΣΣΕ, η εταιρεία μας έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων και συνεχίζει να επικεντρώνει  με θετική στάση τις ενέργειές της στην υπογραφή μιας νέας ΕΣΣΕ, μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, που θα περιέχει τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους εργαζομένους της.

Για τον παραπάνω λόγο, αλλά και σε ένδειξη καλής θέλησης για να διευκολύνουμε την συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου με στόχο την συμφωνία νέας ΕΣΣΕ στο επόμενο διάστημα, αποφασίστηκε η προσωρινή οικειοθελής εκ μέρους της εταιρίας συνέχιση της εφαρμογής των υπολοίπων θεσμικών και οικονομικών όρων της ΕΣΣΕ που έληξε, όπως αυτές ίσχυαν πριν τη λήξη της και για όλους τους υφιστάμενους εργαζόμενους κατά την ημερομηνία λήξης της.  Εξαίρεση αποτελεί η πρόβλεψη της παροχής στους τεχνικούς Radio and Transmission μιας επιπλέον ημέρας εβδομαδιαίας ανάπαυσης (ρεπό) μετά τη λήξη του χρόνου επιφυλακής-stand by (ΕΣΣΕ 24.10.08 σε συνδυασμό  με το άρθρο 8 ΕΣΣΕ 22.1.2009), η οποία δεν θα συνεχιστεί.

 

Η  ανωτέρω συνέχιση της εφαρμογής των θεσμικών και οικονομικών  όρων και ρυθμίσεων της ΕΣΣΕ που έληξε, ανεξάρτητα από την τυχόν επαναλαμβανόμενη εφαρμογή τους  για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα,  θα θεωρείται πάντα σαν οικειοθελής, οι σχετικές παροχές θα αποτελούν οικειοθελείς παροχές ή εφαρμογές,  δεν θα συνιστά νόμιμη ή συμβατική υποχρέωση της Εταιρίας και θα εφαρμόζεται με  την ρητή επιφύλαξη ότι η Εταιρία θα μπορεί ελεύθερα να μετατρέπει, ανακαλεί, καταργεί μονομερώς, εν όλω ή εν μέρει τις σχετικές παροχές ή ρυθμίσεις σε οποιοδήποτε χρόνο και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε σχετική νέα εξέλιξη.

 

Με εκτίμηση,

Ιωάννα Τσίτουρα

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License