ΣΣΠ: ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ, ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ! ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Όλοι στη Γ. Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΣΤΕΦ Τρίτη 25/11, 12μμ στο αμφιθέατρο πληροφορικής

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ, ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ! ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ  Όλοι στη Γ. Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΣΤΕΦ Τρίτη 25/11, 12μμ στο αμφιθέατρο πληροφορικής

Κάθε μέρα όλο και περισσότερο συγκυβέρνηση, πρόεδροι, πρυτάνεις και αστυνομία μας θυμίζουν τι πάει να πει χούντα. Στο ΕΚΠΑ από την αρχή της χρονιάς security κάνουν face control στους φοιτητές, και απαγορεύτηκε η παρουσία φοιτητών στη Σύγκλητο.  Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Φορτσάκης, συνέχισε πιο έντονα την επίθεση επιβάλοντας λοκ άουτ στη Νομική σχολή με τη συνδρομή των ΜΑΤ, για να μην πραγματοποιήσουν οι φοιτητές την κατάληψη που είχαν αποφασίσει. Αποκορύφωμα όλων αποτέλεσε η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ όπου ζητάει την κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και την αντικατάσταση των διαδικασιών τους από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες τις οποίες θα διοργανώνει η πρυτανεία. Παρόμοια μικρότερης έντασης γεγονότα έχουν γίνει και στην ΑΣΟΕΕ, το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη και στα πανεπιστήμια Πάτρας και Θεσσαλίας και τώρα και στο ΤΕΙ Αθήνας!

Τα γεγονότα στο ΤΕΙ Αθήνας

Στις 19/11 συνεδρίασε το συμβούλιο διοίκησης του ΤΕΙ με θέμα την ψηφιση νέου κανονισμού λειτουργίας (Οργανισμός λειτουργίας ιδρύματος). Στον νέο οργανισμό (μεταξύ άλλων) προβλέπονται:

1) Διαγραφές φοιτητών στα 4 χρόνια αν δεν έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων και ανώτατη διάρκεια φοίτησης 5 χρόνια για τους υπόλοιπους! 2) Την εισαγωγή ιδιωτών και εταιριών χορηγών που θα αποφασίζουν τι και πως θα σπουδάζουμε και θα εκμεταλεύονται την περιουσία του ΤΕΙ  3) Την συνδρομή του εισαγγελέα και της αστυνομίας εντός του ΤΕΙ με μια απλή εντολήτου προέδρου να για να αντιμετωπιστούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Η δυναμική αντίδραση των φοιτητών του ΤΕΙ απέτρεψε την επικύρωση του οργανισμού λειτουργίας, σταματώντας τη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΤΕΙ. Μια πρώτη απάντηση δόθηκε αλλά η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Όλοι οι σύλλογοι του ΤΕΙ πρέπει να  προχωρήσουν σε συνελέυσεις και μαζικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν οριστικά την ψήφιση του οργανισμού και το ξεπούλημα του ΤΕΙ.

Τα  γεγονότα αυτά αποτελούν αποκορύφωμα της βαθιάς αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, του όλο και πιο μαύρου αυταρχισμού, που επιχειρείται να επιβληθεί σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Η άθλια συγκυβέρνηση και οι διορισμένοι πρυτάνεις και πρόεδροι δεν δρουν τυχαία. Θέλουν να καταστρέψουν το φοιτητικό κίνημα, να τσακίσουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης για να μας επιβάλλουν τη χούντα των μνημονίων μέσα στα πανεπιστήμια. Στόχος τους είναι να καταστρέψουν τη δημόσια παιδεία, να επιβάλουν τις διαγραφές φοιτητών, την κατάργηση του ασύλου, την επιβολή διδάκτρων και το ξεπούλημα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Όσο εξαπολύουν απέναντι στη νεολαία τα ΜΑΤ, τόσο δείχνουν πόσο τρέμουν τη δύναμη και την εξέγερση μας. Η μαζική παρουσία φοιτητών στη διαδήλωση μετά τα γεγονότα της νομικής και οι κινητοποιήσεις φοιτητών σε όλη τη χώρα έδειξαν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες το φοιτητικό κίνημα να απαντήσει αποφασιστικά. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να πάει αυτήν τη μάχη μέχρι τέλους!  Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να μας απαγορεύεται η υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεών μας. Το άσυλο να παραμείνει άσυλο των αγώνων των φοιτητών και του λαού και όχι "άσυλο" των ΜΑΤ.

Η μεγάλη διαδήλωση του Πολυτεχνείου όπου συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζομένοι πρέπει να είναι η αρχή και όχι το τέλος ενός κύκλου κινητοποιήσεων.  Πρέπει να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις και καταλήψεις στις σχολές, να προχωρήσουμε με μαζικές κινητοποιήσεις, μαχητικές διαδηλώσεις, να βάλουμε στους συλλόγους την προοπτική των καταλήψεων διαρκείας μέχρι να φύγουν τα ΜΑΤ από τις σχολές, να παραιτηθεί ο Πρύτανης των ΜΑΤ, Φορτσάκης και οι επίδοξοι Φορτσάκηδες, μέχρι να αποτρέψουμε κάθε σχέδιο για ιδιωτικοποίηση των σχολών μας. Να καλέσουμε όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας  σε έναν κοινό αγώνα για να απαλλαγούμε από τη σύγχρονη χούντα. Οι φοιτητές μπορούν να αποτελέσουν τον πυροδότη μιας γενικευμένης εξέγερσης που θα ανατρέψει τη χούντα συγκυβέρνησης, ΜΜΕ και πρυτάνεων, Τρόικας και  μνημονίων.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ   ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ   ΠΑΛΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License