ΟΡΜΑ: ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε η τακτική Οργανωτική Συνέλευση της ΟΡ.Μ.Α. Μέσα από οργανωμένη συζήτηση όλων των μελών, επιχειρήθηκαν να περιγραφούν οι πολιτικές εκτιμήσεις για την επόμενη περίοδο, οι δυνατότητες αντιφασιστικής και αντικαπιταλιστικής παρέμβασης καθώς και το καταλληλότερο οργανωτικό σχήμα που μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αυτές. Η συμπύκνωση αυτής της συζήτησης παρουσιάζεται στο παρακάτω κείμενο.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Η αμφισβήτηση του κυρίαρχου –την τελευταία 50ετία – αστικού μοντέλου ανάπτυξης παίρνει πολλαπλές διαστάσεις. Μπροστά στην επερχόμενη τρίτη ύφεση και απέναντι στο αδυσώπητο «Μερκελικό» ευρωπαϊκό σχέδιο δημιουργούνται νέα βάρβαρα, καπιταλιστικά «οράματα». Μπορεί να παίρνουν τη μορφή φασιστικών κανιβαλιστικών προταγμάτων ή αποσχιστικών -εθνικιστικών αλαλαγμών. Ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν λαϊκές μάζες σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς είναι μπροστά Ειδικά στην Ελλάδα της 6ης χρονιάς της ύφεσης μοναδικό συσπειρωτικό και αλληλοσυμπληρώμενο (μαζί με το success story) όπλο του αστικού κοινοβουλευτισμού είναι ο φόβος: ο φόβος για μια αβέβαιη «εναλλακτική» στρατηγική της ελληνικής οικονομίας αλλά και ο φόβος της κλιμακούμενης καταστολής σε όποιον θα δοκιμάσει να αμφισβητήσει τον υπάρχον συσχετισμό δύναμης του αστικού στρατοπέδου.. είτε από «δεξιά», είτε από «αριστερά».

Οι φασίστες μετά το χτύπημα που δέχτηκαν από το κοινοβουλευτικό σύστημα με τις απανωτές διώξεις και καταδίκες βρίσκονται σε κατάσταση αναδιοργάνωσης. Έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό το μαχόμενο τμήμα τους και έχει περιοριστεί η κοινωνική τους απήχηση. Όποιος όμως θεωρεί πως έχει ξεμπλέξει με το φασιστικό κίνημα, είναι βαθειά νυχτωμένος. Τα οργανωμένα φασιστικά κομμάτια προσαρμόζονται πολιτικά στην περίοδο δημιουργώντας δικτυώσεις ώστε να μετατρέψουν τον επόμενο «Αγ Παντελεήμονα - Εφετείο - Αχαρνών» στη δική τους «πλατεία Μαϊντέν». Από την άλλη, το εργατικό κίνημα έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλές επιθέσεις: βιομηχανία απαγόρευσης απεργιών και επιστρατεύσεις, εκδιώξεις στεκιών - καταλήψεων είναι ένα πρώτο βήμα.

Έρχονται αμφισβητήσεις βασικών κεκτημένων όπως η Κυριακάτική αργία, αλλά και το χτύπημα των πιο γερών κοινωνικών χώρων. Ειδικά για το χώρο της εκπαίδευσης θα υπάρξει ξεχωριστό σχέδιο κλιμάκωσης. Τα πανεπιστήμια θα επιχειρηθούν να καθαριστούν από ομάδες σεκιούριτι και οι αγωνιστές καθηγητές θα διασυρθούν μέσα από τις εσωτερικές αξιολογήσεις και τους κάθε λογής συκοφαντίες και σπιλώσεις όπως πχ περί παιδεραστίας κλπ. Από τη μεριά μας, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε πολιτικές αιχμές που εντείνουν την ταξική πόλωση. Η ποσοτική αλλά και οργανωτική άνοδος της ΟΡΜΑ έχει σκοπό την κλιμάκωση του ταξικού μίσους και αντιπαράθεσης. Η συγκρότηση ενός ταξικού αντιφασιστικού μηχανισμού θα επικεντρωθεί στο ξήλωμα των επιχειρούμενων κοινωνικών γειώσεων των φασιστών σε σχολεία, εργασιακούς χώρους και γειτονίες αναδεικνύοντας ένα αποτελεσματικό μηχανισμό στις ευρύτερες ταξικές μάχες που έρχονται.

ΟΡ.Μ.ΑΟκτώβρης 2014http://goo.gl/5lZBSk orma@riseup.netormantifa.wordpress.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License