Αποτίμηση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της 1ης Νοεμβρίου

Σύσκεψη αντιφασιστικών οργανώσεων για την αποτίμηση της συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου. Η συνέχιση των οργανωμένων δράσεων απέναντι στις δημόσιες εμφανίσεις της ΧΑ.

Αποτίμηση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της 1ης Νοεμβρίου

 

•       Οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο και Μαρούσι δημιούργησαν προβλήματα συσπείρωσης στο φασιστικό στρατόπεδο. Παρ` όλες τις όποιες αδυναμίες τους, λειτούργησαν σαν μίνιμουμ όρος συγκρότησης και διαλόγου για το κίνημα και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.

•       Ειδικά αυτή του Ηρακλείου είχε αναβαθμισμένη πολιτική σημασία γιατί, όχι μόνο ερχόταν -χωροταξικά -σε απ` ευθείας αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί «άγγιζε» το καυτό θέμα της θυματοποίησης της Χρυσής Αυγής μέσα από τους εκτελεσμένους τραμπούκους της.

•       Η ΟΡ.Μ.Α. μέσα από διμερής συναντήσεις και την ανοιχτή συνέλευση του Γκίνη, έδωσε όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία του εγχειρήματος. Αντιστάθηκε στις Κασσάνδρες, προβάλλοντας ένα ανασυγκροτητικό πολιτικό σχέδιο κόντρα σε ηττοπάθεια, αμυντισμό και κλειστοφοβικό τοπικισμό.

•       Η επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος δεν αφορά μόνο τους εκατοντάδες αντιφασίστες που διαδήλωσαν το Σάββατο αλλά και τις πολλαπλές παρεμβάσεις σε 10 γειτονιές και σε διάφορους εκπαιδευτικούς χώρους που οργάνωσε η ΟΡ.Μ.Α.

•       Το Ηράκλειο της 1/11 πέρα από την καθαυτό αξία του, αποτελεί βάση για την οικοδόμηση σχέσεων και εμπιστοσύνης σε ένα νέο σχέδιο αντιμετώπισης των φασιστών. Οι φασιστικές συνάξεις των φασιστών το επόμενο διάστημα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε όλο το εύρος τους χωρίς «εύκολες» απαντήσεις και αυτοματισμούς. Τα Ίμια πχ μπορεί να πέσουν μέσα σε μια έξαρση εθνικισμού λόγω του ανταγωνισμού Ελλάδας –Τουρκίας για την ΑΟΖ στην περιοχή της Κύπρου.

•       Επόμενο βήμα είναι η συνέλευση απολογισμού για τη συγκέντρωση του Ηρακλείου που θα γίνει στο Γκίνη την Παρασκευή 7/11 στις 7μμ.

 

6-11-2014

ΟΡΜΑ - ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

orma@riseup.net | ormantifa.wordpress.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License