Νέα απαγόρευση Φορτσάκη στους φοιτητές με την κάλυψη των ΜΑΤ

Ένταση στη νέα (εξ αναβολής) συνεδρίαση της Συγκλήτου – Η είσοδος των μελών της έγινε με λίστα που είχε δοθεί εκ των προτέρων

«Πόρτα» Φορτσάκη εκ νέου στους φοιτητές οι οποίοι  ζήτησαν να μπουν στο χώρο για να παρακολουθήσουν την εξ αναβολής συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν μπροστά στο κτίρο και η είσοδος έγινε με  λίστα που έχει δοθεί.   Εξω από το ΕΚΠΑ συγκεντρώθηκαν φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πρόθεση του πρύτανη να αναθέσει τη φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου πραγματοποιήθηκε κι αυτή τη φορά  χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών, αλλά με ικανό αριθμό μελών της Συγκλήτου ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και να έχουν ισχύ οι αποφάσεις που ελήφθησαν.

Τα μέλη της Συγκλήτου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αποχώρησαν από παράπλευρες εξόδους τα μέλη της. Η Πρυτανεία παραμένει ωστόσο φρούριο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικράτησε είναι ότι πάνω από τα κάγκελα της Πρυτανείας επέστρεψαν τα προσωπικά αντικείμενα εκπροσώπου των διοικητικών που έμεινε έξω!

Την Πέμπτη η συνεδρίαση διεκόπη όταν φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι μπήκαν στην αίθουσα για να διαμαρτυρούν και ο κ. Θ. Φορτσάκης του διεταξε με σκαιότατο τρόπο να αδειάσουν την αίθουσα. Αποτέλσμα πάνως ήταν να σταματήσει η διαδικασία...   Ο Πρωθυπουργός της χώρας έκανε λόγο για «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων» για τους φοιτητές οι οποίοι αντίκεινται στην πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου... η συνθηματολογία της χούντας ανέσυρε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ο πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου  να υπερασπιστεί τον «εκλεκτό» του Μαξίμου και πολυθεσίτη και «τρωκτικό» του κρατικού κορβανά,  πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Φορτσάκη για την… επιχείρηση που έχει αναλάβει με στόχο την πλήρη κατάργηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών.

Οι μάσκες –τουλάχιστον- πέφτουν: Ο κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν τάχθηκε απλώς υπέρ του Πρύτανη, αλλά προανήγγειλε και την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μεταχειριζόμενος την συνθηματολογία του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος,  μάλλον, έχει χάσει κάθε αίσθηση της θέσης στην οποία ανήκει και λειτουργεί ως στέλεχος των ακροδεξιών ομάδων των Κενταύρων και Ρέιντζερς του Ευάγγελου Αβέρωφ, το οποίος  υπήρξε και μέντορας του στην πολιτική, δεν εμφανίζεται απλώς ως  πλασιέ των συμφερόντων της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, αλλά και ως εμπρηστής της ομαλής λειτουργίας των ΑΕΙ.

Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν,  μιλώντας στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, αφού υπενθύμισε ότι πρώτη η οργάνωση της νεολαίας του κόμματος, είχε ζητήσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, λέγοντας ότι και η συνταγματική μεταρρύθμιση που τώρα προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τη δημιουργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι πρόταση της Νεολαίας της ΝΔ, με οργίλο ύφος,  σχολίασε τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνοντας λόγο για «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων».

Υποστήριξε ότι «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει» και διεμήνυσε: «Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους σημείωσε ότι «διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας» και επεσήμανε: «Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License