ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ

Εμείς δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους διωκομένους μετανάστες και στο δίκαιο αίτημα τους για την ελευθερία,

Αθήνα 27/10/2014

Επιχειρήσεις σκούπα, «Ξένιος Δίας», καταστολή, βασανιστήρια, κράτηση επ’ αόριστο και εξευτελιστική μεταχείριση των χωρίς χαρτιά προσφύγων και μεταναστών σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες αποτελούν τα περιεχόμενα της σύγχρονης επιθετικά  εχθρικής στους μετανάστες πολιτικής της Ευρώπης και της Ελλάδας φρούριο. Μια πολιτική και ένας πόλεμος που ξεκινάει με τους  χιλιάδες (πια) νεκρούς  στα περάσματα των συνόρων και ολοκληρώνεται μέσα  στους τοίχους και τα μεταλλικά κελιά (conteiner) των στρατοπέδων συγκέντρωσης και στα υπόγεια κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων. Χώροι, όπου τα βασικότερα από τα δικαιώματα του αστικού νομικού «πολιτισμού» χάνουν το νόημα τους και η βαρβαρότητα γίνεται κανόνας. «Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης» και άλλοι τόποι εξαίρεσης όπου, η πείνα, οι αρρώστιες, το κρύο το χειμώνα και η  αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι, ο αποκλεισμός, η αόριστης διάρκειας (χωρίς τέλος) κράτηση, καταλήγουν να είναι σκόπιμα τρόποι εξευτελισμού και σωματικής και ψυχικής εξάντλησης των ανθρώπων, δηλαδή βασανιστήρια, μέχρι να φέρουν τους κρατούμενους στην απελπισία.

Σε μια τέτοια κατάσταση, πέρα από τις απόπειρες αυτοκτονίες, η εξέγερση είναι η μόνη δυνατή αντίδραση που απομένει στους έγκλειστους των κέντρων κράτησης για να κάνουν να ακουστεί η κραυγή τους για ελευθερία, αξιοπρέπεια και  για την  ίδια την ύπαρξη τους.

Η μαζική εξέγερση των μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας τον Αύγουστο του 2013 ήταν μια τέτοια κραυγή των απελπισμένων ανθρώπων.

Και οι διωκτικοί μηχανισμοί απάντησαν με περίσσια βία για να πνίξουν τη φωνή της ελευθερίας: οι δυνάμεις της καταστολής κτυπώντας, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες ανθρώπους και η «Δικαιοσύνη»  στέλνοντας  δεκάδες από αυτούς στις φυλακές.

Τη Δευτέρα, 3 Νοέμβρη, οι 65 από τους εξεγερμένους της Αμυγδαλέζας δικάζονται με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες,  για να σταλεί το μήνυμα της τιμωρίας για την εξέγερση της απελπισίας, αλλά και για τον παραδειγματισμό κάθε άλλου απελπισμένου, θυμίζοντας  και επικυρώνοντας προς κάθε κατεύθυνση το δόγμα της μηδενικής ανοχής και της πολιτικής του «βίου αβίωτου».

Εμείς  δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους διωκομένους μετανάστες  και στο δίκαιο  αίτημα τους για την ελευθερία,

Συμμετέχουμε και καλούμε:

·           Τη Παρασκευή 31 Οκτώβρη στις 6μ.μ. στην πορεία αλληλεγγύης στη στην πλατεία Βικτωρίας, και

·           Τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη στις 9 π.μ. στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Δέγλερη.

 

  Και Ζητάμε:

·           Την αθώωση  των διωκόμενων μεταναστών

·           Την άρση της κράτησης τους

·           Το κλείσιμο όλων των κέντρων κράτησης

 

Ζητάμε

ΑΣΥΛΟ στους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License