Μαθητική ομάδα Αξινόστραφα, Κύπρος : Ο μύθος της 28ης Οκτωβρίου

Μαθητική ομάδα Αξινόστραφα, Κύπρος : Ο μύθος της 28ης Οκτωβρίου

Από μικρή ηλικία μας προπαγανδίζουν για το ηρωικό ‘’ΟΧΙ’’ του Ιωάννη Μεταξά. Φαίνεται όμως να παραλείπουν εντελώς τους λόγους που ο δικτάτορας Μεταξάς αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία του επί του ελληνικού λαού , μιας εξουσίας η οποία επιβλήθηκε δια της βίας με το πραξικόπημα της 4ης Αυγούστου 1936, ένα καθεστώς το οποίο κατέστειλε αιματηρά τις κοινωνικές αντιστάσεις και έστειλε σε εξορία κάθε αντιφρονούντα. Επομένως , πως είναι δυνατόν να τιμάται σαν ήρωας?

Θεωρούμε λοιπόν οξύμωρο να γιορτάζεται η 28η Οκτωβρίου , ημέρα συνυφασμένη με τον Μεταξά ,σαν μέρα ενάντια στον φασισμό και να μην γιορτάζεται η 12η Οκτωβρίου η μέρα αποχώρησης των Γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα και της απελευθέρωσης της χώρας. Μιας απελευθέρωσης η οποία πραγματοποιήθηκε με την τους αγώνες της αριστεράς μέσω Ε.Α.Μ-Ε.ΛΑ.Σ και με τον αρχηγό του τον Άρη Βελουχιώτη. Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν αυτό το οποίο απελευθέρωσε την Ελλάδα και δημιούργησε την κυβέρνηση του βουνού τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία της χώρας καθόταν άπρακτη στην Αίγυπτο και μετά το τέλος της κατοχής ήρθε να καρπωθεί τις θυσίες του ΕΛΑΣ και το αίμα που έχυσαν οι αγωνιστές του και επαναφέροντας το προηγούμενο καθεστώς τρομοκρατίας ενάντια σε κάθε άτομο της αριστεράς είτε αυτός ήταν κομμουνιστής είτε αναρχικός. Δεν είναι λοιπόν δυνατό να τιμάτε μια τέτοια μέρα με το στρατιωτικό-χουντικό χαρακτήρα της παρέλασης.

Ο θεσμός των παρελάσεων πιστεύουμε ότι πρέπει να καταργηθεί . Μέσω των παρελάσεων προωθείτε η μαζοποίηση και η ομοιομορφία των μαθητών που τους παρουσιάζει σαν μια μάζα , στρατολογημένη να εμπνέει την λεγόμενη εθνική συνείδηση ,η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του εθνικού φασισμού , στρέφοντας το βλέμμα των ανθρώπων προς τον εξωτερικό ‘’εχθρό’’ και όχι προς αυτούς που πραγματικά μας κλέβουν την ζωή και το μέλλον μας , το κράτος και το κεφάλαιο . Θεσμοί οι οποίοι έχουν υποθήκευση το μέλλον μας και αμέτρητα είναι τα παραδείγματα για το πόσες φορές μας πρόδωσε το σύστημα που υποστηρίζουν .

Όσο σου κλέβουν τη ζωή Τόσο σε ποτίζουν με έθνος και φυλή

Μαθητική ομάδα Αξινόστραφα

 

aksinostrafa.blogspot.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License