Πόλη του Μεξικού: Επίθεση σε τράπεζες ως αλληλεγγύη στους Μάριο, Φερνάντο, Κάρλος και Αμπραάμ

Summary

Μια χειρονομία αλληλεγγύης…

Τη νύχτα της 12ης Οκτώβρη σαμποτάραμε με πέτρες, σφεντόνες και μολότοφ δύο τραπεζικά υποκαταστήματα στο διαμέρισμα Ισταπαλάπα της Πόλης του Μεξικού.

Η επαναστατική αλληλεγγύη είναι ο τρόπος με τον οποίο δείχνουμε κι εμείς τη στήριξή μας στους έγκλειστους συντρόφους σε απεργία πείνας από 1η Οκτώβρη [έως τις 17 του ίδιου μήνα], μέσω της επίθεσης εναντίον όσων ευθύνονται γι’ αυτή την καθημερινή μιζέρια. Είναι η απάντησή μας απέναντι στις παρενοχλήσεις στις οποίες υπόκεινται οι σύντροφοι απ’ τους δεσμοφυλάκους, τους γιατρούς και το προσωπικό των σωφρονιστικών θεσμών. Γι’ αυτό κι ο στόχος μας είναι εύκολα ταυτοποιήσιμος και συνδέσιμος με την κυριαρχία.

Η εξεγερσιακή αναρχική προοπτική πάει πολύ μακρύτερα απ’ το φετιχισμό της φωτιάς και των όπλων. Η εστίασή μας στην αναρχία συνιστά έναν αγώνα που ποσώς ενδιαφέρεται να γίνει τηλεοπτικό θέαμα, ούτε και χρειάζεται κάποια «αυτοπροβολή» έναντι της ελλιπούς απήχησης που τυγχάνει στα μέσα του κράτους. Γι’ αυτό και διαλέγουμε μια μορφή επικοινωνίας απλή και άμεση που ανταποκρίνεται στη συγκυρία της απεργίας πείνας των συντρόφων. Γι’ αυτό επιλέγουμε ένα μέσο απλό και εύκολα αναπαράξιμο.

Η εξεγερσιακή αναρχική προοπτική είναι μια μέθοδος, πολύ συχνά κατάλληλη για τη γενίκευση της ατομικής και κοινωνικής σύγκρουσης που ανατρέπει την κανονικότητα. Μια μέθοδος για την εξέγερση που όπως πολλοί ακόμα τρόποι (κι όλοι τους μαζί) ανοίγουν τις πιθανότητες για μια πραγματική επανάσταση. Μια αναρχική μέθοδος για τη ριζική και βαθιά αλλαγή.

Δίχως μεσολάβηση μήτε διάλογο με κράτος και Κεφάλαιο!

Για τον αγώνα ενάντια στην όποια εξουσία, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Εξουσίας που μας την πουλάνε σαν αυτονομία!

στα ισπανικά

από Contra Info 26/10/2014 9:47 μμ.


έχει αναδημοσιευτεί ήδη στο ιντυμίντια

https://athens.indymedia.org/post/1533130
επίσης παρακαλείστε να μην ποστάρετε πράγματα ως Contra Info

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License