Για μια αντιφασιστική διαδήλωση την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο

Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη η προσπάθεια αγιοποίησης – θυματοποίησης των δολοφόνων της ένοπλης περιφρούρησης της φασιστικής γιάφκας του Νέου Ηρακλείου. Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη μια εθνικιστική και πολεμοκάπηλη συγκέντρωση υπό την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να διαδηλώνουν «δημοκρατικά» και παράλληλα με μας οι φασιστές την Εργατική Πρωτομαγιά. Πρέπει να υπάρξει μια κεντρική πρωτοβουλία αντιφασιστικών οργανώσεων που να αναλάβει το παραπάνω εγχείρημα. Η συμφωνία σε μια κοινή δράση δε θα σημαίνει και δέσμευση για τις όποιες επόμενες. Έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να επικαιροποιούνται με βάση τη συγκυρία. Θεωρούμε πως η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα αποτελέσει σταθμό οργανωτικής και πολιτικής ανασυγκρότησης του αντιφασιστικού κινήματος. Μέσα στο πλαίσιο της παρακμάζουσας κυβέρνησης, των δικαστικών αποφάσεων των φασιστών και της εκλογολογίας, έχουμε τη δυνατότητα να προτάξουμε τη δική μας ατζέντα.. να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το δικό μας στρατόπεδο.

Για μια αντιφασιστική διαδήλωση την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο

 

Την Κυριακή 19 Οκτώβρη διοργανώθηκε στο κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου σύσκεψη αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και οριζόντιων σχημάτων με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα οργάνωσης αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Νέο Ηράκλειο κόντρα στην καλεσμένη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τον ένα χρόνο της εκτέλεσης των τραμπούκων της.

Αυτή η συνάντηση ήταν αποτέλεσμα καλέσματος και διμερών συναντήσεων της ΟΡ.Μ.Α. (Οργάνωση Μαχητικός Αντιφασισμός) με πολλές συλλογικότητες με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κάθε είδους δημόσιων εμφανίσεων της Χρυσής Αυγής.

Βασικοί άξονες του σκεπτικού της αντιφασιστικής συνάντησης είναι:

1)      Να υπάρχει μια σταθερή, μόνιμη συνεργασία των εμπλεκόμενων σχημάτων. Να μη αντιμετωπίζουμε την κάθε δράση της ΧΑ (πχ 1η Νοέμβρη, Δίκες Χ.Α., Ίμια κλπ) με ένα αποσπασματικό ή τοπικιστικό σκεπτικό την τελευταία στιγμή.

2)      Δεν βλέπουμε τη συγκρότηση μεμονωμένων «συμβάντων» αλλά συνολικού πλαισίου αντιμετώπισης των φασιστικών ενεργειών και συνάξεων και τη δημιουργία αποτελεσματικών πολιτικών γεγονότων με κυρίαρχο και μόνιμο χαρακτήρα. Δεν απαντάμε (μόνο) στους συγκεντρωμένους της ΧΑ αλλά και στην κάθε προσπάθεια γείωσης της σε χώρους σχολεία γειτονιές.

3)      Να αντιμετωπιστεί όχι μόνο μια σειρά μεμονωμένων δράσεων της ΧΑ, αλλά και η ευρύτερη πολιτική – κοινωνική τους υποστήριξη.  Γι` αυτό η πολύπλευρη συμμετοχή ΚΑΙ «κεντρικών» συλλογικοτήτων αλλά ΚΑΙ τοπικών συνελεύσεων - κοινωνικών οργανώσεων χωρίς ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις είναι απαραίτητη για το εγχείρημα.

Σαν πρώτος σταθμός αυτής της πορείας αποφασίστηκε να είναι μια ευρύτερη σύσκεψη συλλογικοτήτων αλλά και ανένταχτων την Παρασκευή 24 Οκτώβρη στο Γκίνη – Πολυτεχνείο στις 7μμ για τη συγκρότηση αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη.

 

Αντιφασιστικές συλλογικότητες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License