ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ – ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ!

Summary

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ – ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ!

 

  Με την ανάληψη της διοίκησης του Πανεπιστημίου από τα νέα Συμβούλια Διοίκησης και τους νέους πρυτάνεις, ξεκινάει και μια νέα φάση επίθεσης στην εκπαίδευση αλλά και στο φοιτητικό κίνημα. Τα διορισμένα Συμβούλια Διοίκησης, στελεχωμένα κατά κύριο λόγο από «ανθρώπους της αγοράς» (στην πραγματικότητα νεοφιλελεύθερους  «καμικάζι») έχουν δείξει από την αρχή τις προθέσεις τους, τόσο στην εφαρμογή των διαγραφών φοιτητών, όσο και στο ζήτημα της οριστικής και ουσιαστικής κατάργησης του ασύλου.

  Στην Θεσσαλονίκη, ο νέος πρύτανης Μήτκας, με το «καλημέρα», ενημέρωσε με e-mail όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ότι πράξεις όπως η μονοήμερη κατάληψη πρυτανείας που πραγματοποιήθηκε από συλλόγους φοιτητών είναι η τελευταία φορά που γίνονται ανεκτές. Στην επόμενη κιόλας Σύγκλητο στις 8/10, κι ενώ αναμενόταν να  συζητηθεί το θέμα των πρώτων διαγραφών, οι φοιτητές βρέθηκαν μπροστά σε κλειδωμένες πόρτες οι οποίες μάλιστα φρουρούνταν από «φουσκωτούς»  και μπράβους. Αυτοί αποτελούν την περίφημη «πανεπιστημιακή αστυνομία», η οποία σε ομάδες των δέκα περιπολεί καθημερινά στον χώρο του ΑΠΘ, φορώντας αλεξίσφαιρα και  «κόβοντας φάτσες» αγωνιστών, συνδικαλιστών ή όποιου άλλου δεν αρέσει στον νέο «αυτοκράτορα» του Πανεπιστημίου. Η απάντηση από μεριάς φοιτητικών συλλόγων ήταν η απόφαση για νέα διήμερη κατάληψη της Πρυτανείας. Την πρώτη κιόλας μέρα ο πρύτανης κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει και αυτός ζήτησε από την αστυνομία να διερευνήσει αν συντελούνται αξιόποινες πράξεις.

  Η σκλήρυνση αυτή της στάσης της διοίκησης του Πανεπιστημίου (που δεν γίνεται μόνο στην Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και από τον Φορτσάκη στο ΕΚΠΑ αλλά και αλλού), έχει εξήγηση:

α) Να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαγραφές σαν πρώτο κομμάτι του νέου γύρου επίθεσης στην εκπαίδευση. Αν οι διαγραφές γίνουν θα είναι ένα σημαντικό χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα και θα δώσει «αέρα» στην συγκυβέρνηση να προχωρήσει και να φτάσει στο κύριο μέρος της επίθεσης. Δηλαδή στην κατακόρυφη μείωση της χρηματοδότησης, σε νέο κύμα απολύσεων, στα κλεισίματα σχολών και τμημάτων και κυρίως στην επιβολή διδάκτρων. Με δυο λόγια στην διάλυση της εκπαίδευσης, ώστε να απαλλαγεί το κράτος από τον βραχνά της χρηματοδότησής της, και να ξεπουληθούν-χαριστούν κομμάτια της σε «αετονύχηδες» ιδιώτες.

β) Να δοθεί το μήνυμα ότι το φοιτητικό κίνημα όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα πρέπει να τελειώσει. Το κράτος έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία, θα εφαρμοστεί και μέσα στα πανεπιστήμια και αυτό απαιτεί όχι μόνο μπράβους, αλλά και την επίσημη αστυνομία να σουλατσάρει ελεύθερα στο άσυλο.

  Οι νέες πρυτανικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν και να μας ενημερώσουν αν θέλουν να είναι διοίκηση του πανεπιστημίου ή να παίζουν το ρόλο του διοικητή της αστυνομίας. Στην δεύτερη περίπτωση, τους ενημερώνουμε κι εμείς ότι θα φαν τα μούτρα τους: Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί στους φοιτητές δεν θα περάσουν και μάλιστα θα απαντήσουμε ακόμα πιο δυναμικά.

  Σαν φοιτητικό κίνημα μπορούμε και πρέπει να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την μάχη ενάντια στις διαγραφές αλλά και την κατάργηση του ασύλου. Εδώ δεν θα έχουμε απέναντι μας μόνο τον πρύτανη αλλά την κυβέρνηση και την ΕΕ. Σε κάθε σχολή πρέπει να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις παίρνοντας αποφάσεις για κινητοποιήσεις στην προοπτική ενός κινήματος καταλήψεων διαρκείας. Για να σταματήσουμε την επίθεση στην εκπαίδευση, αλλά και να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με την χουντική συγκυβέρνηση, τα μνημόνια και τους «γκαουλάιτερ» που έχει επιβάλλει στα πανεπιστήμια.

 

  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο – Να καταργηθεί τώρα η πανεπιστημιακή αστυνομία
  • Καμιά διαγραφή φοιτητή ποτέ και πουθενά – Κάτω ο νόμος Διαμαντοπούλου
  • Κάτω η χούντα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

   ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΛΗ  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License