Νέα έκδοση: "Η ιστορία μιας προλεταριακής ζωής"

Νέα έκδοση απο τις συνεργατικές εκδόσεις "Κουρσάλ".

post image

Μόλις κυκλοφόρησε από τις συνεργατικές εκδόσεις "Κουρσάλ" η αυτοβιογραφία του Bartolomeo Vanzetti, του γνωστού Ιταλού αναρχικού αγωνιστή που εκτελέστηκε απο το αμερικανικό κράτος το 1927, μαζί με το σύντροφό του Νικόλα Σάκκο. Η "ιστορία μιας προλεταριακής ζωής" σε μετάφραση της Λίας Γυιόκα συνοδεύεται από έναν επίλογο και ένα επίμετρο, -από την ίδια- για την ιστορία του εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ την εποχή εκείνη.

Για εμάς η έκδοση αυτή πέρα από την επισήμανση της σημαντικότητας της ιστορίας των Σάκκο και Βαντσέττι, αναδεικνύει και την επίκαιρη ανάγκη για πάλη ενάντια στην καταστολή. Αυτονόητα λοιπόν, μιας και η έκδοση συνέπεσε με την απεργία πείνας των φυλακισμένων ενάντια στα λευκά κελιά που ετοιμάζει το κράτος, αφιερώνεται σε αυτούς, όπως και στους έγκλειστους μετανάστες στα στρατόπεδα της ντροπής και σε όσους συνεχίζουν να αντιστέκονται. Ο αγώνας συνεχίζεται.

 

Κεντρική Διάθεση: συνεργατικό καφέ-μπάρ-βιβλιοπωλείο Belleville Sin Patron (Φιλίππου 80-82, Ροτόντα/Θεσσαλονίκη).

Μπορείτε να το βρείτε σε βιβλιοπωλεία στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και την επαρχία. 

 

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License