συζήτηση – εκδήλωση ενάντια στις φυλακές τύπου Γ - Πλατεία Παλλήνης 12/7 19:30

πλατεία Παλλήνης / 12 Ιούλη / 19:30 Ρωγμές στα Ανατολικά, Απασφαλισμένοι στα Ανατολικά

post image

συζήτηση – εκδήλωση
ενάντια στις φυλακές «υψίστης ασφαλείας»

πλατεία Παλλήνης / 12 Ιούλη / 19:30


καλεσμένοι ομιλητές

• Άννυ Παπαρρούσου (δικηγόρος)
• Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων
• Ανοιχτή συνέλευση α/α ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης

προβολή ντοκιμαντέρ

Ρωγμές στα Ανατολικά,
Απασφαλισμένοι στα Ανατολικά

 

Το κράτος ενισχύει το οπλοστάσιο του ενάντια στους
κοινωνικούς αγώνες - Αυταρχικοποίηση και καταστολή

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, κράτος και κεφάλαιο ισοπεδώνουν κάθε έννοια ασφάλειας στη ζωή, στην εργασία, στη στέγαση, στην παιδεία και οδηγούν τελικά το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού στην εξαθλίωση. Αυτή η υποβάθμιση της ζωής δημιουργεί προϋποθέσεις για μια γενικευμένη αντίδραση και εξέγερση.

Απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο, το κράτος οχυρώνεται επιβάλλοντας ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Με εκτελεστικό όργανο την πλέον ακροδεξιά κυβέρνηση μετά τη χούντα, εφαρμόζει την επίθεση ως καλύτερη άμυνα και επιχειρεί την αναδιάταξη και όξυνση της καταστολής που κορυφώνεται με την απόφαση να δημιουργήσει φυλακές υψίστης ασφαλείας ή αλλιώς φυλακές-κολαστήρια τύπου Γ, ένα νέου τύπου Γκουαντάναμο. Για τους ανθρώπους που μεταφέρονται εκεί το βασανιστήριο της απομόνωσης αποτελεί τον βασικό κανόνα λειτουργίας.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του καπιταλιστικού συστήματος, οι αντάρτες πόλης, οι απείθαρχοι εντός και εκτός της φυλακής, τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που ριζοσπαστικοποιούνται και μια σειρά ποινικών καταδίκων.

Με την αυταρχικοποίηση το κράτος επιδιώκει να εξασφαλίσει τη διαιώνιση του συστήματος εκμετάλλευσης μαζί με την επιβίωσή του και να υποτάξει όσους αντιδρούν ή σκέφτονται να αντιδράσουν. Στόχος του είναι ο φόβος των φυλακών υψίστης ασφαλείας να πλανάται σε ολόκληρη την κοινωνία.

Σε μια πρώτη απάντηση σ' αυτό το φασιστικής έμπνευσης νομοσχέδιο, 4.500 κρατούμενοι με όπλο τα ίδια τους τα σώματα κατέβηκαν σε απεργία πείνας από 23 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Μαζί τους, αλληλέγγυες/οι διοργανώνουν εδώ και τρείς μήνες δράσεις ενημέρωσης και αντίστασης σε όλη τη χώρα.

Μόνο έτσι, με κοινό αγώνα δεν θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος.

Εικόνες:

από @Pallini 09/07/2014 1:06 μμ.


post image

Η εκδήλωση θα γινει στην πλατεια της Παλληνης (πλ. Ελευθεριας) απέναντι απο το 1ο Δημοτικό σχολειο.

Οι τροποι πρόσβασης για την εκδήλωση ειναι:

  • Προαστιακός και μετρό -στάση Παλλήνη.(Απο εκει ειτε με τα πόδια 10 λεπτά περιπου όπου και ακολουθουμε την Λ. Μαραθωνος προς κέντρο Παλλήνη και στρίβουμε δεξια στα κεντρικα φαναρια, στην Εθν. Αντιστασεως, ή με το 305 που περναει έξω ακριβως απο το μετρό/προαστιακό.)
  • Υπεραστικά λεωφορεία- στάση κέντρο Παλλήνης
  • Μπλε λεωφορείο 305 - στάση στο 1° Δημοτικό Παλλήνης. (Αφετηρια απο το μετρό του Νομισματοκοπείου)
  • Μέσω Αττικής οδού - Εξοδος 15, Λεωφόρος Μεσογείων. (στριβουμε αριστερά προς κέντρο Παλληνης)

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License