Παρέμβαση σε ομίλους διαδικτυακών μέσων στα βόρεια προάστεια

Παρέμβαση σε ομίλους διαδικτυακών μέσων πραγματοποιήθηκε από τη Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ

Ακόμη μια παρέμβαση σε ομίλους διαδικτυακών μέσων πραγματοποιήθηκε από τη Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχουμε ξεκινήσει για την οργάνωση και πληροφόρηση των εργαζομένων στα sites (http://katalipsiesiea.blogspot.gr/).
 


Μετά την πρώτη επαφή με εργαζόμενους σε sites (βλ. αναλυτικά ΕΔΩ), επισκεφθήκαμε την Τετάρτη, 02/06, τις παρακάτω διαδικτυακές επιχειρήσεις:

 
THE TOC Digital Media Υπηρεσίες Ενημέρωσης (Έλλη Στάη)
thetoc.gr
 
Όμιλος Ν. Ευαγγελάτου
newsit.gr
tlife.gr
iatropedia.gr
dogma.gr
zappit.gr
onalert.gr
 
Prime Media S.A. (Χρήστος Κοπελούζος)
newsbeast.gr
news.gr
 
RealGroup (Νίκος Χατζηνικολάου)
Real.gr
 
Και
 
enikos.gr
nowdoctor.gr
 
Αφού μοιράσαμε τα σχετικά κείμενα, συνομιλήσαμε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των ΜΜΕ σχετικά με τα δικαιώματα και τις απολαβές των εργαζομένων. Ακόμη και στα «καλά μαγαζιά» βρέθηκαν εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», δηλωμένοι ως «υπάλληλοι γραφείου» (άρα με αντίστοιχο μισθό και όχι μισθό συντακτών), καθώς και με έξτρα βάρδιες και Σαββατοκύριακα/μήνα, για τα οποία δεν λαμβάνουν τη νόμιμη υπερωριακή αμοιβή. 
 
Σε ορισμένα εκ των αναφερθέντων sites υπήρξε δυσκολία στην προσέγγιση των εργαζομένων (φύλακες/μπράβοι που δεν επέτρεπαν την είσοδο, περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων στην παρέμβαση και του χρόνου παραμονής μας στα γραφεία, καθυστέρηση κτλ.), κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις είναι ανύπαρκτες στους εργασιακούς χώρους και η αυτοοργάνωση των εργαζομένων μονόδρομος ως απάντηση στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
 
Οι παρεμβάσεις της Συνέλευσης Εργαζομένων/Ανέργων/Φοιτητών σε sites και «παραδοσιακά» MME, που μόλις ξεκινήσαμε, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, είτε αρέσει στα αφεντικά, είτε είμαστε ανεπιθύμητοι. Όσο οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι... πανταχού απούσες, οι εργαζόμενοι στα sites «αόρατοι» και τα αφεντικά κουρελιάζουν με κάθε ευκαιρία τα δικαιώματά μας, τόσο οι αντιστάσεις μας θα γίνονται πιο σθεναρές. 
 
Σημείωση: Εάν οποιοσδήποτε εργαζόμενος θέλει να καταγγείλει ή να ενημερώσει τη συνέλευση μας για τις συνθήκες στον χώρο εργασίας τους, τότε θα μας βρει: Κάθε Τρίτη, 9 μ.μ., Σκυλίτση 10, Εξάρχεια και στο katalipsiesiea@gmail.com.
 
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License