ΟΙ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ και τα φαντασιακά τέκνα τους

Summary

Και εκεί που περπατάς κατηφής μεν, σκεπτικός δε, στους δρόμους της πόλης σου, πετυχαίνεις αυτή την αφίσα https://athens.indymedia.org/post/1526590/ και χάνεις 10 μονάδες iq στα πρώτα δευτερόλεπτα ανάγνωσης. Αφού σκουπίσεις τα σαλάκια από τα ορθάνοιχτα χείλη σου και επαναφέρεις το επίπεδο της σκέψης σου σε πάνω κάτω φυσιολογικά επίπεδα, αρχίζει να σου τη δίνει. Και πάνω που θεωρούσες το βόλο και τον Πειραιά ως απόλυτους πάτους στον μη απορροφητικό βόθρο της ελληνικής κοινωνίας, ανακαλύπτεις ότι τόσο η καταβόθρωση, όσο και η απελπισία, μιμούνται την ανθρώπινη ηλιθιότητα: δεν έχουν μήτε πάτο, μήτε όριο. 

Ας πιάσουμε αυτή λοιπόν την ωδή στην υποκρισία και την αποβλάκωση από το τέλος της. Από την υπογραφή της: Μαμάδες των Εξαρχείων. Γενικά καμμία μας δεν έχει πιστεύω πρόβλημα με τις μαμάδες perse, μάνα μητέρα μαμά, ούτε με την εμφάνιση τους ως πολιτικό υποκείμενο σε θέματα που άπτονται της ιδιότητας τους. Δεν υπάρχει δηλαδή κανένα πρόβλημα να μιλήσουν ως μαμάδες κάποιοι άνθρωποι, πχ για μια παιδική χαρά, ένα βρεφονηπιακό σταθμό, για ελευθεριακή εκπαίδευση, την ενδοοικογενειακή βία, ή οτιδήποτε άλλο συνάδει με την εμφάνιση της ταυτότητας τους. Όταν όμως ο λόγος αφορά το δημόσιο χώρο και η ταυτότητα που προβάλλεται είναι αυτή της μαμάς, τότε μάλλον πρόκειται για ένα παλιό και δοκιμασμένο τέχνασμα. Τη χρήση της παιδικής ηλικίας ως πολιορκητικό κριό του μικροαστισμού. Είναι αυτά τα παιδάκια που δια στόματος των γονέων τους και των εργολάβων θέλουν να έχουν πρόσβαση και στην πιο ερημική παραλία, στην οποία μετά τη διάνοιξη δρόμου ξεφυτρώνουν ουχί παιδικές χαρές αλλά ναιτ κλαμπ, τα ίδια που τραυματίζονται εφ΄όρου ζωής στη θέα ενός τζάνκι, αλλά προφανώς χαζογελάνε όταν οι καλοί φίλοι των μαμάδων τους βαράνε το ίδιο τζάνκι μέχρι να κυλήσει αίμα και μυαλά στο δρόμο, τα ίδια κοντολογίς που ξεπροβάλλουν σε κάθε προσπάθεια αποστείρωσης του δημόσιου χώρου. Ως άλλοι περιφερόμενοι «κάτοικοι κέντρου» αυτά τα φαντασιακά κωλόπαιδα κάνουν τη ζωή ποδήλατο τόσο στα πραγματικά παιδάκια (που δοθείσης ευκαιρίας θα τιμωρήσουν τους μικροαστούς γονείς τους) όσο και στους ενήλικες. Και η ντροπή συσσωρεύεται και κάποια στιγμή θα κατακλύσει όσους χρησιμοποιούν τα τέκνα τους ερήμην τους για τη δικαιολόγηση των δικών τους συμφερόντων.

Πάμε λοιπόν και στην ίδια την αφίσα. «Φίλε/φίλε που έρχεσαι στα Εξάρχεια για ένα μπάφο, σου προτείνουμε να βάλεις μια γλαστρούλα στο μπαλκόνι σου, ή, αν η κηπουρική δεν είναι το φόρτε σου, βρες ένα μικρό παραγωγό να σε φροντίσει». Έτσι μίλησαν οι μαμάδες των Εξαρχείων, που μάλλον νομίζουν ότι είναι μαμάδες του Βερολίνου. Αυτή είναι η πόλη μας λοιπόν, ηλιόλουστη, χαρούμενη, γλαστρούλες με φούντες στα μπαλκόνια, μπάτσοι χαμογελαστοί που βοηθάνε τις μαμάδες να περάσουν απέναντι στο δρόμο,  κάθε δυο τετράγωνα ένας πάγκος λαϊκής με χαρούμενους αγρότες, όλα τα καλούδια τους απλωμένα στα χειροποίητα καλάθια τους, τι σέλινα, τι μαϊντανοί, τι ντομάτες, τι φούντες γουάιτ γουίντοου, να΄σου και οι οπιούχες παπαρούνες, τι ωραία που είναι να΄σαι μια μικρή βρωμερή Μαρία Αντουανέτα και να ζεις στο φρηντριχσάιν, τι θέλουν αλήθεια τα κωλόπαιδα που ρισκάρουν τη σύλληψη για ένα μπάφο στο δρόμο; Αφού μπορούν να το βάλουν σε μια γλαστρούλα σπίτι τους, οι παλιοτεμπέληδες, καμιά μαμά των Αθηνών δε θα τους καρφώσει στους μπάτσους άλλωστε, ή να βρουν ένα μικρό παραγωγό από αυτούς που μια απλή βόλτα στην επαρχία αρκεί για να εντοπίσεις και να τους στέλνει κάθε μήνα ένα καλάθι με αγνή, αψέκαστη, βιολογική φούντα; Τέτοια ερωτήματα τριβελίζουν τα μικρά κεφαλάκια των Μάριων Αντουανετών όλου του κόσμου, λίγο πριν τη λαιμητόμο.

«Δεν αντέχουμε άλλο την ποδαρίλα που πουλάν οι έμποροι και που αναγκαστικά αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας αφού έχεις κάνει όλους τους γύρω δρόμους τεκέ», συνεχίζουν ακάθεκτες οι μαμάδες του φρηντριχσάιν. Οι μαμάδες με την ευαίσθητη μυτούλα, που δεν αντέχουν άλλο την μυρωδιά του μπάφου που ως τοξικό σύννεφο καταπίνει τα Εξάρχεια, τα αμόλυντα από το καυσαέριο Εξάρχεια, με το γνωστό καθάριο αθηναϊκό αγέρι, το αμόλυντο από τους ρύπους της βιομηχανίας  και των αυτοκινήτων, μάταια να πασχίζει να πάρει τη μπαφίλα μακριά. Κατάλαβες φίλε μου, εκεί που καβατζώνεσαι σε ένα πεζόδρομο να πιείς ένα γάρο, να σου και ξεπηδά μια μαμά να σου τρίψει στη μάπα τα λεκιασμένα από τη φουντίλα παιδικά πνευμόνια του μούλικου της. Γιατί κυρά μου; Έρχομαι εγώ εκεί που αλλάζεις τις πάνες στο αγγελούδι σου να σου πω ότι μου βρωμάνε τα σκατά του; Τόσο χώρο έχουν τα Εξάρχεια, είναι ανάγκη να φέρεις το παιδάκι σου στην πιο σκοτεινή γωνία; Ζωή είναι αυτή; Με τέτοιες μαμάδες τι να τους κάνει το κράτος τους μπάτσους;

«Ψωνίζοντας εδώ συντηρείς μαφίες, στηρίζεις την προσπάθεια αδρανοποίησης/γκετοποίησης της περιοχής και παίζεις με επιτυχία το παιχνίδι των μπάτσων». Αφού οι δυο προηγούμενες προτάσεις σου΄χουν κάνει το μυαλό κιμά, αμολάνε κ αυτή, σα γροθιά στο στομάχι. Πράγματι, ψωνίζοντας φούντες, είναι πολύ πιθανό να ενισχύεις τη μαφία, αυτό είναι άλλωστε και ένα κυρίαρχο επιχείρημα για τη νομιμοποίηση της, η οποία μαφία ενισχύεται επίσης και με κάθε δραστηριότητα γρήγορου και ενίοτε παράνομου κέρδους. Ενισχύεις πχ τη μαφία του Mελισσανίδη κάθε φορά που βάζεις βενζίνη στο αμάξι σου και τη μαφία των νυχτερινών κυκλωμάτων κάθε φορά που πίνεις το ουισκάκι σου σε κλαμπ και μπαρ. Τη μαφία της καταναγκαστικής παιδικής εργασίας κάθε φορά που αγοράζεις νάικ και τη μαφία του Mπέου και του Mαρινάκη κάθε φορά που πας γήπεδο. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο μαφιοζοποίησης της πολιτικής άλλωστε.

Είναι νομίζουμε καλά γνωστό, ακόμα και στις βλακωδέστερες των απανταχού μαμάδων, ότι καμμία πράξη δε δύναται να κριθεί από μόνη της, αν δεν συνυπολογιστεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο πράττεται. Και είναι πάγια τακτική φθηνού γκεμπελισμού η απομόνωση ενός προβλήματος από ένα σύνθετο πλαίσιο προβλημάτων και η ανάδειξη του ως η πηγή του κακού. Το προπαγανδιστικό πλάνο πχ της ακροδεξιάς ελληνικής κυβέρνησης είναι να εγκαλεί κάθε αγωνιστική πρακτική της αριστεράς (απεργία, συγκέντρωση, πορεία) για έλλειψη νομιμότητας, αγνοώντας και σιωπώντας για τα τεράστια ελλείμματα νομιμότητας στα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας, το βασανισμό συλληφθέντων, τις πολύχρονες καταδίκες αγωνιστών χωρίς στοιχεία κτλ Οι αξιολάτρευτες μαμάδες, σε μια περιοχή τίγκα στα επιχειρηματικά συμφέροντα, γεμάτη μέχρι σκασμού σε μπαρ και φαγάδικα, συχνά πυκνά κακοπληρωμένης ή μαύρης εργασίας, όπου η μαφία των πορτιέρηδων και της προστασίας αλωνίζει ελεύθερα (και αποτελεί κατά πως φαίνεται και πρότυπο για την οργάνωση της περιφρούρησης αναρχικών φεστιβάλ όπου μεταξύ των άλλων καμμιά μαμά δεν ενοχλείται από το γεγονός της συμμετοχής γνωστών τραμπούκων που λίγες μέρες πριν έσπασαν κυριολεκτικά το κεφάλι ενός νέου, μόνο και μόνο επειδή δεν τους άρεσε η φάτσα του και επειδή μπορούσαν), επιλέγουν να ενοχληθούν μόνο από τη φούντα και το εμπόριο της.

Οι ίδιες μαμάδες που όταν κάποιες κατήγγειλαν την ισοπεδωτική βία ενάντια σε χρήστες πρέζας, προέβαλλαν και πάλι εν μέσω ιντυμήντια τις κορούλες τους και το πιθανό ψυχικό σοκ στη θέα των εξαθλιωμένων, για να συνηγορήσουν στα χυμένα μυαλά στο πεζοδρόμιο (θέαμα κατά πως φαίνεται ιδιαιτέρως διασκεδαστικό για τα τερατάκια που αναθρέφουν), που πνίγονται από τη μυρωδιά της φούντας, αλλά όχι από την τσίκνα των φαγάδικων-χρυσορυχείων που κατακλύζουν την περιοχή, που αγανακτούν με το ότι κάποιες γωνιές είναι «άβατον» των φουντάκηδων, αλλά όχι ότι το 90% του δημόσιου χώρου των Εξαρχείων το΄χουν καταλάβει διασκεδασάδικα, που γυρεύουν πογκρόμ ενάντια στα ξένα ντηλέρια αλλά συζητούν επί ίσοις όροις με τη ντόπια –ελληνικότατη ή κυπριακή- μαφία. Είναι οι ίδιες μαμάδες που υστεροβούλως και ανερυθριάστως λένε βρωμερά ψέματα.

Οι μαμάδες πιθανότατα συμμετάσχουν και στα καλέσματα των επιχειρηματιών και κατοίκων των Εξαρχείων ενάντια στη φούντα όπου η εκδίωξη των ντηλεριών είναι κατά τα λεγόμενα τους «ενδιαφέρουσα, διδακτική και διασκεδαστική εμπειρία». Να γιατί καμιά μαμά των Εξαρχείων δεν άνοιξε το στοματάκι της να πει δυο κουβέντες όταν τα τσιμέντα της Βαλτετσίου και της Ναβαρίνου βαφόντουσαν με τα αίματα υποτιθέμενων μικροντηλεριών: το θεωρούσαν ενδιαφέρουσα, διδακτική και διασκεδαστική εμπειρία. Γι΄αυτές και πάνω απ΄όλα, για τα παιδιά τους. Ας μην εκπλήσσονται λοιπόν όσοι εκ των αναγνωστών δέχθησαν προσφάτως νουθεσίες ώστε αν στρίβουν μπάφο να σηκωθούν να φύγουν από εδώ, πρόκειται μάλλον για φίλους και συναγωνιστές των μαμάδων. Που απαιτούν μια πλατεία καθαρή και αποστειρωμένη, χωρίς πρεζάκια αλλά τίγκα στα τραπεζάκια, χωρίς φούντα αλλά τίγκα στις ακριβοπληρωμένες «μπόμπες», όπου οι διαφωνούντες τραμπουκίζονται, μια πλατεία βγαλμένη δηλαδή από τις πιο βρωμερές μικροαστικές ονειρώξεις.

Η αφίσα βεβαίως κρατά το καλύτερο για το τέλος. Αφού πρωτύτερα έχει ασελγήσει με τρεις μόνο προτάσεις επί του πτώματος όχι μόνο της κριτικής σκέψης αλλά και ολάκερου του διαφωτισμού, τρεις προτάσεις που θα έκαναν τον Καρτέσιο και τον Kαντ να ζωστούν με εκρηκτικά και να οργανώσουν επίθεση αυτοκτονίας στο Kαρτιέ Λατέν, που θα έκαναν το Νίτσε να χαμογελάσει κακόβουλα, όπου η τυχαία και μόνο ματιά προκαλεί βλάβη στις εγκεφαλικές λειτουργίες, αφότου με λίγα λόγια έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι των μαμάδων για την μετατροπή μας σε κρετίνους, κλείνει με την ειρωνική προτροπή: για σκέψου το! Και δεν πρόκειται να ξανασκεφτείς ποτέ στη ζωή σου.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

 παιδιά ενάντια στην παιδική ηλικία

από @αναθεμα 21/06/2014 11:47 πμ.


ενα υγιες αναρχικο μυαλο που δεν μπορεις παρά μονο να το λατρευεις και να πολεμας μεχρι θανατου για αυτο. να σε χαιρονται οσοι σε αγαπουν και σε πιστευουν. ευχαριστουμε συντροφοι για παντα.

Αναρχικοί/ές πλατείας Εξαρχείων

από ούτε από τον Άρη 21/06/2014 12:39 μμ.


Ο συντάκτης του κειμένου αυτού προσπαθεί μέσω της ειρωνείας και των χαρακτηρισμών να μας πείσει ότι η μαφία δεν πουλάει χημικά κατεργασμένο χασίς στα Εξάρχεια;

Θέλει επίσης να μας πει τη γνώμη του (έστω και εν μέσω ειρωνείας) για το αν υπάρχουν πιάτσες ή όχι στα Εξάρχεια;

από βαθύ πρόβλημα 21/06/2014 1:03 μμ.


Στάζει μέλι για τη μαφία ο σχολιαστής. Οι μαμάδες των Εξαρχείων είναι το πρόβλημα. Όχι αυτοί που πουλάνε το θάνατο.

από όχι στην υστερία 21/06/2014 2:19 μμ.


το κείμενο κάνει σωστές επισημάνσεις και για κάποιους (και καλά αντί)λούμπεν επιχειρηματολογεί. μερικοί έχουν πρόβλημα και...με τους μπάφους και είναι υπερ των μαμάδων που είναι ενάντια. χμμμ... ποιός ακριβώς είναι ο καμμένος? ο συντηρητικός? ο όχι χθεσινός για να το σώσει λέει το "χημικα επεξεργασμένο" χασίς. αλλά είναι αυτό το μητρικό συναίσθημα που καθηλώνει στην ελλάδα του μαμάκια. δεν συμφωνώ πλήρως...αλλά...μαμάδες? έλεος!

από Ένας 21/06/2014 7:16 μμ.


Εδώ είναι κινηματικό μέσο. Δεν είναι ανάγκη να αναδημοσίευτε ό,τι σκουπίδι βρίσκετε στο Ίντερνετ. Στο διάολο να πάνε και οι χασικλήδες και οι άκρες τους.


Η κριτική είναι στο γιατί υπογράφουν την αφίσα ως μαμάδες των Εξαρχείων;

Δηλαδή για να εκφραστούμε ελεύθερα πρέπει να φορέσουμε full face και να πάρουμε η κάθε μια από ένα τουφέκι στο χέρι;

-

από @ 21/06/2014 8:42 μμ.


ρε σεις, το αν υπογραφουν ως μαμαδες ειναι το θεμα τελικα?

σημερα πετυχα αλλο κειμενο ιδιου υφους που εγραφε για τη μετατροπη της περιοχης των εξαρχειων σε πιατσα νυχτερινης διασκεδασης, και υπεγραφε ως "ατεκνα -και οχι ανοα- γερόντια εξαρχείων".

κατι θελουν να πουν καποιοι (και ολοι ξερουμε τι ειναι αυτο) και χρησιμοποιούν μια συγκεκριμενη αισθητική..

 

 

από να τα μάθουμε κι εμείς 21/06/2014 10:05 μμ.


Ε βέβαια, δε γίνεται να βγάζεις αφίσα σήμερα χωρίς τουλάχιστον:

1. να είσαι άντρας

2. να είσαι πολύ άντρας όμως

3. να έχει η αφίσα τουλάχιστον ένα ΑΚ-47 κατά προτίμηση κινέζικο

4. να έχει στο background φωτιές και κάδους

5. να μη μιλάει ενάντια σε κάποια μαφία

6. να μη βγαίνει από τα προκαθορισμένα πλαίσια

7. να είσαι πολύ άντρας μα πάρα πολύ άντρας

8. να κάνεις σαφές ότι απεχθάνεσαι τη μητρότητα (φύτρωσες, δε γεννήθηκες)

από m@n@ to nou sou o ratsismos exei polla proswpa... 21/06/2014 11:59 μμ.


oi koinwnikoi automatismoi kala kratoun...

k auto (to keimeno ths e3airetika kakogousths afisas) htan to pio kurile ante gamhsou pou exw akousei pote...

 

bafman...

από wake up 22/06/2014 12:22 πμ.


http://vancouver.mediacoop.ca/blog/bineshii/30901

από @ 22/06/2014 3:43 μμ.


θέτει παρόλαυτα σημαντικά ζητήματα άσχετα αν δείχνει να μην την πολυπέφτει στη κουλτούρα των μπάφων. Και επειδή πατάει πάνω σε γκρίζες ζώνες, δεν φαίνεται να γίνεται πολύ κατανοητό, γιατί μάλλον υπάρχει η θλιβερή συνήθεια να ανάγουμε τα πάντα σε εύκολα σχήματα.

Αν θέλει κάποιος να φύγει η μπαφίλα από τα εξάρχεια, ας απογκετοποιήσει την γειτονιά από τα καφέ, τα μπάρ και τα ταβερνοψητοπωλεία. Ας ζωντανέψει την πλατεία. Ας μην πουλάει άλλα πάρτυ για πολιτικούς λόγους. Ας ξανακοινωνικοποιήσει με ριζοσπαστικούς όρους τον χαμένο (από μαγαζιά, μαφίες κτλ) χώρο.

Οταν πουλάς διασκέδαση θα υπερσυσσωρεύσεις και διαφόρων ειδών εναλλακτισμών (μικροαστισμών δηλαδή με επικάλυψη "διαφορετικότητας", που πολλές φορές είναι πιο εξατομικευμένοι και πιο επιθετικοί και από τους παραδοσιακούς μικροαστισμούς). Οποιος κάνει τον έκπληκτο ενώ στήνει (κι άλλα) μαγαζάκια, δεν είναι αφελής αλλά εσκεμμένα ψεύτης.

λευτεριά στα εξάρχεια

από όχι στην υστερία 22/06/2014 3:46 μμ.


για 1. και 2. όλες μα όλες οι αφίσες δεν είναι αντρών αλλά και γυναικών (κάποιες φορές μόνο γυναικών) για το 3. πού το είδες? κατά καιρούς βγαίνει και καμία αλλά να είσαι σιγουρος/η οτι το κρατάνε και γυναίκες! για το 4. ψέμα για το 5. άπειρες αφίσες τοποθετούνται ενάντια στη μαφία για το 6. απολίτικο για το 7. άλλο μαμάδες(να τις βυζαίνουμε μέχρι τον τάφο τους?ή απλά να λέμε ναι μαμά?) άλλο γυναίκες. κάθε τι το μητρικό είναι ιδεολογικό κατασκεύασμα! προτείνω emma goldman να ξσστραβωθείς γιατί δεν βλέπεις μπροστά σου, κυριολεκτικά! ειδικά στα εξάρχεια θα βρείς πολύ εύκολα για το 8. απολίτικο, να περιμένουμε και αφισάκι μπαμπάδων? ερώτηση: τα 8 αυτά κραυγαλέα ψέματα είναι από μαμά, wannabe μαμά ή μαμάκια? συμπέρασμα: αν δεν συμφωνεί μαζί μας η πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα 2ο συμπέρασμα: από την ελλάδα της μαμάς/μαμάκια γιατί να εξαιρόυνται τα εξάρχεια

από @000 22/06/2014 5:36 μμ.


προκειμένου να έχετε ''κάλυψη'' στο λεγόμενο άβατο για να την πίνετε,στηρίζετε απροκάλυπτα τις μαφίες της περιοχής, με επιχείρημα ''και 'σεις στηρίζετε όταν βάζετε βενζίνη,όταν πηγαίνετε γήπεδο,όταν πάτε σε μπαρ''.τις πράξεις σας τις κρίνετε βάση των αλλωνών ή βάση τον δικό σας αξιακό κώδικα δηλαδή;

χρειάζεται να αναφέρω για τους αλλυλοπυροβολισμούς των συμμοριών για το τάδε spot,δίπλα σε πάρκα κτλ; αλλά ας πεθάνει και κανένα ''μούλικο'' απο αστοχία όπως λέτε,παράπλευρη απώλεια της επιχειρηματικότητας της περιοχής. (και ενώ την άλλη επιχειρηματικότητα την κράζετε-και καλά κάνετε-,αυτήν την στηρίζετε έμπρακτα)
ή τους πυροβολισμούς στο ΒΟΞ,σαν μήνυμα για να δείξουν ποιός κάνει ''κουμάντο'' στην περιοχή;

*ο τόπος είναι αποστειρωμένος,όχι όταν δεν έχει πρέζα ή χο,αλλά όταν έχει.
είναι αποστειρωμένος από ουσία,αγωνιστικότητα,δημιουργία και ζωή. 

από ...πολύ πρόχειρες δικαιολογίες... 22/06/2014 8:15 μμ.


Που κολλάνε τώρα τα καφέ, τα μπαρ και τα ταβερνοψητοπωλεία;

Η μαφία πουλάει σάπιο μπάφο με DTT 24 ώρες, σε όλη την περιοχή, δεν εξαρτάται από το ωράριο των καταστημάτων ούτε σχετίζεται με αυτά.

Επίσης οι πελάτες της μαφίας πίνουν τη σαπίλα αυτή στους δρόμους των Εξαρχείων και όχι στα μαγαζιά.

Οπότε μπορείς να τοποθετηθείς εντός θέματος και όχι για άσχετα...;

από παίζονται πολλά μήπως; 22/06/2014 8:48 μμ.


Το να θες να ζήσεις σε μια γειτονιά όπου δεν κάνουν κουμάντο τα ντιλέρια, οι νεοχίπηδες αστοί το αποκαλούν "κοινωνικό αυτοματισμό".

από @άλλη μαμά 23/06/2014 12:46 πμ.


Το κείμενο και όλα τα σχόλια δεν έχουν πρόταση. Το πρόβλημα της πλατείας και κάποιοων δρόμων των Εξαρχείων είναι υπαρκτό. Πυροβολισμοί και δολοφονίες είναι μια πραγματικότητα. Η κατάσταση περίεργη ως προς της αύξηση της βίας. Μια ειρηνική συνύπαρξη όλων λίγο δυσκολη. Η κριτική απο μόνη της σε όσα κάνουν κάποιοι δεν αρκεί. Προτάσεις χρειάζονται. Ελάτε στην πλατεία να τα πούμε. Να βρούμε έναν τρόπο ειρηνικής συνύπαρξης. Και το να μην θέλουν κάποιοι να καπνίζεις μπάφους έξω από το σπίτι τους, μάθε τον ότι μπορείς να το κάνεις χωρίς να ενοχλείς. Οι αντιπαραθέσεις και οι καυγάδες δεν βοηθάνε.

από μόνο ένας τρόπος υπάρχει 23/06/2014 12:35 μμ.


Η πρόταση προκύπτει μέσα από το ίδιο το πρόβλημα:

Έξω οι πιάτσες από τα Εξάρχεια.

Οτιδήποτε άλλο είναι βούτηρο στο ψωμί της μαφίας και αυτών που χαρτζηλικώνει.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις πληροφορηθεί, ο ημερήσιος τζίρος είναι πάρα πολλά χιλιάρικα.

Παίζονται πολλά λεφτά.

...

από ο μπάφος είναι για μπουφους 23/06/2014 2:29 μμ.


αυτό το "επιχείρημα" με τη βενζίνη και το ουίσκι είναι η χειρότερη βλακεία που έχω ακούσει εδώ και καιρό. Ολο το κείμενο πήγε άκλαφτο μόλις τη διάβασα. Σωστή πάντως η επισήμανση για το πατερναλιστικό ύφος της αφίσας, αλλά δεν θα διαρρήξω και τα ιμάτιά μου.

 

Η ουσία είναι ότι τόσος πολύς μπάφος σε ένα τόσο μικρό μερος όπως τα εξάρχεια, φέρνει μαζί του και μαφίες, και τσαμπουκάδες, και μπάτσους και οπαδιλίκια, και γενικά σκατοκουλτούρες και δημιουργεί κλίμα που προσελκύει κι άλλα ακόμη χειρότερα.

 

ΥΓ. Όποιος θέλει να την πίνει ας το κάνει διακριτικά και χωρίς να "γεμίζει" όλο το χώρο γύρω του. Όπως και εγώ δεν μπορώ να αγοράσω 3 ελέφαντες και να κάνω καθε μερα το σόου μου στο παρκο ή στην πλατεία, γιατί ο χώρος δεν είναι δικός μου. Οι χασικλήδες (δεν χρησιμοποιώ μειωτικά τον όρο) όταν συχνάζουν μαζικά σε δημόσιο χώρο, καλώς ή κακώς τον καταλαμβάνουν και διώχνουν όλους τους άλλους (εκτός από όσους έχουν ληγμένο μέσα τους το ζήτημα αυτό). Αυτό δεν το δέχομαι

από και όχι σε ντουμάνι 24/06/2014 2:03 μμ.


Αφού κάποιοι γουστάρουν να πίνουν κάτω από τα παράθυρα ανθρώπων που έχουν κάνει τόσα παράπονα εδώ και μήνες μέσα στα πλαίσια της γειτονιάς (τι λέω τώρα, ψιλά γράμματα, γειτονιά!), φαντάζομαι δε θα έχουν πρόβλημα να πάμε κι εμείς κάτω από τα δικά τους παράθυρα και να κάνουμε ό,τι μας γουστάρει.

από απλά είναι τα ντιλέρια 24/06/2014 8:06 μμ.


Όταν μία και μόνο πιάτσα καθαρίζει ένα εξηντάρι, καταλαβαίνετε ότι περισσεύουν αρκετά ξεροκόμματα για καλοθελητές που θα σπεύσουν να βρίσουν τον οποιονδήποτε, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ακόμα και για να συκοφαντήσουν αν χρειάζεται.

Το θέμα τους είναι να προστατευτούν οι πιάτσες και όχι η χρήση γενικά και αόριστα.

Αν τους ενδιέφερε η χρήση, γενικά και αόριστα, θα λέγανε "παιδιά έγραψα ένα οδηγό για το πως να φυτέψετε γλάστρα και χαρίζω και σπόρους".

Αυτά για τους "αντικαπιταλιστές" μαφιόζους που έχουν χαρτζηλικώσει κόσμο και κοσμάκη για να παριστάνει ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License