Ενημέρωση απ' την πορεία προς το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Η Συνέλευση No Lager έχει αποφασίσει να είναι δίπλα σε κάθε στιγμή αντίστασης των μεταναστών για την ίδια τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Όσες μέρες κι αν απεργήσουν, με όποια ένταση κι αν δώσουν τον αγώνα τους, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, όπως θα είμαστε και στους αγώνες που έρχονται.

post image

Την Κυριακή 15/6 πραγματοποιήθηκε πορεία 150 διαδηλωτών στην πόλη της Κορίνθου με κατεύθυνση το κέντρο κράτησης μεταναστών που βρίσκεται σε στρατόπεδο μέσα στην πόλη. Τη διαδήλωση καλούσε η «Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια Στα Κέντρα Κράτησης» και η «Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου» με αφορμή την απεργία πείνας που πραγματοποίησαν οι μετανάστες μες στην εβδομάδα σε Κόρινθο και Αμυγδαλέζα και πλαισιώθηκε από συλλογικότητες και άτομα από Κόρινθο, Αθήνα, Άργος, Ναύπλιο και Πάτρα. Η αστυνομική διεύθυνση της πόλης ενισχύθηκε με δύο διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ απ' την Αθήνα για να προστατέψουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν 100 μ. από το χώρο της προσυγκέντρωσης και μία κλούβα και ομάδες ΔΙΑΣ ακολουθούσαν την πορεία, χωρίς παρόλα αυτά να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Παράλληλα, 50 περίπου σύντροφοι-συντρόφισσες από τη Συνέλευση No Lager και αλληλέγγυες/οι συμμετείχαμε σε διακριτό μπλοκ με πανό που έγραφε ‘να γκρεμίσουμε τα κέντρα κράτησης μεταναστών’, ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στα κέντρα κράτησης και αλληλεγγύης στους μετανάστες και σβήστηκαν με σπρέι συνθήματα φασιστών. Μόλις φτάσαμε έξω από το στρατόπεδο φωνάχτηκαν συνθήματα και σηκώθηκε πανό με μπαλόνια που έγραφε ‘FREEDOM’. Βασικός στόχος μας ήταν να μεταφερθεί στα μάτια και τα αυτιά των έγκλειστων η αλληλεγγύη μας, κάτι που επετεύχθη μιας και όπως πληροφορηθήκαμε από μέσα δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό του κέντρου, οι μετανάστες απαντούσαν στα συνθήματα και οι μπάτσοι αναγκάστηκαν να τους κλειδώσουν στα κελιά ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Η Συνέλευση No Lager έχει αποφασίσει να είναι δίπλα σε κάθε στιγμή αντίστασης των μεταναστών για την ίδια τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Όσες μέρες κι αν απεργήσουν, με όποια ένταση κι αν δώσουν τον αγώνα τους, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, όπως θα είμαστε και στους αγώνες που έρχονται. Όσο ο ζόφος επεκτείνεται, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό να αγκαλιάσουμε αυτές τις κραυγές αξιοπρέπειας και ελευθερίας, να τις αναδείξουμε ως αυτό που πραγματικά είναι: κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων του καιρού μας.

 

Αναδημοσίευση από το site της Συνέλευσης No_Lager

Οι φωτογραφίες είναι από το OmniaTV

Εικόνες:

από @ 17/06/2014 1:04 μμ.


post image

υγ καλό θα είναι οι φωτογραφίες να μπαίνουν επεξεργασμένες για ευνόητους λόγους

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License