Ενάντια στα μεταλλαγμένα προϊόντα (Αυτόνομοι)

Summary

“Ακόμη κι αν διώξεις τη φύση με τσουγκράνα, θα βρει τον τρόπο να επιστρέψει “

Οράτιος

Χωρίς να κρύβεται πίσω από τη μάσκα της πλέον, ξεδιάντροπα, η Μονσάντο επιχειρεί να πατεντάρει τη ζωή και να κυριαρχήσει στις τροφές.

 Η Monsanto είναι μία από τις πλέον δραστηριοποιημένες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο της βιοτεχνολογίας και η πιο αμφισβητούμενη εταιρεία στον χώρο της διαχείρισης της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής και προϊόντων καθημερινής κατανάλωσης . Δημιουργήθηκε το 1901 στο Μιζούρι των ΗΠΑ ως η πρώτη εταιρεία παραγωγής ζαχαρίνης και βασικών βιομηχανικών χημικών προϊόντων.

Μέσα στα χρόνια η Mosanto και σαν κύριος προμηθευτής της Coca Cola, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα , έστησε ένα τεράστιο «εργαστήριο» χημικών της αγροτικής παραγωγής, εργαστήριο που διοχέτευε στην αγορά μία σειρά από λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα που υποσχόταν να κάνει τις καλλιέργειες καλύτερες, γρηγορότερες, πιο προσοδοφόρες και λιγότερο ευαίσθητες στις μεταβολές του καιρού και τις αρρώστιες.

Με την εισαγωγή των ζιζανιοκτόνων στην αγορά και την επικράτηση και εξέλιξη του Roundup, η Monsanto παράλληλα ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια να εισάγει την ιδέα των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και καλλιεργειών.

 Το σκεπτικό ήταν πως δεν αρκούσαν τα ζιζανιοκτόνα για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη και γρηγορότερη γεωργική παραγωγή, αλλά με την βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σπόροι, γενετικά τροποποιημένοι που είχαν όλες εκείνες τις ιδιότητες που θα επέτρεπαν την καλλιέργεια χωρίς το επιπλέον κόστος των ζιζανιοκτόνων και των λιπασμάτων. Όμως καμία σχέση η επιστημονική έρευνα μέσα σε εργαστήρια με τα πειράματα στην ανοικτή φύση που οι συνέπειες είναι μη αναστρέψιμες. Συγκεκριμένες μελέτες δείχνουν πως τα ΓΤΟ( γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί) όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την ανθρώπινη υγεία, τη βιοποικιλότητα και πλεονεκτήματα στους παραγωγούς και καταναλωτές αλλά και ούτε αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του υποσιτισμού και της πείνας. Αντίθετα, εξασφαλίζουν τα κέρδη 10 μεγάλων πολυεθνικών, της Monsanto, Syngenta, Bayer, Dupont, Group Limagrain, Sakata, KWS, Delta & Pine Line, κά. που  διαχειρίζονται και αποφασίζουν για την παγκόσμια παραγωγή  και κατανάλωση.

Συγκεκριμένα η χρήση ΓΤΟ οδηγεί μοιραία  σε τροποποιήσεις του γενετικού υλικού με απροσδιόριστες συνέπειες στην πανίδα στη χλωρίδα και στον άνθρωπο. Αυτό διότι από καθαρά επιστημονική άποψη, η μεταφορά γονιδίου στο «γένωμα του φυτού γίνεται σε τυχαία θέση με αποτέλεσμα να είναι είναι δυνατή η δημιουργία μη επιθυμητού γενετικού υλικού με διάφορες παρενέργειες για τους οργανισμούς. Παράδειγμα οι διαδικασίες «σογιοποίησης» των χωρών της Λατινικής Αμερικής, με την παράνομη επέκταση της καλλιέργειας μεταλλαγμένων, κυρίως σόγιας από τη Μονσάντο, είναι αρκετά.!

Η ασυδοσία της Μονσάντο, δεν είναι ακάλυπτη αλλά κάθε άλλο, ενισχύεται όπως και άλλων πολυεθνικών, από τα διάφορα Lobby. Η μίξη συμφερόντων μεταξύ οικονομικής και πολιτικής ελίτ όπου ανώτερα στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων καταλήγουν να γίνονται και ανώτερα στελέχη στη διοίκηση του κράτους πάει κι έρχεται.

Για την απελευθέρωση κάθε πόρου, κάθε δομής, κάθε γωνιάς αυτής της γης, στην οποία ζούμε κάτω από τα δεσμά του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα μεγαλοεπιχειρηματία, σε καμία πολυεθνική, σε κανένα κρατικό τσιράκι το δικαίωμα να κυβερνούν και να δηλητηριάζουν τις ζωές μας. Δεν αναγνωρίζουμε (επιτρέπουμε?) σε κανέναν τους να καθορίσει το θάνατό μας. Ζούμε όσο και όπως εμείς διαλέγουμε, όχι όπως και όποτε εκείνοι αποφασίσουν. Αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ.

Για την αυτονομία των σωμάτων και των ζωών μας.

-

από - 17/06/2014 12:05 πμ.


O Γιακουματος δηλωσε προθεση της κυβερνησης , να κατεβασει τις τιμες των καταναλωτικων προιοντων παρουσιαζοντας φιλολαικο προσωπο , με ακριβως αυτον τον στοχο .Δηλαδη ενω εχει ψηφιστει ηδη νομος για να χρησιμοποιουντε οι μεθοδοι γενετικης τροποποιησης των σπορων στην ευρωπαικη ενωση ,δε αποκλειετε να χρησιμοποιηθουν αμεσα ,και το παρουσιασε με χυδαιο τροπο , ως βελτιωση του βιοτικου επιπεδου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License