Βραζιλία: São Paulo 20 χιλιάδες διαδηλώνουν ενάντια στο παγκόσμιο κύπελλο.

1

20000 Βραζιλιάνοι συγκεντρώθηκαν εχθές στο Σάο Πάολο στην διαδήλωση του κινήματος των Εργαζόμενων Χωρίς Στέγη, «Κύπελλο χωρίς ανθρώπους. Είμαι στους δρόμους ξανά».

Πολλές ομάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κάνοντας σαφές ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος για τα δισεκατομμύρια δολαρίων που δόθηκαν στις κατασκευαστικές εταιρίες της FIFA, και στην αγορά του  real estate, την στιγμή που χιλιάδες λαού είναι άστεγοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

“ Φανταστείτε πόσα σπίτια θα μπορούσαν να έχουν χτιστεί, με τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για την κατασκευή αυτής της γέφυρας» αναρωτήθηκε ο William Boulos του MTST, από την οροφή ενός αυτοκινήτου, κατά την διάρκεια κατάληψης της κρεμαστής γέφυρας της πόλης. Παρά την δυνατή βροχή και τον κίνδυνο επεισοδίων με τους οπαδούς της Κορίνθιας,  ο κόσμος πλημμύρησε τους δρόμους μαζικά χωρίς αυτή την φορά να υπάρχουν προκλήσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Τα αιτήματα του κινήματος, συνδέονται με το ζήτημα της στέγασης και τις αστικές αλλαγές,.

 

Λαϊκός έλεγχος της τιμής των ενοικίων και σύνδεσή τους με τους δείκτες πληθωρισμού ώστε να προστατευτούν τα φτωχότερα και πλέον αδύναμα εργατικά στρώματα.

 

Ομοσπονδιακή πολιτική πρόληψης των βίαιων εκκενώσεων κατειλημμένων ή ενοικιαζόμενων χώρων, με την δημιουργία παρατηρητήριου που θα είναι συνδεδεμένο με την Ειδική Γραμματεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

 

http://revolution-news.com/20k-people-protest-world-cup-in-sao-paulo/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License