Ιταλία, Τορίνο: 30.000 διαδηλωτές αλληλεγγύης στους για τρομοκρατία κατηγορούμενους του ‘No Tav’

http://revolution-news.com/turin-italy-tav-rally-draws-30k-solidarity-protesters-facing-terrorism-charges/

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες από όλη την Ιταλία βγήκαν στους δρόμους του Τορίνο για να διαδηλώσουν την εναντίωσή τους στην γραμμή υψηλής ταχύτητας ΤΑV, και στις γελοίες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες διαδηλωτές ενόψει της δίκης τους.

Οι 4 "No Tav" διαδηλωτές δικάζονται με κατηγορίες για τρομοκρατία και αυτή τη στιγμή κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, κατηγορούμενοι ότι κατέστρεψαν οικοδομικά μηχανήματα που προετοίμαζαν τον χώρο που θα περάσει η σιδηροδρομική γραμμή.. Στις 22 Μάη ξεκινά η δίκη των Clare, Claudio, Matthew και Nicholas.

Οι 4 είχαν συλληφθεί στις 9 Δεκέμβρη κατηγορούμενοι ότι έκαψαν με μολότοφ ένα κομπρεσέρ χωρίς κανένας άνθρωπος να τραυματιστεί.

Το 1991 σχεδιάστηκε μία νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώσει το Τορίνο με την Λυών διαμέσου των Άλπεων στα πλαίσια του νέου Ευρωπαϊκού δικτύου υπερταχειών.


Οι εργασίες έρεπε να είχαν αρχίσει κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 90 αλλά έως το 2011 μόνο ελάχιστα ολοκληρωμένα έργα υποδομής μπορούσαν να εντοπιστούν στην Γαλλία.

Το συνολικό κόστος της γραμμής ανέρχεται στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ,  αλλά  με βάση την αναλογία κόστους- ήδη κατασκευασμένων έργων η τιμή αναμένεται να τετραπλασιαστεί φτάνοντας τα 50 και πλέον δις.

Σε κάθε πόλη πλησίον της διαδρομής που θα περνά το τραίνο έχουν δημιουργηθεί ομάδες κατοίκων  που στηρίζουν και οργανώνουν τον αγώνα ενάντια στην κατασκευή, και που εκτός των τεράστιων πορειών από άποψη συμμετοχής κόσμου που έχουν πραγματοποιήσει έχουν καταφέρει σε πολλά σημεία να αναστείλουν τα έργα αναγκάζοντας το κράτος να στείλει μπάτσους και στρατιώτες να φυλάνε τα εργοτάξια.

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License