Περιοχή Μαπούτσε: κατάληψη Δημαρχείου

Ιθαγενείς Μαπούτσε κατέλαβαν το δημαρχείο του Πουέρτο Σααβέδρα

post image

200 ιθαγενείς Μαπούτσε κατέλαβαν χθες το δημαρχείο του Πουέρτο Σααβέδρα μικρής πόλης στις ακτές του Ειρηνικού. Αφού εξέλεξαν με ανοικτή ψηφοφορία ως δήμαρχο της κατάληψης τον Χούλιο Τσαουΐν πέρασαν απ΄ όλα τα τμήματα του δημαρχείου και αφού ενημέρωσαν τους αρμόδιους τους είπαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Από τους υπαλλήλους του δημαρχείου δεν έφυγαν τρεις οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάληψη. Αίτημά τους είναι να μεταβεί στο Πουέρτο Σααβέδρα ο πρόεδρος Λάγος για να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα τους και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής του που απορρέουν από το νόμο για τους Ιθαγενείς. Τονίζουν ότι δεν πρόκειται να πάνε ξανά στο Σαντιάγκο γιατί την προηγούμενη εβδομάδα αφού τους έστελναν από τον ένα στον άλλο σε 5 α(να)ρμόδιους ο πρόεδρος αρνήθηκε να τους δεχτεί. Η κατάληψη – τονίζουν – δε θα λυθεί αν δεν μεταβεί ο ίδιος ο Λάγος εκεί. Ο Δήμαρχος Ντομίγκο Νιανκουπίλ μετέβη στο Σαντιάγκο για να προσπαθήσει να βρει μια λύσει τονίζοντας ότι δε θα συναινέσει σε βία λήξη της κατάληψης.

Εικόνες:

από ελευθεριων ηθων 01/11/2003 7:27 μμ.


για ασχετους, σαν και μενα. Οι ιθαγενεις Μαπουτσε βρισκονται στη Χιλη, στη Λατινικη Αμερικη.

από Μιχάλης 01/11/2003 11:17 μμ.


αλλά και στην Αργεντινή. Αυτά τα λέει η παγκόσμια γεωγραφία που εσύ και γώ μάθαμε στο σχολείο. Τά ίδια διδάσκονται και στην Χιλή και την Αργεντινή. Οι ίδιοι όμως αν τους ρωτήσεις ποια εθνικότητα έχουν θα σου απαντήσουν απλά ότι είναι Μαπούτσε. Για το λόγο αυτό και γώ έγραψα στον τίτλο περιοχή Μαπούτσε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License