ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΕ στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Είμαστε στο πλευρό των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Στηρίζουμε τον αγώνα τους.

Είμαστε στο πλευρό των καθαριστριών
του υπουργείου Οικονομικών
 
Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών δεν είναι αγώνας μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής ειδικότητας, αλλά αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης. ‘Όταν τα αφεντικά χτυπάνε έναν από εμάς, θα πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντί τους.

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών, που για μήνες είναι σε διαθεσιμότητα και τώρα οδηγούνται σε απόλυση.

Οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών δίνουν ένα πρώτης τάξης μάθημα σε όλους τους εργαζόμενους με τη μαχητικότητά τους. Ο αποφασιστικός αγώνας τους είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετη τροχιά από την ανύπαρκτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ακόμη και όταν είναι παρούσα, το μόνο που κάνει είναι απεργίες-πυροτεχνήματα (βλέπε την πρόσφατη ταχτική των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

Από τον πολύμηνο αγώνα των καθαριστριών ένα μήνυμα βγαίνει: ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι αυτός που δεν δίνεται. Παρά την έκρηξη του αυταρχισμού και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα ΜΑΤ, οι μαχόμενες καθαρίστριες δεν σκύβουν το κεφάλι.
 
- Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους φωνή και απαιτούμε, «όχι στη διαθεσιμότητα - απόλυση των εργατριών/καθαριστριών του υπ. Οικονομικών».
- Τη νίκη τη φέρνει ο αγώνας!
- Ούτε εργοδοτικός, ούτε κομματικός. Μαχητικός, αυτοοργανωμένος συνδικαλισμός.
 
 
 
 
 
Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Αθήνας) προσφέρει 200 ευρώ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας που έχει συστήσει, για να ενισχυθούν οι αγωνιζόμενες συναδέλφισσες που εδώ και μήνες δίνουν μια μάχη ζωής και αξιοπρέπειας. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να κινηθούν σε μια ανάλογη κατεύθυνση. 
 
 
 
 
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….……………………………………………
 
Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση
(ΕΣΕ Αθήνας)
 
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License