Αίγυπτος: 529 καταδικάστηκαν σε θάνατο για την δολοφονία ενός αστυνομικού

http://revolution-news.com/egypt-529-people-sentenced-death-political-dissent/

Αιγυπτιακό δικαστήριο με συνοπτικές διαδικασίες σε μία δίκη που κράτησε δύο ημέρες καταδίκασε σε θάνατο 529 κατηγορούμενους για την εκτέλεση ενός αστυνομικού που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων του περασμένου Αυγούστου . Αυτή την στιγμή σε δίκη βρίσκονται 1200 Αιγύπτιοι για την ίδια υπόθεση ενώ ξεκίνησε για παρόμοια υπόθεση άλλη διαδικασία που περιλαμβάνει 683 κατηγορούμενους με τις ίδιες κατηγορίες.

400 από τους καταδικασθέντες ήταν απόντες  ενώ 126 από αυτούς ήταν στιβαγμένοι σε κελί που είχε στηθεί στην δικαστική αίθουσα. Το κλίμα μέσα στην δικαστική αίθουσα ήταν η προσωποποίηση της τρομοκρατίας καθώς απαγορεύτηκε σε δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την δίκη και οι δικηγόροι υπεράσπισης απειλήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας όταν διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση και ζήτησαν από τον δικαστή να ανακαλέσει την απόφασή του.
 

 
«για υπόθεση που περιλαμβάνει κατηγορίες φόνου η δίκη εξελίχθηκε φοβερά γρήγορα, ούτε αποδεικτικά στοιχεία, ούτε μάρτυρες, ούτε χρόνος για τους δικηγόρους να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους. Το τι έγινε εδώ είναι μια χωρίς προηγούμενο παραβίαση του δικαιώματος υπεράσπισης κατηγορουμένου» ανέφερε ένας από τους δικηγόρους.


Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και ο 21 χρονών φοιτητής της ιατρικής  Sayyaf Jamal( Ο οποίος βασανίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ακραίο βαθμό για να αποδεχθεί τις κατηγορίες), και ο πατέρας του Gamal Mohammed που αυτή την στιγμή βρίσκεται  φυγόδικος.

Σύμφωνα με το Death Penalty Worldwide η προτιμώμενη μέθοδος εκτέλεσης στην Αίγυπτο είναι η κρεμάλα, και 709 καταδίκες σε θάνατο έχουν εκδοθεί στην χώρα μεταξύ 1980 και 2000 (περίπου 35 άνθρωποι κάθε χρόνο) .  Η απόφαση του δικαστηρίου για την θανατική καταδίκη των 529 κατηγορούμενων αποτελεί την πολυπληθέστερη   απόφαση εκτέλεσης κατηγορουμένων που έχει πραγματοποιηθεί  στην σύγχρονη εποχή.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License