Για τα περιστατικά με τις αφισοκολλήσεις στη Ξάνθη

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Το δικαίωμά μας στην πολιτική παρέμβαση είναι αδιαπραγμάτευτο.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την επί δύο συνεχόμενες μέρες αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής πολιτικών συλλογικοτήτων που παρεμβαίνουν στην πόλη της Ξάνθης. Στην πρώτη περίπτωση, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνελήφθη για «παράνομη» αφισοκόλληση, παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Τάσου Θεοδωρίδη, που κατέφθασε στον τόπο της σύλληψης με αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Την επόμενη μέρα άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, και ενώ είχαν ολοκληρώσει την αφισοκόλλησή τους, περικυκλώθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων. Παράλληλα η αστυνομία θέλησε να προχωρήσει σε προσαγωγή ατόμων για «φιλική κουβεντούλα» στο Αστυνομικό Τμήμα. Τελικά μετά από πίεση των παρεβρισκομένων δε δόθηκε συνέχεια στο περιστατικό.
Για μας είναι ξεκάθαρο ότι όσο οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα εντείνουν την επίθεση τους απέναντι στο λαό και την εργατική τάξη, τόσο θα εντείνουν και την προσπάθεια τρομοκράτησης όποιου τολμά να αντιδρά και να αντιστέκεται. Θα απαγορεύουν τη διαδήλωση, την απεργία, την αφίσα, την προκήρυξη, κάθε μέσο έκφρασης και πάλης του λαού. Θα προωθούν την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, θα στρέφουν σε όλο και πιο αντιδραστική κατεύθυνση το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τέτοιες ενέργειες, ούτε μας τρομοκρατούν, ούτε μας φοβίζουν. Αντίθετα μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά. Το δικαίωμα στην πολιτική παρέμβαση είναι αδιαπραγμάτευτο, και δε θα πάμε ούτε βήμα πίσω από αυτό. Θα πάμε κόντρα σε κάθε προσπάθεια φίμωσης του λόγου και της δράσης μας. Είτε γίνεται με άμεσο και ωμό τρόπο από την κυβερνητική εξουσία και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς, είτε γίνεται μέσω της δημοτικής αρχής με πρόσχημα «την ρύπανση περιβάλλοντος».
Εμείς δεν έχουμε τα δελτία ειδήσεων των 8 για να πούμε τις απόψεις μας. Δεν έχουμε ούτε χορηγούς, ούτε κρατικές επιχορηγήσεις για να στηριχτούμε, και αυτό είναι συνειδητή πολιτική επιλογή. Στηριζόμαστε μόνο στις σχέσεις και τους δεσμούς αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης που χτίζουμε καθημερινά με κάθε έναν που αντιλαμβάνεται πως αυτή η πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

ΥΓ. Όσο για «την αριστερά της καθαρής πόλης» επισημαίνουμε ότι η φράση “Εμείς λέμε ότι ο Δήμος πρέπει …. να απαλλάξει την πόλη από τους γνωστούς κατά συρροή ρυπαίνοντες και πρέπει να κρατήσει ενιαία στάση απέναντι σε όσους παρανομούν”, στις μέρες μας ισοδυναμεί με την ποινικοποίηση της πολιτικής αφισοκόλλησης, την κατάργηση της συλλογικής και πολιτικής έκφρασης (όπως άλλωστε δείχνουν και τα γεγονότα).


...εννοεί τον επικεφαλής που διάλεξε ο συριζα για τις δημοτικές εκλογές της ξάνθης

δείτε εδώ ομορφιές σε τοπικό μέσο:

http://www.xanthipress.gr/antampoufis-enantion-theodoridi-gia-tin-afisokollisi-nea-ithi-apo-politikous-tous-parelthontos/

Ανταμπούφης εναντίον Θεοδωρίδη για την αφισοκόλληση: «Νέα ήθη από πολιτικούς τους παρελθόντος»

Ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Νίκος Ανταμπούφης, με ανακοίνωσή του καταφέρεται εναντίον του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Τάσου Θεοδωρίδη για την πολυσυζητημένη υπόθεση της αφισοκόλλησης. Στην ανακοίνωση της Κίνησης αναφέρεται:

Ως νέος Ζορό, ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Θεοδωρίδης ανέλαβε προσωπικά να καθαρίσει την πόλη από τις αφίσες, μηνύοντας κάθε αφισοκολλητή από όπου και αν προέρχεται! Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο. Η αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. αντιδημάρχου κατά τη σύλληψη του αφισοκολλητή στο γνωστό πλέον επεισόδιο και ο υπερβάλλων ζήλος με την επιλεκτική του μήνυση, φανερώνουν την ανάγκη επίδειξης έργου και το προεκλογικό του άγχος.

Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις από συμπολίτες που συνέτρεξαν σε βοήθεια του άνεργου συλληφθέντα, ο «κατόπιν ενεργειών μου» μηνυτής αντιδήμαρχος δικαιολογήθηκε ότι το έκανε διότι «… γκρινιάζει η αντιπολίτευση για την αφισορρύπανση, ο Ανταμπούφης συνέχεια διαμαρτύρεται … κλπ». Πράγματι, η στάση μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν καταγγελτική απέναντι στην αδράνεια της Δημοτικής Αρχής για την αφισορρύπανση και τη συστηματική μείωση (έως εξαφανίσεως) των προστίμων που αφορούσαν κάθε είδους εκδήλωση, διαφήμιση και καλλιτέχνη. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να εξαντλείς την αυστηρότητά σου με μηνύσεις σε ανέργους, την ίδια ώρα που η πόλη είναι γεμάτη αφίσες και μπάνερς που ανεμίζουν αγέρωχα. Φαίνεται ότι όσοι έχουν εκλογική δύναμη ή μας είναι συμπαθείς (για να το πούμε ευγενικά) δικαιούνται και να ρυπαίνουν.

Εμείς λέμε ότι ο Δήμος πρέπει να φροντίσει για την ύπαρξη χώρων ανάρτησης για την πληροφόρηση των πολιτών, πρέπει να απαλλάξει την πόλη από τους γνωστούς κατά συρροή ρυπαίνοντες και πρέπει να κρατήσει ενιαία στάση απέναντι σε όσους παρανομούν.

Πρέπει να κάνει τη δουλειά του και όχι να υποκρίνεται ότι την κάνει.

Στον κ. Θεοδωρίδη απευθύνουμε μερικά ερωτήματα ερωτήματα:

Λειτουργεί ως αντιδήμαρχος ή ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

Πιστεύει ότι καλύπτονται οι μέχρι τώρα ευθύνες του ως αντιδημάρχου καθαριότητας με τέτοιες πρακτικές;

Η νέα πρόταση που κομίζει η παράταξή του είναι οι επιλεκτικές μηνύσεις κατά των πολιτών;

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License