Διαλύθηκε ο ΠΟΕ (!?) ΙΙ

Μια φάρσα με νόημα αναστατώνει...

Πες Ναι Πες Ναι! 30 Μαΐου 2002 Οι "Yes Men" Διαλύουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO)

Την Τρίτη 21 Μαίου, ένας αντιπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) ανακοίνωσε την διάλυση του οργανισμού σε ένα σοκαρισμένο αλλά υποστηρικτικό κοινό από Ορκωτούς Λογιστές (Chartered Practicing Accountants - CPA). Ο ΠΟΕ θα επανασυστηθεί σε μια νέα οργάνωση αφοσιωμένη στην βοήθεια των φτωχών, αντί των πλούσιων.

Ο εκπρόσωπος ήταν στην πραγματικότητα από τους the yes men, μία ομάδα αντι-εταιρικών ακτιβιστών που έχουν ξανακάνει φάρσες στον ΠΟΕ. Η είδηση διαδόθηκε στον κόσμο, στην Αυστραλία, την Αγγλία,και την Καναδική Βουλή όπου ο βουλευτής  John Duncan ζήτησε να μάθει "τι επίδραση θα έχει το γεγονός στα αιτήματα μας για την υλοτομία, τη γεωργία και άλλες τρέχουσες εμπορικές διαφωνίες".

Οι yes men συντηρούν το site-παρωδία του ΠΟΕ gatt.org, που συχνά 'παρεξηγείται' σαν το αληθινό www.wto.org. Μέσω αυτού λαμβάνουν αιτήσεις για εμφανίσεις. Ο ΠΟΕ έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να κλείσει το gatt.org, αλλά μάταια. Φαίνεται ότι το μόνο πράγμα που κλείνει αυτό τον καιρό είναι ο ΠΟΕ.!

Το δελτίο τύπου των Yes Men - Ο ΠΟΕ θα διαλυθεί

Η ανακοίνωση διάλυσης του ΠΟΕ στο Καναδικό Κοινοβούλιο

Διαβάστε την ομιλία των Yes Men

[ sydney yesmen documents + gatt.org + rtmark ]

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License