Σαντιάγκο Χιλής: γωνία Macul με Grecia …

σαν να λέμε γωνία Στουρνάρα με Πατησίων.

Στη συνοικία Ñuñoa του Σαντιάγκο βρίσκεται το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του πανεπιστημίου της Χιλής. Και στη γωνία Macul με Grecia είναι το σημείο με τη μεγαλύτερη … κατανάλωση σε μολότοφ σε όλη τη Χιλή. Πολλές φορές στο athens.idymedia έχουν φιλοξενηθεί φωτογραφίες από αυτή την περιοχή του Σαντιάγκο. Θυμίζω την 11η του Σεπτέμβρη του 2003 με φωτογραφίες από τις μέρες πριν και μετά τον εορτασμό της επετείου. Επίσης τις μέρες της κορύφωσης της εξέγερσης της Βολιβίας κάποιος είχε βάλει link με φωτογραφίες από ένα MacDonald που το είχαν κάνει καλοκαιρινό. Αυτό λοιπόν βρίσκεται στη γωνία Macul με Grecia και … αλλάζει πολύ συχνά την εξωτερική του εμφάνιση. Προφανώς έχει βάλει στόχο να μπει στο ανόητο βιβλίο Γκίνες ως το MacDonald που έχει καταστραφεί τις πιο πολλές φορές… Στο link που βρίσκεται παρακάτω υπάρχουν φωτογραφίες από τις χθεσινές οδομαχίες που έγιναν για συμπαράσταση στους 4 πολιτικούς κρατούμενους που έχουν αρχίσει απεργίας πείνας από τη Δευτέρα 27/09/2003 στις φυλακές υψίστης ασφαλείας CAS με αίτημα την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων χιλιάνων και Μαπούτσε. Στη φυλακή του Τεμούκο επίσης κάνει απεργία πείνας από τις 12/09/2003 και η αγωνίστρια Πατρίσια Τρονκόσο που είχε καταδικαστεί μαζί με δύο λόνκο Μαπούτσε από το ανώτατο δικαστήριο της Ανκόλ. Από τα χθεσινά επεισόδια πήρε μια γεύση και ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών που εκείνη την ώρα επισκεπτόταν το κέντρο ελληνικών σπουδών του Παιδαγωγικού. Αυτό είναι το link για τις φωτογραφίες: http://www.chile.indymedia.org/news/2003/10/8889.php Ακολουθούν δυο δικές μου φωτογραφίες με …. ελληνική αναφορά.

post image
στο Παιδαγωγικό ή τι γυρεύει ο ... γαύρος στο παζάρι!

Εικόνες:

από Μιχάλης 30/10/2003 9:18 μμ.


post image
...ομιλούν την ελληνικήν!

Εικόνες:

από lonko 01/11/2003 1:01 μμ.


Ως γνωστόν ο πρόεδρος Κόκκαλης έχει αναλάβει εργολαβία τα ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, Στοίχημα στη Χιλή, με τις κατάλληλες "υπερκομματικές" διασυνδέσεις. Όχι χωρίς αντιδράσεις βέβαια. Οι διεθνείς διασυνδέσεις με την Ανατολική Γερμανία βοήθησαν αρκετά. Όλο το ΚΚ Χιλής "ξεχειμώνιασε" επί Πινοτσέτ στο Ανατολικό Βερολίνο. Και ο Χόνεκερ έζησε στο Σαντιάγκο τα τελευταία χρόνια της ζωής του, μετά την πτώση του τείχους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License