Ονδούρα: Μαζικές διαδηλώσεις.

Μαζικές διαδηλώσεις στην Τεγκουσιλγκάπα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Η Εθνική Συνεργασία Λαϊκής Αντίστασης απορρίπτει τις ιδιωτικοποιήσεις και το πάγωμα των μισθών που προτείνει η κυβέρνηση του Ρικάρντο Μαδούρο.

post image

Η πόλη της Τεγκουσιλγκάπα πρωτεύουσα της Ονδούρα άρχισε να παραλύει από τη Δευτέρα από μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις. Την ίδια μέρα η Εθνική Συνεργασία Λαϊκής Αντίστασης άρχισε τον αποκλεισμό δρόμων και εθνικών λεωφόρων. Όλα αυτά εκφράζουν τη λαϊκή διαμαρτυρία για τις ιδιωτικοποιήσεις και το πάγωμα των μισθών που προτείνει η κυβέρνηση του Ρικάρντο Μαδούρο. Η εφημερίδα La Prenca αναφέρει το θάνατο ενός σεκιούριτι ιδιωτικής εταιρίας γιατί μετά τον τραυματισμό του από μια επίθεση δεν μπόρεσε να φτάσει έγκαιρα στο νοσοκομείο. Ο ιθαγενής ηγέτης Salvador Zúñiga ανακοίνωσε ότι οι διαδηλώσεις στρέφονται ενάντια στις ενέργειες της κυβέρνησης Μαδούρο να κλείσει τα ορυχεία, να αποψιλώσει τα δάση και να ιδιωτικοποιήσει το νερό. Οι υδάτινοι πόροι της χώρας έχουν μολυνθεί εξαιτίας της κακής εκμετάλλευσης των ορυχείων και τα αποθέματα έχουν μειωθεί λόγω της υλοτομίας. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η Ονδούρα είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο διεφθαρμένη από τον παιδικό σεξοτουρισμό με αποτέλεσμα το AIDS να έχει εξαπλωθεί σαν επιδημία στον πληθυσμό της χώρας. Στις μαζικές διαδηλώσεις συμμετέχει και το Movimiento Ambientalista Olanchano (MAO), που είναι μια επαναστατική οργάνωση που ιδρύθηκε στα μέσα του 2002 και έχει ηγέτη τον κομαντάντε Πέπε. Ο χώρος δράσης της οργάνωσης ΜΑΟ είναι η βορειοανατολική περιοχή της χώρας που ονομάζεται Olanchano. Σε αγώνες για την οικολογική προστασία της παραπάνω περιοχής που έγιναν τους προηγούμενους μήνες έχασε τη ζωή του ένας φοιτητής. Οι οικολογικές ομάδες της χώρας υποστηρίζουν τη δράση της ΜΑΟ καθώς η κυβέρνηση – όπως τονίζουν – το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει το περιβάλλον και χαρακτηριστικά η υλοτομία των δασών τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τα όρια της οικολογικής καταστροφής.

Εικόνες:

από RED PHANTOM 30/10/2003 8:24 πμ.


Τι είδους κτηνωδία είναι πάλι αυτό? Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω πλέον!!

από πράκτορας ταξιδίων 30/10/2003 9:12 πμ.


Όντως είναι να φρίττει κανείς, αλλά αυτή η λαμπρή "επιχειρηματική ιδέα" φοριέται πολύ τα τελευταία χρόνια, κυρίως προς Ασία μεριά (Ινδονησία, Ταϊλάνδη κ.λπ.). Αρχικά υπήρχε με γυναίκες, αλλά η αγορά πρέπει να καλύπτει όλα τα γούστα, έτσι δε λένε ... υ.γ. Η πόλη νομίζω ότι λέγεται ΤεγκουσιγκάΛπα και όχι Τεγκουσιλγκάπα.

από Μιχάλης 30/10/2003 3:05 μμ.


post image
πολύ σωστά το αναφέρεις Πράκτορα ταξειδίων. Εγώ παρότι άνοιξα και το ελληνικό λεξικό. για να δώ πως αποδίδεται στα ελληνικά ξέχασα ένα λ και τη δεύτερη φορά έκανα paged. O ηλεκτρονικός...δαίμονας βλέπεις. Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι ο πληθυσμός της Ονδούρας ειναι 6.500.000 κάτοικοι.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License