Καπιταλιστική κρίση update : Βυθίζεται το Ρούβλι

.........

Σε ιστορικό χαμηλό έναντι του αμερικανικού δολαρίου και του ευρώ υποχώρησε το ρωσικό νόμισμα. Η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda προέτρεψε τους αναγνώστες της «να μετατρέψουν το 30-40% των αποταμιεύσεων τους σε δολάρια και ευρώ και να μην τις αφήνουν κάτω από το στρώμα, αλλά να τις βάζουν στην τράπεζα», καθώς είναι έκδηλη η ανησυχία για την κατρακύλα που έχει πάρει το ρούβλι. Ο ρυθμός ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας ήταν 1,4% την περασμένη χρονιά, ο δεύτερος χαμηλότερος από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανήλθε στην εξουσία το 1999 και μειωμένος κατά το ¼ περίπου από τον αρχικό στόχο του 5%. Η δυσπιστία των επενδυτών για την προσπάθεια οικονομικής μεταρρύθμισης στη Ρωσία οδήγησε στο να παρασυρθεί το ρούβλι από ένα κύμα υποτίμησης, το οποίο «έπληξε» αναδυόμενες αγορές στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Το ρωσικό νόμισμα έχει χάσει πάνω από το 6% της αξίας του έναντι τόσο του αμερικανικού δολαρίου όσο και του ευρώ φέτος, παρά την ισχυρή παρέμβαση από την Κεντρική Τράπεζα. Ανέκαμψε από το ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ την Πέμπτη και κέρδιζε 0,1% νωρίς την Παρασκευή. (ANT1)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License