Βολιβία: συνεχίζονται οι καταλήψεις γης

Οι Sin Terra προχωρούν σε νέες καταλήψεις

post image

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από τη νέα κυβέρνηση να σταματήσει τις καταλήψεις γης – λόγω της εκεχειρίας των 90 ημερών – το MST (Movimiento Sin Terra) συνεχίζει να καταλαμβάνει και να οργανώνει σε τόπους κατοικίας αρκετές εκτάσεις γης. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται λεπτομέρειες σε δηλώσεις και αντιδηλώσεις όταν οι φωτογραφίες μπορούν να πουν περισσότερα …

Εικόνες:

από Κουλ Ουάχατ 29/10/2003 6:50 μμ.


... με το βραζιλιάνικο; Εννοώ ότι το βραζιλιάνιο MST «πατάει» σε μια τρύπα του συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι γαίες που μένουν ανεκμετάλλευτες επί κάποιες δεκαετίες (κι αυτό συμμβαίνει στις μεγάλες ιδιοκτησίες) πρέπει να απαλλοτριώνονται χωρίς αποζημίωση. Κι έτσι μπουκάρουν οι ακτήμονες και καταλαμβάνου τη γη, η οποία σταδιακά περνάει και νομότυπα στις κοινότητές τους, που είναι οργανωμένες οριζόντια και σε βάσεις κοινοκτημοσύνης. Δώσε λεπτομέρειες!

από Μιχάλης 29/10/2003 8:46 μμ.


της Λατινικής Αμερικής έχουν μόνο δεσμούς αλληλεγύης. Από κει και πέρα το καθένα κίνημα κινείται σύμφωνα με τους νόμους και τις συνθήκες της χώρας τους. Είναι αυτονόητο ότι στη Βολιβία αυτές τις μέρες επωφελούνται του κλίματος που υπάρχει μετά την εξέγερση για το αέριο. Πάντως σε ένα σεμινάριο στο πανεπιστήμιο Diego Portales του Σαντιάγκο και όπου συμμετείχαν οι Sin Terra της Βραζιλίας και των Μαπούτσε αυτό που φάνηκε ότι οι βραζιλιάνοι διαθέτουν τεράστια πείρα την οποία μεταφέρουν με κάθε τρόπο και στα άλλα κινήματα.

από inti 30/10/2003 2:23 μμ.


μου φαινεται πως λεγεται Movimento Sem Terra,τουλαχιστον το βραζιλιανικο.ειναι και η διαφορα της γλωσσας(πορτογαλλικα-ισπανικα)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License