Ο Πρίνος πέρασε στη BP.Η καταλήστευση των Εθνικών πόρων μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία

Ο Πρίνος πέρασε στη BP.Η καταλήστευση των Εθνικών πόρων μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία άδειου κουφάριου.

post image

 

Πλιάτσικο με  Εθνικούς δημόσιους πόρους που τους παραδίδουν σε πολυεθνικές.
Το σχόλιο κουμπώνει στην "χαρμόσυνη"- για το ολοκληρωτικό καθεστώς - είδηση, ότι "πουλήθηκαν" τα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική BP.  Η ίδια τακτική της καταληστευσης απο πολυεθνικές των πετρελαϊκών κοιτασμάτων,  θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση των νερών, όπου όχι μόνο τα δίκτυα αλλά και το ίδιο το νερό θα περάσει στις πολυεθνικές

Εθνικοί Πόροι απολύτως χρήσιμοι για την παραγωγική διαδικασία,  καταληστεύονται από Πολυεθνικές (BP) με τη χρήση των  διεφθαρμένων μηχανισμών εξουσίας(πολιτικού προσωπικού, ΜΜΕ, δικαστών κλπ).

 Τα πετρελαϊκά κοιτάσματα, είναι εθνικοί πόροι, είναι "παρακολουθήματα δημόσιας περιουσίας",  μπορεί και πρέπει  να τα διαχειρίζεται αποκλειστικά και μόνο το δημόσιο. Η τροποποιητική σύμβαση που υπογράφηκε από το ΥΠΕΚΑ και κάτω από τις πιέσεις της πολυεθνικής και της διαχειρίστριας εταιρείας, φαίνεται να  είναι συνταγματικά παράνομη,  έστω και αν καλύπτεται από την εκκωφαντική σιωπή του συνόλου των ΜΜΕ(εναλλακτικά και καθεστωτικά) καθώς και του πολιτικού υπόκοσμου του κοινοβουλίου. Οι εθνικοί πόροι είναι "παρακολουθήματα δημόσιας περιουσίας" και ως τέτοια θα πρέπει να διαχειρίζονται ..

Παραδίδουν το σύνολο των κοιτασμάτων στην BP : Μία από τις πιο απάνθρωπες πολυεθνικές(BP), με σωρεία εγκληματικών δράσεων κατά των κοινωνιών όπου αναπτύχθηκε. Φωτεινά παραδείγματα  είναι οι συνεχείς πόλεμοι και τα στημένα πραξικοπήματα  της Μέσης Ανατολής ,  η  τεράστια  καταστροφή που προκάλεσε στον  κόλπο του  Μεξικού, η στήριξη σε ακροδεξιούς στην Κολομβία, η  στήριξη δικτατοριών    στο Σουδάν, στα καθεστώτα της Αφρικής,  η εμπλοκή της στο σημερινό Ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου στην Ελλάδα,  κλπ ..

Στην όξυνση της δημοσιοποίησης των “οικονομικών σκανδάλων” που ακουμπούν το σύνολο των παρασίτων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , οι ξένοι επικυρίαρχοι(Γερμανοί, πολυεθνικές κλπ) μετασχηματίζουν τις πιέσεις σε  πολιτικές  πλιάτσικου του δημόσιου πλούτου των εθνικών πόρων, όπως είναι τα πετρελαϊκά κοιτάσματα ,  ο ευρύτερος  χώρος και οι ενεργειακές υποδομές  της Καβάλας-Πρίνου.
Τα  κοιτάσματα πετρελαίου του Πρίνου    παραδόθηκαν  για 500 εκατομμύρια δολ στη BP, εκ των οποίων η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε σεντς.   Έως τώρα τα διαχειρίζονταν η Energean  με  υποχρέωση όμως να τα διαθέτει εξ ολοκλήρου στα ΕΛ.ΠΕ, τα οποία μέχρι πρότινος ήταν δημόσια.
 Το ντόπιο πολιτικό προσωπικό, σκύβοντας στις εξυπηρετήσεις τουs,   υπέγραψε τροποποιητική σύμβαση  με την οποία η Ελλάδα χάνει το δικαίωμα της αποκλειστικής διάθεσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων-εθνικών πόρων,   που είχε μέσω των ΕΛ.ΠΕ(Κρατική εταιρεία που τώρα λυμαίνονται οι Λάτσιδες) και παραχωρεί το σύνολο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων-εθνικών πόρων  στη..BP!!!!!

ΤΑΙΠΕΔ  ακριβές αντίγραφο της Τροεχαντ(μηχανισμός οικονομικής/κοινωνικής αποσάσρθωσης της Αν Γερμανίας)

Από τη θέση των απλών πολιτών δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την εμπλοκή του βασικού εργαλείου λεηλασίας που έχουν συστήσει οι Γερμανοί επικυρίαρχοι,  το ΤΑΙΠΕΔ. Γνωρίζουμε όμως ότι ο νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν διευθυντικό στέλεχος της BP , όπως γνωρίζουμε επίσης από τους Μνημονιακούς  νόμους που έχουν υπογράψει τα ανδρείκελα του Μνημονίου ότι ο αποθηκευτικός χώρος που έχει προκύψει από την εξάντληση των προηγούμενων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στη Νότια Καβάλα  προορίζεται για αποθηκευτικός χώρος αερίου, έχει ήδη περάσει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και αναμένεται το ξεπούλημά του.

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι το Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ελέγχεται από τους Γερμανούς μέσω της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα(Task Force for Greece) και έχει επικεφαλή τον Χορστ Βαινενμπαχ.  Το δε ΤΑΙΠΕΔ έχει σήμερα, πρόεδρό του τον Μανιατόπουλο πρώην διευθυντικό στέλεχος (και) της BP..  Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο ανάλογος μηχανισμός που είχαν στήσει στην Ανατολική Γερμανία με το ονοματάκι Τρόεχαντ, πρόκειται για ακριβές αντίγραφο εκείνου του μηχανισμού εξόντωσης των ανατολικογερμανών.

Η λεηλασία των Εθνικών Πόρων  και η απογύμνωση της χώρας από εργαλεία που χάνονται αλλά που πρωταγωνιστούν στην παραγωγική διαδικασία είναι  ένα ακόμη επεισόδιο πολέμου κατά της Ελλάδας,  του δημόσιου πλούτου, της παραγωγικής διαδικασίας . 
Μετατρέπουν την Ελλάδα σε Αποικία, σε ένα άδειο κουφάρι.. 
Με ευθύνη  του  ολοκληρωτικού  καθεστώτος του Μνημονίου, του διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού, των εξίσου διεφθαρμένων θεσμικών μηχανισμών(πχ δικαστική εξουσία)  και των μηχανισμών του Κεφαλαίου που διευθύνουν αυτή τη στιγμή τα πάντα,  δυστυχώς χωρίς καμία αντίσταση.. 

 

Dakrygono. Προσοχή Φασισμός.

Εικόνες:

από αλλά 15/01/2014 12:45 μμ.


Αφού λέτε οι ίδιοι ότι οι Λάτσηδες "λυμαίνονται" τα ΕΛΠΕ μήπως ο τίτλος " Η καταλήστευση των Εθνικών πόρων μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία" είναι υπερβολή? Τα κοιτάσματα στον Πρινο δεν είναι και καμιάς φοβερής αξίας και οι επιπλέον γεωτρήσεις χρειάζονται χρήμα που δεν είναι διατεθιμένος ο Λάτσης να δώσει. 

Η ιστορία με τα πετρέλαια της Καβάλας- Θάσου είναι μακρά και περιλαμβάνει και συμμετοχή των εργαζομέων μέσω συνεταιριζμού αλλά και συμμετοχής στη διοίκηση. Άρα το ζήτημα έχει να κάνει με τον κύκλο κέρδους-ζημιάς-επένδυσης, και με την συνεχή μεταπώληση του μετοχικού κεφαλαίου σε διάφορους, και  με την επαναφορά στο δημόσιο ή και στον συνεταιρισμό των εργαζομένων.

Το ζήτημα της διαχείρισης των πετρελαίων ως κοινού (πόρου) είναι πιο γενικό και σαφώς δεν χωράει σε μια συζήτηση για αποικίες και "Εθνικούς" πόρους. Αυτή η σύγχηση μεταξύ έθνος,λαού,εργατών και κοινών, αποτελεί τον κορμό του εθνικού φαντασιακού που απομακρύνει τα εργατικά και άλλα κοινά συμφέροντα από το πλάνο και πλασάρει τα εθνικά.Ούτως ή άλλως ο Λάτσης ανήκει στο "εθνικό" φαντασιακό ή  όχι?

από ΒΡ 15/01/2014 1:39 μμ.


Η ΒΡ είναι και το σημαντικότερο συμφέρον του πετρελαίου και αερίου του Αζερμπαϊτζάν, είναι η κινητήριος δύναμη στην εξόρυξη και εκμετάλλευση του. Διεκδικεί ένα μεγάλο ανταγωνιστικό κομμάτι της πίτας της ενέργειας της κ.Ευρώπης από το μονοπώλιο της Γκαζπρομ της Ρωσίας. Εκεί ακόμα το κεφάλαιο είναι εθνικό κυρίως. Επειδή όμως η πρόσβαση πλοίων για τη μεταφορά της ενέργειας αυτής είναι δύσκολη και ακριβή σχεδιάζονται τεράστιοι αγωγοί που ήδη έχουν φτάσει στη Θράκη.

Το πλοίο δηλαδή γίνεται το έδαφος, τα δάση, και η γη πάνω από την οποία θα ρέει. Ήδη ξεκινούν προσφορές για απαλλοτριώσεις ιδιωτικής γης σε Θράκη-Μακεδονία και αν οι διαπραγματεύσεις δεν γίνουν με συγκατάβαση θα γίνει υποχρεωτική απαλλοτρίωση μέσω κράτους να τα πασάρει. Ο αγωγός λέγεται TAP (Tran Adriatic Pipeline) έχει συνολικό μήκος 800-900χλμ εκ των οποίων σχεδόν 600 βρίσκονται σε Ελληνικό έδαφος και μετά περνάει την Αλβανία και θα μπει κάτω απ'τη θάλασσα για να βγει στην Ιταλία και να συνδεθεί με άλλο δίκτυο εκεί ώστε να φτάσει τις κύριες αγορές Γερμανία κλπ. Ήδη έχει δημοσιευτεί άποψη ότι Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία δεν θεωρούνται αρκετά σημαντικές αγορές του αερίου, για να δικαιολογήσουν το μέγεθος του έργου. Δηλαδή θεωρούνται απλά μεταφορικά μέσα. Εκτός των υποσταθμών άντλησης και ελέγχου υπάρχουν γύρω απ'τους αγωγούς και ζώνες πρόσβασης, δρόμοι, διασυνδέσεις με το οδικό δίκτυο, κλπ. Γύρω στα 100μ γύρω απ΄τον αγωγό θα είναι "ιδιωτική γη" της εταιρείας. Το Ελλ. κράτος έχει αγοράσει το μικρότερο ποσοστό του αγωγού σαν μέτοχος, σε σχέση με άλλα κράτη έχουν μπει σαν μέτοχοι. Οι μελέτες εκτίμησης της κοινωνικής και φυσικής επιρροής του έργου έχουν γίνει εδώ και χρόνια από ειδικό τμήμα του Παω.Θεσσ. και υπάρχει γενικά μια σιωπή για το όλο θέμα στα Ελληνικά ΜΜΕ. Εκτιμώ ότι για να απαλλοτριωθεί πιο ανώδυνα και φτηνότερα η απαιτούμενη γη θα μεγιστοποιηθεί η δημόσια γη, δηλαδή το κρατικό οικόπεδο, δηλαδή δασικές μη-καλλιεργήσιμες γαίες. Αυτό σημαίνει ακόμα άλλος ένας φράχτης που περιορίζει την πρόσβαση ανθρώπων και ζώων μέσα στα δάση.

Τις περισσότερες πληροφορίες θα τις βρείτε από ξένα μέσα και κυρίως οικονομικά. Ούτε στα Τούρκικα, ούτε στα Ελληνικά, ούτε στα Αλβανικά, ούτε και στα Ιταλικά. Είναι στη γλώσσα του κεφαλαίου, στη γλώσσα της ΒΡ. Στο τουϊτερ υπάρχει το #antiTAP που υπάρχουν πολλά άρθρα συγκεντρωμένα.

Τα κέρδη είναι της ΒΡ, τα κράτη παρέχουν το νομικό πλαίσιο της εκμετάλλευσης, τα δάση των Βαλκανίων είναι το μεταφορικό μέσο. 800.οοομ x 100m μας κάνει 80.000 στρέμματα αν δεν κάνω λάθος, τα 60χιλ είναι μέσα στην Ελλάδα.

Οι Σκουριές είναι μια δοκιμή, ένα πρώτο μέτωπο αγώνα. Τα δάση, τα ποτάμια, οι λίμνες, ανήκουν στις πολυεθνικές. Μαζί και η ανθρώπινη και μη-ζωή που βρίσκεται πάνω και γύρω από αυτά. Η εκμετάλλευση της γης είναι η εκμετάλλευση της ζωής, και κυρίως της ανθρώπινης. Είτε σαν εργάτης πάνω στη γη, είτε σαν ζώο που θρέφεται από αυτή ο στόχος είναι η κυριαρχία, ο έλεγχος, και η απόλυτη υποταγή στο κεφάλαιο και το κράτος του.

Γη κι Ελευθερία, γη κι αυτονομία, είναι αναπόσπαστα τμήματα του ίδιου αγώνα,/b>

από ΚΚΓ 17/01/2014 8:54 πμ.


 αλλά πρέπει τουλάχιστον να έχουμε τις σωστές πληροφορίες.

Η BP δεν αγόρασε το κοίτασμα του Πρίνου. Η BP αγόρασε το πετρέλαιο του Πρίνου για τα απόμενα έξι χρόνια, με αξία, βάση σημερινών τιμών και ύψους παραγωγής τα 500εκ.

Οπότε άκυρο το αρχικό άρθρο, τουλάχιστον ως προς το έναυσμα.

Όσο για τον TAP. Τουλάχιστον στο κομμάτι σύνορα-Κομοτινη (είμαι έμμεσα εμπλεκόμενος), ο αγωγός θα περάσει (σε 1-1,5μ βαθος) μέσα από αγροτεμάχια παράλληλα με τον υφιστάμενο αγωγό αερίου, αφού περάσει, η γη θα επιστραφεί τους αγρότες, αλλά με ένα περιορισμό ως προς την χρήση του, δλδ δεν μπορούν να χτίσουν ή να φυτέψουν βαθύρριζα δέντρα για μια απόσταση εκατέρωθεν. Οι αγρότες θα αποζημιωθούν για μια ή δυο σοδιές και κατι επιπλεων για τις εργασίες, στις λίγες περιπτώσεις που θα γίνει υπέργειος τότε θα πληρώνει κανονικά ενοίκιο, δεν ξέρω ακριβώς πόσο. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License