Έι, σου το λέω: Έξω η Μονσάντο!

Μετάφραση από h**p://argentina.indymedia.org/news/2013/12/852464.php Μπείτε στο παραπάνω link για φωτογραφίες απ' την πορεία της 18ης Δεκεμβρίου στο Μπουένος Άιρες κατά της Monsanto.

Ο Damian, ο τραγουδιστής της αργεντίνικης μπάντας Perro Verde, ανέβηκε το Σάββατο 14/12 στη σκηνή του Σταδίου Ferro, κατόπιν πρόσκλησης του Manu Chao. Με μια εντυπωσιακή εκτέλεση, έκανε 40.000 άτομα να φωνάξουν μια επωδό απλή και επιθετική, την οποία πολλοί άκουγαν για πρώτη φορά: «Σου το λέω, στο τραγουδώ, Μονσάντο φύγε από δω». Αυτό το τραγούδι το έγραψε πριν ένα μήνα κι έχει αρχίσει να ακούγεται όλο και περισσότερο.
Είναι ένα αριστουργηματικό τραγούδι. Απλό και άμεσο, αργεντίνικο ροκ, μουσική για μας. Στις 18/12, στην πορεία που διένυσε όλο το κέντρο του Μπουένος Άιρες, ακούστηκε περίπου 100 φορές. Πίσω από το ηχοσύστημα βαδίσαμε μεταμφιεσμένοι σε ζόμπι, ανάμεσα στα ζόμπι του κέντρου, διεκδικώντας βιώσιμες καλλιέργειες μες στη μέση της πόλης. Πορευόμασταν τραγουδώντας αυτό:

(Η διεύθυνση του video, για όσους δεν εμφανίζεται: h**ps://www.youtube.com/watch?v=vVq5U1kKiAg )

«Η ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ»

 

«ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΣΑΝΤΟ!»

 

«ΕΞΩ Η ΜΟΝΣΑΝΤΟ»

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License