Αλληλεγγύη σε Σπ. Στρατούλη από Γιάννενα

Παρέμβαση αλληλεγγύης σε Σπ. Στρατούλη στα Γιάννενα

post image

Δεκάλεπτη παρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπ. Στρατούλη έγινε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων από την Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Ακόμη κρεμάστηκε πανό αλληλεγγύης στην κεντρική πλατεία, στην ‘Όαση’. Το κείμενο που διαβάστηκε.

 

Ο 41χρονος Σπύρος Στρατούλης, κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας, βρίσκεται από τις 11 Νοεμβρίου 2013 σε απεργία πείνας. Mε αυτόν τον τρόπο εναντιώνεται, βάζοντας μπροστά το σώμα και την ίδια του τη ζωή, στις κρατικές μεθοδεύσεις και την άδικη εμπλοκή του στην υπόθεση της κατά φαντασίαν εγκληματικής οργάνωσης «στέκια Θεσσαλονίκης» (που έχει ως συνέπεια τη στέρηση αδειών που λάμβανε εδώ και δύο χρόνια). Χαρακτηριστικό της σε βάρος του σκευωρίας και της ποινικοποίησης των φιλικών και κοινωνικών σχέσεων είναι ότι οι εναντίον του κατηγορίες βασίζονται σε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε με αλληλέγγυους κατά τη διάρκεια προηγούμενης άδειας του. Όλα αυτά μόλις ένα χρόνο πριν την αποφυλάκισή του.

Ο Σπύρος Στρατούλης απαιτεί την απαλλαγή του από τις κατηγόριες και αγωνίζεται με αξιοπρέπεια. Ο αγώνας αυτός μάλιστα τον χαρακτηρίζει τα τελευταία 20 χρόνια που βρίσκεται έγκλειστος στα σύγχρονα κολαστήρια συμμόρφωσης του ελληνικού κράτους.

Πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων, πρωτοστάτησε στους αγώνες των κρατουμένων για βασικά δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές, εκεί όπου η κυριαρχία επιλέγει να συνθλίβει το πνεύμα και το σώμα των κρατουμένων, συνθήκες που μας είναι οικείες εξαιτίας των διαβόητων φυλακών Σταυρακίου.   

Απέναντι στο Στρατούλη, απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο πίσω ή έξω από τα κάγκελα, η κρατική εξουσία, αδιαφορώντας για την όποια κοινωνική νομιμοποίηση, λειτουργεί εκδικητικά και με απόλυτη αδιαφάνεια. Ανακαλύπτει υπόπτους και κατασκευάζει ενόχους είτε με την ένταξή τους σε κάποια «εγκληματική οργάνωση» (κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, Στρατούλης) είτε με την ποινικοποίηση της ιδεολογίας και των κοινωνικών τους σχέσεων (Θεοφίλου, Σίψας).

Ο δίκαιος αγώνας του Σπύρου Στρατούλη είναι και δικός μας αγώνας. Είναι μια μάχη για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγώνων μέσα κι έξω από τις φυλακές. Μια κραυγή για δικαιοσύνη και ισότητα.

Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του να του χορηγηθεί ξανά το δικαίωμα σε ολιγοήμερες άδειες και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία που του καταλογίζεται.

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΡΙΟ

 

Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση ,  Γιάννενα, Δεκέμβριος 2013

http://xeironomia.espivblogs.net/ και xeironomiagiannena@gmail.com

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License