Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

.


Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη
 


Ο κρατούμενος αγωνιστής Σπύρος Στρατούλης ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 11/11/13 διεκδικώντας με τον έσχατο αυτό τρόπο  την απαλλαγή του από τις αστήριχτες και κατασκευασμένες κατηγορίες που του αποδίδονται και την άμεση επαναχορήγηση των αδειών εξόδου από τη φυλακή της Λάρισας όπου κρατείται και τις οποίες  λάμβανε κανονικά τα τελευταία δύο χρόνια.
 Ο Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται επί 22 χρόνια έγκλειστος στα μπουντρούμια της δημοκρατίας. Όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετά και έτσι τώρα του προσάπτουν νέες κατηγορίες για συμμετοχή του, σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και σωματική βλάβη τρίτων, στη Θεσσαλονίκη, το έτος 2012.  Μετά από τηλεφωνικές υποκλοπές, στοχοποιήθηκαν συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και μεταξύ άλλων αξιοποιήθηκε « ποινικά » προς δημιουργία εντυπώσεων, η επικοινωνία του με συντρόφους και πρόσωπα που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των φυλακισμένων. Το κράτος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη δίωξη ως αφορμή για να παγώσει τις άδειες εξόδου από τη φυλακή που έπαιρνε κανονικά τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλο που ο εισαγγελέας δε ζήτησε καν την προφυλάκισή του. Επίσης, η συνθήκη αυτή επηρεάζει την επικείμενη κατά τα άλλα αποφυλάκισή του, παρατείνοντας την ομηρία του για 3,5 επιπλέον χρόνια.
 Το κράτος με αυτόν τον τρόπο ζητά εξηγήσεις και τιμωρεί τον Σ.Στρατούλη για την πολιτική του στάση και τις σχέσεις του, προσωπικές, φιλικές ή συντροφικές, εξαιτίας της μακροχρόνιας αγωνιστικής συμπεριφοράς του μέσα στις φυλακές. Η αδιαφορία και η ασυδοσία της εξουσίας απέναντι στο Σ. Στρατούλη, όπως και σε πολλούς άλλους εξεγερμένους ανθρώπους, αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά την εκδικητικότητά της απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και προσπαθεί να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του ζωντανή μέσα και έξω από τις φυλακές.


Η Ιατρική γνωμάτευση που δημοσιεύτηκε  στις 21/11/2013 είχε ως εξής:
 Εξέτασα σήμερα εκ νέου τον κο Σπυρίδωνα Στρατούλη, 40 ετών, που βρίσκεται κρατούμενος στη φυλακή της Λάρισας. Διανύει την 11η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει συνολικά απωλέσει 9,5 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί σε 10,55% του σωματικού βάρους που είχε όταν ξεκίνησε την αποχή από την σίτιση. Έχει έντονη καταβολή, αδυναμία, ήπια αδυναμία συγκέντρωσης και επίμονη δυσκοιλιότητα. Κατά την κλινική εξέταση διαπίστωσα σημαντική πτώση της αρτηριακής πίεσης ( κατά 20 mmHg ) και σημαντική αύξηση της καρδιακής συχνότητας ( κατά 30 bpm ) στην όρθια θέση. Διαπίστωσα επίσης, κλινικά σημεία μέτριας βαρύτητας αφυδάτωσης. Η γλυκόζη ορού μετρήθηκε 65mg/dl.
 Έχω επισημάνει ήδη ότι η πιθανότητα εμφάνισης μη αναστρέψιμων βλαβών αυξάνεται εκθετικά όσο η αποχή από τη σίτιση παρατείνεται, σύμφωνα δε, με τη σχετική βιβλιογραφία, ο κίνδυνος ενισχύεται έντονα μετά από την παρέλευση της 10ης μέρας και μετά από την απώλεια του 10% του σωματικού βάρους. Δεδομένου ότι και τα 2 αυτά όρια ασφαλείας έχουν ξεπεραστεί επισημαίνω ότι η συνέχιση της απεργίας πείνας από τον κο Στρατούλη εγκυμονεί πλέον μεγάλο και καθημερινά αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του ( Δ.Μπάμπαλης , Παθολόγος Επιμελητής Β’ ΕΣΥ).


Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Σ. Στρατούλη ξεκίνησαν απεργία πείνας : στις 21/11/13 ο κρατούμενος Ράμι Συριανός  και  από τις 25/11/13  οι κρατούμενοι Εργιόν Μουσταφά , Μ. Ραμαδάνογλου .
Την Δευτέρα 2/12/13  ο Σ. Στρατούλης  στα πλαίσια της κλιμάκωσης του σκληρού αγώνα που διεξάγει ανυποχώρητος, προέβη σε κατάποση δύο μεταλλικών αντικειμένων. Αυτή η ενέργεια του Σπύρου δεν είναι σημάδι αδυναμίας του αλλά η επιβεβαίωση της αδιάλλακτης στάσης του να διεκδικήσει την ελευθερία του, καθιστώντας το σώμα του ως μοναδικό όπλο.
Μετά από αυτή του την ενέργεια , μεταφέρθηκε πισθάγκωνα δεμένος και σε κλούβα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι γιατροί δρώντας πέρα από κάθε ιατρική δεοντολογία παραβλέπουν την επικινδυνότητα της κατάστασης του και ενδίδουν στην αστυνομοκράτια. Οι μπάτσοι  ασκούν τέτοια  ψυχολογική πίεση πρός τον Σ.Στρατούλη που  αναγκάζεται να υπογράψει για να εξέλθει από το νοσοκομείο «με τη θέληση του».


Άμεση απαλλαγή του απεργού πείνας Σπύρου Στρατούλη από τις αστήριχτες και κατασκευασμένες κατηγορίες που του αποδίδονται. Κανένας αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους!
                                        Αναρχική συλλογικότητα από την Κατάληψη Ευαγγελισμού “Sine Dominis ”

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License