Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο επιτελείο του στρατού

Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο επιτελείο του στρατού Πολιορκούν και τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Περίπου 1.000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με το Reuters(«χιλιάδες», σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου), εισέβαλαν στο κτίριο του γενικού επιτελείου του Ταϊλανδικού Βασιλικού Στρατού την Παρασκευή 07:10 ώρα Ελλάδας, στην Μπανγκόκ, στην τελευταία κλιμάκωση της κινητοποίησης, με στόχο την ανατροπή της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

"Οι διαδηλωτές παραβίασαν τη θύρα στις 12:10 (τοπική ώρα, 07:10 ώρα Ελλάδας) και είναι τώρα μέσα στο γενικό επιτελείο του στρατου ξηράς", δήλωσε μια εκπρόσωπος του στρατου.
"Θέλουμε να ξέρουμε με ποια πλευρά είναι ο στρατός", φώναζε ένας διαδηλωτής. Μερικοί σκαρφάλωσαν στις πύλες του κτιρίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
 
Αλλού στην πρωτεύουσα, εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Γινγκλάκ. Διαδηλωτές έχουν καταλάβει εδώ και ημέρες επίσημα κτίρια στην Μπανγκόκ ελπίζοντας ότι θα ρίξουν έτσι την κυβέρνηση.
 
Η κινητοποίηση διαρκεί εδώ και ένα μήνα εναντόν της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και του αδελφού της, του Τακσίν, πρώην πρωθυπουργού ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα το 2006, αλλά παραμένει στη καρδιά της ταϊλανδέζικης πολιτικής παρά το γεγονός ότι είναι εξόριστος.
 
Οι διαδηλώσεις πήραν έκταση αυτή την εβδομάδα. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι απέρριψαν την προσφορά της Γινγκλάκ για διάλογο, παραμένουν σήμερα σε πολλά επίσημα κτίρια που έχουν καταλάβει, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών. Πολιόρκησαν πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων την έδρα της εθνικής αστυνομίας, στην οποία έκοψαν χθες το ρεύμα.
 
H Γινγκλούκ έχει αποκλείσει την παραίτηση ή τη διάλυση του κοινοβουλίου και κάλεσε σε διάλογο που απέρριψε ο επικεφαλής των διαδηλωτών Σουθέπ Θαουγκσουμπάν αναπληρωτής πρωθυπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση.
«Το τέλος του παιχνιδιού θα συμβεί την επόμενη μέρα ή σε δύο ημέρες. Όλα θα αποκαλυφθούν αύριο το βράδυ », είπε αργά την Πέμπτη. «Η κυβέρνηση δεν θα υποκινήσει μια βίαιη κατάσταση, διότι αυτό είναι ακριβώς που θέλει ο Σουθέπ» δήλωσε ένας βουλευτής από το κυβερνητικό σχηματισμό της Γινγκλούκ.
 
 

  http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=401355

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License