Ενημέρωση από κινητοποιήσεις πολυτεχνείου - Θεσσαλονίκη

Ενημερωση απο την Θεσσαλονικη

Ας γινεται εδω η αντιστοιχη ενημερωση για τις κινητοποιησεις στη Θεσσαλονικη, εν οψει του Πολυτεχνειου...

 

Σαν πρωτη ενημερωση παραθετω οτι οι κυκλοφοριακες ρυθμισεις ξεκινουν σταδιακα απο τις 14.30, και εκτος απο πληθος αστυνομικων στους δρομους της πολης κατα τη διαρκεια της πορειας, θα υπαρχουν και 2 εισαγγελεις...

Οποτε ας ειμαστε πολυ προσεκτικοι...


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

ας το διαβάσουν όλοι οσοι θα συμμετέχουν στις πορείες

 

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=945571

από @ntifa 17/11/2013 4:40 μμ.


Προσοχή, ξεκινήσαν οι μπάτσοι τις μαζικές προσαγωγές (Άνω Πόλη). Ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις ειδικά στο κέντρο. Έχουν αναπτύξει μεγάλη δύναμη και οπου βλέπουν πάνω απο δύο τρία άτομα, τα μαζεύουν.

από @ntifa 17/11/2013 4:52 μμ.


πριν απο 5 λεπτά, προσαγωγή απο Σβώλου με Αμύνης, αποφύγετε το σημείο έχει

πολλούς λίτες και ματ

από διας 17/11/2013 4:58 μμ.


πολλά διας κινούνται στους δρόμους γύρω απο την ολυμπιάδος - είναι προκλητικοί και πολλοί.

από -_- 17/11/2013 5:25 μμ.


από άγιο δημήτριο μέχρι τουλάχιστον την εθνικής αμύνης είναι φουλ δίας-ζήτα και ομαδάκια ασφαλιτών.

από ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΕΝΑ 17/11/2013 7:57 μμ.


αυτή τη στιγμή η πλατεία Αριστοτέλους πάνω από το άγαλμα Βενιζέλου στα πάρκινγκ, η Ιουστιανού απέναντι από τον Ηρακλή και τα γύρω στενά είναι γεμάτα με δεκάδες μπάτσους 

από πορειάκιας 17/11/2013 9:24 μμ.


Πολύς ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη, από το πολυτεχνείο ξεκίνησε η πορεία του ΚΚΕ/ ΠΑΜΕ με περίπου 6000, κανά 8-9000 η άλλη πορεία που είχε μπλοκ φοιτητικών συλλόγων, συριζα, ανταρσία, ΜΛ, οκδε, εεκ, ξεκίνημα.

Στην δεύτερη πορεία συμμετείχε και ένα μπλοκ περίπου 200 ατόμων που είχε καλεστεί από την ελευθεριακή πρωτοβουλία. Ήταν μακράν το πιο άνευρο μπλοκ της πορείας, με καθόλου παλμό, ενώ τις στιγμές που υπήρχε συνάντηση με μπάτσους και φωνάχτηκαν κάποια αντιμπατσικά συνθήματα, ξυπνούσαν όσοι κοιμόντουσαν από την κεφαλή του μπλοκ για να πατήσουν 2 φορές μάλιστα τους αναρχικούς με τη μη αρεστή συνθηματολογία (διαχρονική συνήθεια στην γκαρντασούπολη...).

Συνολικά σε μια πορεία 1,5 ώρας δε φωνάχτηκαν πάνω από 20 συνθήματα, μιας και ο κόσμος προτίμησε να κοινωνικοποιηθεί πίνοντας το καφεδάκι του και ανταλλάζοντας αστειάκια. Τουλάχιστον υπήρχαν μικρές πρωτοβουλίες συντρόφων-συντροφισσών που γράφαν σπρέι, πετιόντουσαν τρικάκια και μοιράζονταν κείμενα για στρατούλη-βελβεντό, ενώ είχε και αρκετούς νεολαίους.

Για αντιεξουσιαστική κίνηση δεν έχω εικόνα, είχε κάλεσμα στην καμάρα...

 

 

από φοιτητρια 18/11/2013 12:56 πμ.


η πορεια για τη 17 νοέμβρη στη θεσσαλονίκη κρατησε 3 ώρες και οχι μιάμιση. Ξεκίνησε απο το πολυτεχνείο κατα τις 18.15 εκανε κυκλο και κατεληξε στο ίδιο σημείο γυρω στις 21.15 , ενω πολλοι συνέχισαν για την ερτ

από Αγ. από ΕΠΘ 18/11/2013 1:05 μμ.


Για να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις, ΚΑΝΕΙΣ από το μπλοκ της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας δεν πάτησε ΚΑΝΕΝΑ σύνθημα.

Η Ελευθεριακη Πρωτοβουλία είναι συνειδητά κι ανυποχώρητα ενταγμένη στο ρεύμα του κοινωνικού αναρχισμού. Απόρροια αυτής της ένταξης είναι τόσο η αποστοίχιση από μια ολόκληρη κατηγορία πολιτικών αντιλήψεων και συνθηματολογίας αλλά και η κουλτούρα της αποφυγής των ανώνυμων καταγγελιών και της κατινιάς. Οποιεσδήποτε πολιτικές διαφωνίες από μέρους μας εκφράζονται και θα εκφραστούν πολιτικά και πάντα σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, διαλόγου και σεβασμού απέναντι σε όλα τα κομμάτια του κινήματος έστω κι αν διαφωνούμε μαζί τους.

Οι ανώνυμες εμπαθείς τοποθετήσεις για εμάς είναι σαφές ότι εκφράζουν αποκλειστικά αυτόν που τις αναρτά και κανέναν άλλον.

Ένας από την κεφαλή του μπλοκ της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας

από ασχολούμαστε με τρίχες... 18/11/2013 2:04 μμ.


δε μίλησε κανείς για την ελ. πρωτ. αλλά για άτομα, από τα οποία δε ζητήσαμε και ιδιότητα/ ταυτότητα όταν τα είδαμε να πατάν συνθήματα και βρισκόντουσαν μπροστα, στην κεφαλή του μπλοκ. Εκεί που βρισκόντουσαν και μελη της εν λόγω συλλογικότητας, μέλη που βέβαια ήταν και στα πλάγια της πορείας κλπ. Έτσι για την αποκατάσταση και για τη μη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, αν ήταν να χρεωθεί κάτι στην ελευθεριακή πρωτοβουλία θα γραφόταν.  Και κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Το πως λοιπόν από το σημείο που λέει πως ατομα από την κεφαλή του μπλοκ (ακόμα κι αν εκεί ήταν και 5 άτομα της εν λόγω ομάδας -είτε φώναξαν είτε όχι-) πάτησαν συνθήματα άλλων φτάσαμε στο ότι η ελευθεριακή πρωτοβουλία είναι το ένα και δεν είναι το άλλο.

Από ανάλογες μεταφορές/ ερμηνείες, δημιουργούνται τεράστια ζητήματα στους κύκλους μας και όχι γιατί κάποιοι δηλώνουν κοινωνικοί αναρχικοί και κάποιοι όχι. Οπότε ας είμαστε λίγο πιο σίγουροι ότι αναφέρονται σε εμάς, όταν κάποιοι άλλοι μεταφέρουν μια κατάσταση που χαρακτήρισε μια πορεία (π.χ. πάτημα συνθημάτων, γενική νέκρα κλπ).

Τέλος, δεν είναι κατινιά να μεταφέρεται μια υποκειμενική/ προσωπική άποψη για μια πορεία, και δεν είναι ανάγκη να περνάμε ακόμα κι αυτό το πράγμα από μια συνέλευση για να βγει με την υπογραφή μιας συλλογικότητας, αποκτώντας κάποιο κύρος.

Όπως και να έχει, αυτά συζητιούνται και σε άλλα μέρη, υπάρχουν νομίζω πολύ καλύτερα πράγματα να ασχοληθεί ο καθένας και η καθεμιά.

Καλή συνέχεια στον αγώνα όλων μας...

 

από Αγ. από ΕΠΘ 18/11/2013 2:17 μμ.


ήμουν στην κεφαλή του μπλοκ και δεν πάτησα κανένα σύνθημα ούτε έπεσε στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν έγινε από κάποιους με πρόθεση ή χωρίς.  Επίσης με τον τρόπο που γράφτηκε η ενημέρωση θα μπορούσε να καταλάβει κάποιος ότι ευθύνεται η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία για αυτό. Από τη στιγμή που ξεκαθαρίζεται ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει συνέχεια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License