Ανοιχτό κάλεσμα συντονισμού εν όψει του τριημέρου της 17ης Νοέμβρη

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ!

40 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 οι λαϊκές ελευθερίες στραγγαλίζονται από τη μέγγενη του κράτους σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα παράσιτα του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου καταδικάζουν τους λαούς του κόσμου σε μια φρίκη δίχως τέλος, στην κόλαση της ανεργίας και της μιζέριας.

Τιμάμε την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 γιατί ο αγώνας για ζωή και ελευθερία είναι όσο ποτέ επίκαιρος.

Τιμάμε την ιστορία των αγώνων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων

γιατί προετοιμάζουμε σήμερα νέες κοινωνικές θύελλες

γιατί το δυναμικό κοινωνικής αντίστασης των “από κάτω”, των εργατικών και λαϊκών μαζών που συσσωρεύτηκε τα τελευταία 40 χρόνια δεν έχει συντριβεί

 

Ακολουθούμε το φωτεινό σημάδι που άφησε η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.

 

Η εξέγερση του Νοέμβρη του '73 και τα Δεκεμβριανά του 2008 είχαν σα σημείο αναφοράς, σαν κέντρο αγώνα στην Πάτρα το χώρο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Παράρτημα αποτέλεσε σημείο αναφοράς κοινωνικών και ταξικών αγώνων όλα αυτά τα χρόνια, από το μαθητικό κίνημα του '90-'91 και τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα μέχρι την φοιτητική έκρηξη 2006-7 ή την αντίσταση στο αντιμεταναστευτικό πογκρόμ του Ξένιου Δένδια και την αντιφασιστική πάλη.

 

Η εκκένωση της Κατάληψης Παραρτήματος τα ξημερώματα της 4ης προς 5η Αυγούστου του 2013, δεν ήταν μόνο ο τρόπος που η άθλια δικομματική κυβέρνηση τιμά τους πολιτικούς τις προγόνους, την επέτειο της μεταξικής δικτατορίας, ήταν κομμάτι της κατασταλτικής στρατηγικής των “από πάνω” για να αντιμετωπίσουν προληπτικά την οργή του λαού, για να μην υπάρχει μια ζωντανή εστία αντίστασης ενάντια στις επιταγές των καπιταλιστών και του κράτους τους.

 

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συντονισμού σε κάθε μαχόμενη δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, σωματεία, συλλόγους, συλλογικότητες, οργανώσεις, λαϊκές συνελεύσεις σε ανοιχτή συζήτηση συντονισμού εν όψει του τριημέρου της 17ης Νοέμβρη, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 5.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Το Παράρτημα αποτέλεσε σημείο αναφοράς των κοινωνικών και ταξικών αγώνων στην πόλη τα τελευταία 40 χρόνια, και αυτό θέλουμε να παραμείνει.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License