εισβολή στο κοινοβούλιο στην Πορτογαλία όταν ψηφιζόταν ο προύπολογισμός

Κυβέρνηση εκτός νόμου», «ο προϋπολογισμός είναι ληστεία» και «αρκετά τρόικα» ήταν μερικά από τα συνθήματα που είχαν γράψει στα πανό οι διαδηλωτές....

post image

 

Εν μέσω διαδηλώσεων ψηφίστηκε χθες το προσχέδιο του προϋπολογισμού ψηφίστηκε από την πορτογαλική βουλή, ενώ η δεύτερη και τελική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου.
Τα δύο κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού που διαθέτουν 132 έδρες σε σύνολο 230, ψήφισαν υπέρ του προϋπολογισμού, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα τον καταψήφισαν.

Χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν μπροστά από το κοινοβούλιο ενάντια στις σημαντικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014.

«Κυβέρνηση εκτός νόμου», «ο προϋπολογισμός είναι ληστεία» και «αρκετά τρόικα» ήταν μερικά από τα συνθήματα που είχαν γράψει στα πανό οι διαδηλωτές.

«Έχει έρθει η ώρα να φύγει η κυβέρνηση» φώναζαν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους έπειτα από κάλεσμα του μεγαλύτερου συνδικάτου της Πορτογαλίας, CGTP.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει περικοπές και επιπλέον φόρους ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 2,3% του ΑΕΠ.Ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στο κτίριο την ώρα της συζήτησης με αποτέλεσμα αυτή να διακοπεί πριν οι διαδηλωτές απομακρυνθούν από την αστυνομία.Την ίδια ώρα χιλιάδες ήταν οι Πορτογάλοι που διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο με συνθήματα όπως «κυβέρνηση εκτός νόμου», «ο προϋπολογισμός είναι ληστεία» και «αρκετά τρόικα!»

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BZwVPgRqGW4

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RNs7-bzIIQE

 

 

 

Εικόνες:

..

από .. 03/11/2013 11:02 πμ.


γιατί δεν έχουν μπει όλες οι φωτογραφίες

από ... 03/11/2013 11:18 πμ.


post image

εισβολή στο κοινοβούλιο

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License