απο τη βραζιλια με αγαπη...

χαος στην διαδηλωση των εκπαιδευτικων

Η ειρηνική διαδήλωση των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία κατέληξαν σε «πόλεμο» ανάμεσα στην αστυνομία και αναρχικούς. Η πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Ριο ντε Τζανέιρο, έγινε ξανά πεδίο σφοδρών επεισοδίων.

Όλα ξεκίνησαν 45 λεπτά μετά το τέλος της διαδήλωσης των δασκάλων, που απεργούν εδώ και περίπου δυο μήνες. Τότε, αναρχικοί ακτιβιστές της ομάδας Black Blocs, ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας κουκούλες, επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ στην αστυνομία, η οποία απάντησε με βροχή από δακρυγόνα και με σπρέι πιπεριού για να τους διαλύσει.

Η ειρηνική διαδήλωση των δασκάλων συγκέντρωσε 10.000 ανθρώπους σύμφωνα με το συνδικάτο τους, 7.000 σύμφωνα με την αστυνομία

Οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και οι ακτιβιστές των Black Blocs, είχαν πραγματοποιήσει πορεία σε μια από τις κεντρικές λεωφόρους ως το δημοτικό Συμβούλιο στην πλατεία Σινελάντια, όπου από το πρωί πολλά καταστήματα και τραπεζικά καταστήματα είχαν προστατεύσει τις βιτρίνες τους καλύπτοντάς τις με ξύλινες ή μεταλλικές επιφάνειες.

Τα Black Blocs, που στη διάρκεια της πορείας φώναζαν "χωρίς υποκρισία, η αστυνομία σκοτώνει κάθε μέρα", χρησιμοποίησαν τις επιφάνειες αυτές σαν ασπίδες. Τρεις από τους ακτιβιστές συνελήφθησαν.
 

Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας πυρπολήθηκε και ένα τραπεζικό κατάστημα υπέστη ζημιές.

Μεγάλη σύγχυση επικρατούσε το βράδυ στο κέντρο του Ρίο, όπου η αστυνομία κυνηγούσε διασκορπισμένες ομάδες διαδηλωτών, μέσα σε δακρυγόνα και αντικείμενα που καίγονταν από τις φωτιές που είχαν βάλει ριζοσπαστικοί διαδηλωτές.

Η απεργία διαρκεί εδώ και 61 ημέρες. Οι δάσκαλοι ζητούν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με το δήμο που διαχειρίζεται τα σχολεία και να αποσυρθεί ένα σχέδιο επαγγελματικής εξέλιξης που δεν αφορά παρά αυτούς που εργάζονται 40 ώρες την εβδομάδα στο ίδιο σχολείο, δηλαδή το 7% εξ αυτών. Σήμερα κερδίζουν μόνο 25 ρεάλ (8 ευρώ) την ώρα.
 


Στα δημόσια σχολεία σπουδάζουν τα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού. Τα παιδιά των πιο εύπορων τάξεων πηγαίνουν στα ιδιωτικά σχολεία.
 


Η κοινωνική κατάσταση παραμένει τεταμένη στη Βραζιλία μετά τις ταραχές που συγκλόνισαν τη χώρα τον Ιούνιο εναντίον της αύξησης των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς, των υπερβολικών δαπανών για τη διοργάνωση του Μουντάλ του 2014 και της διαφθοράς στην πολιτική.

από . 16/10/2013 11:34 πμ.


https://www.youtube.com/watch?v=aNGH2ycbQDY

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License