Διαψεύδουν οι ΗΠΑ απόπειρα κατά του Τσάβεζ

από το πρακτορείο ειδήσεων http://www.misna.org

Σαν "αβάσιμες" χαρακτήρισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, Τσαρλς Σαπίρο τις κατηγορίες που τη Τετάρτη εκτόξευσε εναντίον της ΣΙΑ ο βουλευτής Νικολας Μαντούρο για σχεδιασμό απόπειρας κατά του Τσάβεζ. Ο Σαπίρο συναντήθηκε εχτες με το Μαντούρο, εκπρόσωπο του Μovimento Quinta Republica(του κυβερνητικού σχήματος)για να εξετάσει τις πληροφορίες του βουλευτή αν και όπως προείπε "τίποτα από αυτά δεν ισχύει". Ο Μαντούρο μαζί με το συνάδελφο του Χουάν Μπαρέτο,σε συνέντευξη τύπου που κάλεσε πριν δυο μέρες, εμφάνισε δύο βίντεο στα οποία δυο άνθρωποι, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του ήταν πράκτορες της ΣΙΑ, δίνουν σχετικές οδηγίες σε μια ομάδα βενεζουελάνων,πιθανώς αστυνομικοί σχετιζόμενοι με την αντιπολίτευση. Κατά τη γνώμη των δύο βουλευτών επρόκειτο για μια συνάντηση που έγινε τον περασμένο Ιούλη στο Καράκας,στα γραφεία μιας επιχείρησης-κάλυψης των δραστηριοτήτων της ΣΙΑ. Ο Μαντούρο δεν δίστασε να πει ότι οι αμερικάνικες υπηρεσίες σχεδίαζαν στη Βενεζουέλα μια επιχείρηση ανάλογη με αυτή που το 1973 ανέτρεψε στη Χιλή τον πρόεδρο της Σαλβαντορ Αλιέντε και σε συνεργασία με της δυνάμεις Τάξης ορισμένων πόλεων που ελέγχονται από την αντιπολίτευση θα έκαναν μια σειρά τρομοκρατικών ενεργειών μεταξύ 28 Νοέμβρη και 1 Γενάρη,κατά το διάστημα δηλαδή που προβλέπετο να μαζευτούν υπογραφές για την ανάκληση της προεδριας Τσάβεζ. Κατά τον Μαντούρο, ο τελικός στόχος τους ήταν να πέσει η Χώρα στο χάος και να ξεκινήσει μια νέα απεργία από τις 2 του Δεκέμβρη-σαν κιαυτή του περασμένου χρόνου-που θα έριχνε τον Τσάβεζ.

από Ω. 24/10/2003 4:12 μμ.


24/10/2003

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License