Βραζιλία: Απεργία δασκάλων με μαζική συμμετοχή και επιθετική διάθεση.

Με βενζίνη και βόμβες μολότοφ οι δάσκαλοι και οι αλληλέγγυοι απαίτησαν αλλαγές στο δημόσιο και δημοτικό σύστημα της παιδείας και καλύτερους μισθούς.

Με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, από ότι οι εδώ εκπαιδευτικοί και με αποφασιστικότητα, δάσκαλοι και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν μια τεράστια διαδήλωση αλληλεγγύης  στο Ρίο χθες Δευτέρα 7/10 με την συμμετοχή περισσότερων από 50.000 ατόμων, στα πλαίσια την απεργίας των εκπαιδευτικών που έχει αρχίσει από τις 8 Αυγούστου.  Τα τοπικά δικαστήρια έχουν βγάλει παράνομη την απεργία και έχουν επιβάλει πρόστιμο  200.000 reas δηλαδή 100.000 δολάρια στο συνδικάτο εκπαιδευτικών για κάθε  ημέρα απεργίας από τις 3 Σεπτέμβρη  και μετά. Παρόλη την μανία κεντρικής και δημοτικής κυβέρνησης οι δάσκαλοι συνεχίζουν την απεργία τους χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης.  

Λίγη ώρα μετά από την έναρξη της διαδήλωσης  ξέσπασαν συγκρούσεις και οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε τράπεζες, αναποδογύρησαν αυτοκίνητα της αστυνομίας, πυρπόλησαν λεωφορεία, και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο Δημαρχείο της πόλης.

Τουλάχιστον 15 προσαγωγές και μία σύλληψη.

 


 

 

 

 

από @ntifa 08/10/2013 7:46 μμ.


Καταστολή και επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας συνόδευσε τη μεγάλη διαδήλωση δασκάλων στο Ρίο ντε Ζανέιρο, της Βραζιλίας.  Οι δάσκαλοι οι οποίοι από τον Ιούνιο βρίσκονται σε αναβρασμό εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκείται στη δημόσια εκπαίδευση, απαιτούν την εφαρμογή  του ψηφισμένου, εδώ και 5 χρόνια κατώτατου μισθού, από το κοινοβούλιο της Βραζιλίας και το 100% της αποζημίωσης που καταβλήθηκε στα κράτη για την εξόρυξη πετρελαίου.

Στη διαδήλωση είχαν πάρει μέρος περίπου 10.000 άτομα αλλά όταν έπεσε η νύχτα, ξεκίνησε η ανταλλαγή μολότοφ και δακρυγόνων με την αστυνομία.

http://www.youtube.com/watch?v=S9fkzetbyls&feature=player_embedded

 

 

http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1&isUI=1

από . 10/10/2013 2:57 μμ.


https://www.youtube.com/watch?v=1cWr1WtIv14

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License