Συγκρούσεις στην Βραζιλία σε διαδήλωση εκπαιδευτικών

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς που ζητούν καλύτερους μισθούς και περισσότερα χρήματα για την Παιδεία. Το κέντρο του Ρίο κατακλύστηκε από 10.000 και πλέον διαδηλωτές που έκαναν πορεία, ωστόσο το ειρηνικό κλίμα διαταράχθηκε, όταν μερίδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες μολότοφ σε δημόσια κτίρια και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Παρόμοια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Σάο Πάολο, η οποία και εκεί κατέληξε σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

post image

Στο Σάο Πάολο τουλάχιστον 20 άτομα που είχαν εισχωρήσει στη διαδήλωση έσπασαν την πύλη του Δημαρχείου, ενώ άλλοι εισέβαλαν σε τραπεζικά καταστήματα και προσπάθησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ. Επίσης, μερικές τράπεζες πυρπολήθηκαν.


Παράλληλα, διαδηλωτές πυρπόλησαν ακόμη ένα λεωφορείο στην Λ. Ρίο Μπράνκο και έβγαλαν έπιπλα από τράπεζες για να τα χρησιμοποιήσουν ως οδοφράγματα καθώς συνεχιζόταν η σύγκρουση με την αστυνομία που έκανε ρίψεις χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές.
 
«Χωρίς την αστυνομία, δεν υπάρχει βία. Όταν βρίσκονται εκεί, πάντα υπάρχει», είπε 23χρονος διαδηλωτής. «Ήρθα προετοιμασμένος Δεν μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη» πρόσθεσε.
 
Πριν από ένα μήνα, όμως, η Βραζιλία είχε γίνει ξανά πεδίο βίαιων συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, όταν πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις με αίτημα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και πάταξη της διαφθοράς.
 
Στο Ρίο ντε Τζανέιρο 200 περίπου διαδηλωτές είχαν διακόψει την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της 7ης Σεπτεμβρίου, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα. Συγκρούστηκαν με την αστυνομία, που έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε συλλήψεις. Επεισόδια είχαν σημειωθεί και στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια, την ώρα της ομιλίας της προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ.

*βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=pBbQqkxsFWI

tvxs.gr/node/140462

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License