Οι εκλογές δεν είναι η “απειλή”, είναι το “αντάλλαγμα”…

Η ανανέωση του πολιτικού χρόνου του καθεστώτος του Μνημονίου άρχισε...

post image

                                          
 
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσε η φήμη ότι οι φασιστές της Χρυσής Αυγής θα προβούν σε παραιτήσεις ώστε να εκβιάσουν τη διενέργεια εκλογών..  Αυτή την ενέργεια οι ναζιστές την παρουσιάζουν ως απειλή στις εντυπώσεις που δημιουργεί η μαζική καταγγελία της Χρυσής Αυγής, που θεωρούν ότι ενθαρρύνεται και από τις διώξεις των στελεχών της και την δημοσιοποίηση της ευρείας ποινικής συμπεριφοράς του κώματος της Χ.Α.
 
Είναι όμως απειλή για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα για το ολοκληρωτικό καθεστώς του μνημονίου οι εκλογές,  αυτή τη χρονική στιγμή; 
 
Η απάντησή μας είναι πως ότι όχι μόνο δεν είναι απειλή,  αλλά είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανανεωθεί ο πολιτικός χρόνος του καθεστώτος του Μνημονίου και πως τέτοιος προεκλογικός χρόνος   δεν θα ξαναυπάρξει στο μέλλον.
 
Εξηγούμαστε.
 
Είμαστε λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογική επικράτηση  της Μέρκελ στη Γερμανία, που πρέπει να ξαναβάλει σε τροχιά Μνημονίου με ξεχωριστή ένταση(μαζικοί πλειστηριασμοί, ιδιοτικοποίηση ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ, δημόσια περιουσία, διάλλυση ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτική ασφαάληση  κλπ) την Ελλάδα και ίσως και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, κάτι που έχει ατονήσει.
Θέλει τώρα να «τονώσει» τα καθεστώτα του Μνημονίου και ειδικά αυτό της Ελλάδας,  μιας και το Μνημόνιο 2 λήγει σε λίγους μήνες.
Η ανανέωση του Μνημονίου με ένα τρίτο Μνημόνιο έχει εξαγγελθεί αλλά είναι αδιανόητο ότι οι ΗΠΑ (ΔΝΤ), οι Γερμανοί αλλά και άλλα κοινοβούλια θα εμπιστευτούν τα χρήματα και το σχεδιασμό της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου,  σε μία κυβέρνηση των 152 εδρών. Θέλουν (και πιθανό να φτιάξουν) μία κυβέρνηση ανδρείκελων που θα είχε τουλάχιστον έναν ορίζοντα δύο χρόνων έστω και με πλειοψηφία λίγων εδρών, αλλά θα είναι φρέσκια, τουτέστιν φρεσκοψηφισμένη και με ανανεωμένο τον  πολιτικό χρόνο μπροστά της..
Όλοι ξέρουν ότι η κυβέρνηση μετά τη διάλυση της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να ξαναέχει καλύτερο και πιο αισιόδοξο προεκλογικό βήμα, άρα μπορεί να ελπίζει σε ένα καλό μετεκλογικό ποσοστό, σίγουρα μιας ισχυρής αντιπολίτευσης και με πολλές πιθανότητες και μιας ακόμη διακυβέρνησης.
Σε αυτό θα παίξουν ρόλο  παράγοντες και συγκυρίες  που φαίνεται ότι έχουν εξασφαλιστεί.

1ον . Η απορρόφηση του ποσοστού των ναζιστών της Χρυσής Αυγής είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται εν πολλοίς σίγουρο, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος των ναζί. Ο μετασχηματισμός της είναι απλός ,  διάλυση του κώματος των ναζί  της Χρυσής Αυγής  και  υπαγωγή τους σε καθαρά παρακρατική «ομάδα του δρόμου» με μέτρο την τρομοκράτηση της κοινωνίας . Όσο θα προχώρα η πίεση από τους εισαγγελικούς μηχανισμούς τόσο το αντάλλαγμα της ασυλίας των ναζιστών  θα παίζει, που θα κάνουν τα πάντα και για να κρατήσουν τα λεφτά που έβγαλαν  αλλά και για να μην πάνε φυλακή στελέχη τους..  Η ίδια συνεργασία ανταλλαγμάτων θυμίζει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που η συμμετοχή του σήμανε  και την πραξικοπηματική δικαστική ασυλία του σε μία σειρά από πράξεις του(πχ Λίστα Λαγκάρντ, δίκη Τσοχατζόπουλου,  Mall που κρίθηκε τελεσίδικα παράνομο κλπ).Η ασυλία των ποινικών πλέον ναζιστών θα είναι το αντάλλαγμα της συνεργασίας τους με το καθεστώς του Μνημονίου σε νέα απολύτως ελεγχόμενη θέση. 
 
2ον . Η στήριξη μέσω των ΜΜΕ του.. ΚΚΕ και των έντονων αντιαριστερών του θέσεων που το θέτουν επιθετικά ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ παίζοντας το παιχνίδι του καθεστώτος του Μνημονίου. Το ΚΚΕ έχει ήδη συνεργαστεί τόσο με το ελληνικό καθεστώς του Μνημονίου όσο και με το καθεστώς του δεξιού Αναστασιάδη στην Κύπρο με την υπόθεση της πώλησης του 902TV σε οφ σορ εταιρείες που είτε δεν ελέγχτηκαν είτε καθυστερούν τον έλεγχο, όπως στην Ελλάδα που το ΕΣΡ,  μία καθεστωτική υπηρεσία δεν έχει απαιτήσει ακόμη τα ονόματα των νέων ιδιοκτητών του 902, κάτι που μάλλον θα γίνει μετά τις εκλογές(άλλο ένα σημείο συνδιαλλαγής και τεχνητής συγκυρίας).
Η πώληση του 902 δεν είναι το μόνο σημείο συνεργασίας.
Στις κινητοποιήσεις των καθηγητών το ΚΚΕ είχε την ίδια αντιδραστική στάση (περί 48ωρων) με τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ σε όλη την επικράτεια οι συνδικαλιστικές ομάδες του ΚΚΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν κοινό μέτωπο απέναντι στις κινητοποιήσεις που τελικά κατάφεραν και τις έφεραν πολύ νωρίς στη λήξη τους..
Στο σκεπτικό των τεχνητών συγκυριών που θα ανανεώσουν τον πολιτκό χρόνο του καθεστώτος του Μνημονίου είναι και  η άρνηση του ΚΚΕ να κινηθεί μετεκλογικά ενάντια στο καθεστώς του Μνημονίου. Μία «συγκυρία» που  δίνει λευκό στην συνέχιση των Μνημονίων  και συνεχή χαστούκια στις δυνάμεις που παλεύουν  την κατάργηση  του Μνημονίου.  Φαίνεται ότι και εδώ υπάρχει συνεργασία μεταξύ του ΚΚΕ και των κομμάτων του Μνημονίου, με  κοινό σημείο πολέμου το ΣΥΡΙΖΑ και την  άρνηση σε μία μετεκλογική συνεργασία κομματικών δυνάμεων που θα ρίξουν το Μνημόνιο, κάτι που διαμορφώνει ένα άλλο αισιόδοξο προεκλογικό βήμα  των κομμάτων του Μνημονίου και κυρίως της ΝΔ. Και αυτό το στοιχείο όμως είναι πρόσκαιρο και μπορεί σήμερα να υπάρχει,  κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτή η συνεργασία(ΚΚΕ-ΝΔ καθεστώς Μνημονίου) δεν θα ανατραπεί από τη “δοκιμασία” του 3ου Μνημονίου,  που έρχεται και πρέπει  αν ψηφισθεί να  έχει τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις που θα το οδηγήσουν έως το τέλος του.
 
3ον. Εκλογές με λίστα;  Σε όλα αυτά θα πρέπει να λογίσουμε σοβαρά ότι στις αρχές Νοεμβρίου λήγει το 18μηνο από τις προηγούμενες εκλογές και άρα  και το εκλογικό μέτρο της Λίστας . Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την προοπτική  οι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να κυνηγήσουν τον σταυρό ψήφου στις περιφέρειες τους,  έναντι του μέτρου της λίστας που τοποθετούσε πρώτους στην εκλογή από τις ψήφους   του κώματος και έβγαιναν κερδισμένοι όσοι είχαν ήδη εκλεγεί και φυσικά ψηφίσει τα απεχθή κοινωνικά Μνημόνια. Φανταστείτε όλους αυτούς βουλευτές του Μνημονίου, μετά το δωράκι της λίστας,  να κυνηγάνε στις περιφέρειες τους τη ψήφο από όσους τσάκισαν ψηφίζοντας τα Μνημόνια.
Για να γίνουν όμως εκλογές έως τις αρχές Νοεμβρίου πρέπει να τις προκαλέσει κάτι μη προσβλητικό γι’ αυτόν που θα τις ανακοινώσει(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και μάλλον αυτό το κάτι έχει στηθεί, χαιρετάει ναζιστικά και θα το δούμε τις επόμενες  ημέρες.
 
 
Οι σημερινές συγκυρίες είναι οι πλέον χαρισματικές για τη ΝΔ(κυρίως) και το καθεστώς του Μνημονίου. Η αποδόμηση των ναζιστών και η απορρόφηση του ποσοστού τους από τη ΝΔ  και ίσως την κατασκευή και κοινοβουλευτική είσοδο σε  άλλο  έναν πατριωτικό σχηματισμό που δεν θα αρνηθεί την μετεκλογική συνεργασία του με τη ΝΔ,  μπροστά στο κατασκευασμένο φόβητρο των αριστερών. Η διακοπή και αναβολή κάθε  μέτρου του Μνημονίου(ήδη ο Μητσοτάκης ζήτησε την αναβολή για ένα δίμηνο του μέτρου της διαθεσιμότητας), τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, η διάλυση των ναζί της Χρυσής Αυγής και η συμμόρφωση όσων μπορούν μέσα από το χειρισμό της γιγαντιαίας προπαγάνδας του καθεστώτος να δώσουν άλλη μία κυβέρνηση Μνημονίου συντρίβοντας την Ελλάδα και την κοινωνία της.
 
Η χρονική στιγμή του σήμερα, που διαρκεί εδώ και τρία χρόνια, δεν επιτρέπει ολοκάθαρες αναλύσεις, η σκοτεινή εποχή που ζούμε δεν μπορεί να δώσει αντικειμενική εικόνα της όψης των πραγμάτων. Το κράτος εμπλέκεται ολοφάνερα με το παρακράτος στη σχεδίαση του παρόντος, η εξουσία κινείτε απάνθρωπα και καταπιεστικά, καθεστώτα σαν αυτό του Μνημονίου  είναι μόνο Ολοκληρωτικά και έτσι σχεδιάζουν την ανανέωση της σχέσης κυριαρχίας τους πάνω στους λαούς,  έτσι και στην Ελλάδα..
 
 
 
http://dakrygono-a.blogspot.gr/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License