«Στο Λιμενικό δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να βρεις σταγονίδια», αναφέρει ο δικηγόρος Θανάσης Τάρτης θυμίζοντας μια παλαιότερη «υπόθεση ειδικών δυνάμεων».

 

25η Μαρτίου 2010. Στη στρατιωτική παρέλαση άγημα των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού παραβιάζοντας τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979, φωνάζει συνθήματα: «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» και το ανατριχιαστικό «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς». Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της «Εφ.Συν.» (τότε στην «Ελευθεροτυπία») Δημήτρη Αγγελίδη, ο οποίος είχε τραβήξει με το κινητό του τη σκηνή σε βίντεο. Η δίκη διεξήχθη σε επεισοδιακό κλίμα τον Δεκέμβρη του 2011. Εξω από το Ναυτοδικείο Πειραιά ομάδες υποστηρικτών (Παναγιώταρος, Σκορδέλλη, Θανάσης Πλεύρης κ.ά.) των κατηγορουμένων φώναζαν ανάλογα τρομοκρατικά συνθήματα.

 

Υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσαν και ο υποναύαρχος ε.α. Ι. Θεοφανίδης, ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Β. Πολίτης και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης. Το «παρών» είχε δώσει τότε ως μάρτυρας υπεράσπισης των βατραχανθρώπων ο ανεξάρτητος (τότε) βουλευτής Πάνος Καμμένος. Το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει, όταν κάποιος από το ακροατήριο απείλησε και επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), Παναγιώτη Δημητρά, και του δικηγόρου Θανάση Τάρτη, οι οποίοι παρίσταντο ως πολιτική αγωγή. Δύο μόνον από τους 39 κατηγορουμένους καταδικάστηκαν σε 3 μήνες και 15 μέρες φυλάκιση με αναστολή, ενώ οι υπόλοιποι απαλλάχτηκαν λόγω αμφιβολιών. Πλέον τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί. Στο facebook υπάρχει σήμερα ιστοσελίδα που παρακολουθούν 48.000 άτομα με τίτλο «Θέλουμε τα ΟΥΚ να ξαναφωνάξουν συνθήματα στις παρελάσεις».

 

Κώστας Ζαφειρόπουλος

http://www.efsyn.gr/?p=121596

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License