Νέα από την Χαλκιδική

Εξι μήνες πήρε στη δικαστή μέχρι να δηλώσει κώλυμα! ΕΙΧΕ ΧΡΕΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΚΤΩΡ» ΠΑΡ’ ΟΤΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ s.apostolakis@eleftherotypia.net

Δικαστής είχε στα χέρια της επί 6 μήνες το φάκελο της προσφυγής φορέων και κατοίκων του Κιλκίς κατά της ανάθεσης εξόρυξης χρυσού στην «ΑΚΤΩΡ Α.Ε.» του Γ.Μπόμπολα, πριν επικαλεστεί κώλυμα, επειδή είναι σύζυγος εργαζομένου στον όμιλο του Γ. Μπόμπολα. Και μάλιστα έπειτα από πίεση του δικηγόρου των φορέων και των κατοίκων και ύστερα από μία αναβολή της συζήτησης της προσφυγής τον περασμένο Απρίλιο. Επειτα από αυτή την εξέλιξη, η συζήτηση της προσφυγής πήρε νέα αναβολή για τον Νοέμβριο.

Σημαντικά ερωτήματα θέτει ο νομικός εκπρόσωπος των φορέων και κατοίκων του Κιλκίς, Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, τα οποία φέρεται διατεθειμένος να θέσει και εγγράφως στο γενικό επίτροπο της Επικρατείας, αρμόδιο για τα Διοικητικά Δικαστήρια. Οπως δηλώνει στην «Ε», είναι παράδοξο, περίεργο και πρωτοφανές να χρεωθεί η υπόθεση στη συγκεκριμένη δικαστή, κάτι που έγινε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2012.

Οπως επίσης, ότι η δικαστής δεν επικαλέστηκε κώλυμα στις 5 Απριλίου 2013, οπότε είχε οριστεί αρχικά η συζήτηση, αλλά πήρε αναβολή για τις 20 Σεπτεμβρίου, επειδή το ΥΠΕΚΑ δεν είχε ετοιμάσει ακόμη το υπόμνημά του. Υπογραμμίζει, δε, ότι μέχρι στιγμής η «Ακτωρ» δεν έχει κάνει παρέμβαση στην υπόθεση για να οριστεί ως διάδικος και να λάβει γνώση των στοιχείων και των επιχειρημάτων που εμπεριέχονται στην προσφυγή των φορέων και κατοίκων του Κιλκίς, κάτι το οποίο επίσης θεωρεί περίεργο.

Διάδικος στην υπόθεση είναι μόνο το ΥΠΕΚΑ, κατά της απόφασης του οποίου στρέφεται η προσφυγή. Υπογραμμίζει πάντως ότι η συγκεκριμένη δικαστής είναι έμπειρη, πολύ καλή στη δουλειά της και μάλιστα διδάσκει στη Σχολή Δικαστών. Τα ερωτήματα που θέτει ο Α. Παπαπετρόπουλος, αλλά και οι φορείς και κάτοικοι του Κιλκίς που εκπροσωπεί, είναι:

 • Γιατί εξαρχής ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέθεσε την υπόθεση στη συγκεκριμένη δικαστή, ενώ, λογικά, θα έπρεπε να γνωρίζει, λόγω καθημερινής επαφής και συναδελφικής σχέσης, πού εργάζεται ο σύζυγός της;
 • Γιατί η δικαστής δεν δήλωσε κώλυμα από την πρώτη στιγμή που πήρε στα χέρια της την προσφυγή, αλλά ούτε και στην πρώτη συζήτηση της υπόθεσης στις 5 Απριλίου 2012;
 • Γιατί η «Ακτωρ» δεν έχει ζητήσει ακόμη, έπειτα από τόσους μήνες, να είναι διάδικος σε μια προσφυγή που την αφορά άμεσα και περιλαμβάνει στοιχεία και επιχειρήματα κατά μιας δικής της επένδυσης;

Ο Α. Παπαπετρόπουλος επισημαίνει ότι τίθεται θέμα του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η προσφυγή αφορά αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού του ΥΠΕΚΑ για παραχώρηση των δικαιωμάτων για έρευνα και εκμετάλλευση 91.000 στρεμμάτων στην περιοχή Κρούσια – Πάικο στο Κιλκίς για εξόρυξη χρυσού. Την κατέθεσαν τον Οκτώβριο του 2012 ο Δήμος Κιλκίς, ο Δικηγορικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης, η Μητρόπολη Κιλκίς, ο σύλλογος «Κοινωνία Πολιτών» και οι πρόεδροι τριών τοπικών κοινοτήτων που εντάσσονται στην περιοχή των 91.000 στρεμμάτων στα οποία θα γίνει η εξόρυξη.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής σηκώσαν κεφάλι και είναι αποφασισμένοι να μη σκύψουν. Στο σύστημα απομένει μία και μόνη επιλογή, να κόψει τα κεφάλια αυτών που δεν το σκύβουν. Το αν τελικώς θα επιτραπεί στο σύστημα να το πετύχει εναπόκειται στο φιλότιμο και στην υπερηφάνεια των κατοίκων αυτής της χώρας.

 

Κλήσεις copy-paste σε απολογία για 27 άτομα, με κατηγορητήριο το μισό ποινικό κώδικα

24 September, 2013 by antigoldgreece

Κλήσεις σε απολογία για βαρύτατες κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες μοίραζε σήμερα η αστυνομία σε Ιερισσό και Μεγάλη Παναγία. Ένα από αυτά τα χαρτιά που έλαβαν 27 (τουλάχιστον) συμπολίτες μας σας παρουσιάζουμε.

Μέχρι σήμερα:

 • Έχει κινηθεί δίωξη για 60 πολίτες για τα επεισόδια των Σκουριών, έχουν προσωποποιηθεί κατηγορίες για 20 πολίτες, έχουν προφυλακισθεί τέσσερις μέχρι σήμερα.
 • Έχει κινηθεί δίωξη για τα επεισόδια στην Ιερισσό για περίπου 40-50 άτομα.
 • Έχει κινηθεί δίωξη για τα γεγονότα στον Καρατζά Λάκκο για περίπου 30 άτομα, τρεις γυναίκες σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν.
 • Έχουν γίνει περί τις 200 προσαγωγές, λαμβάνουν από πλήθος κατοίκων DNA με παράνομο τρόπο.
 • Από τις διαδηλώσεις του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2012 έχει κινηθεί δίωξη για περίπου 20 άτομα.
 • Από διαδήλωση στο Σταυρό (του Δήμου Βόλβης) κινήθηκε δίωξη για επτά κατοίκους.
 • Στήνονται copy-paste κατηγορητήρια και αποστέλλονται ομαδικές κλήσεις σε δεκάδες άτομα ταυτοχρόνως και επιβάλλονται εξοντωτικά ποσά ως εγγυοδοσίες.
 • Αναμένονται περί τις 100 ακόμη περίπου κλήσεις για πράξεις κακουργηματικού και πλημμελληματικού χαρακτήρα.

Αξιότιμοι κύριοι, όταν δυο κάτοικοι κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις ενδέχεται να είναι εγκληματίες.
Όταν πέντε ή δέκα μαζί εγκληματούν ενδέχεται να κατηγορηθούν για εγκληματική οργάνωση.
Όταν όμως ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ μαζικά προσάγονται, διώκονται, δικάζονται, φυλακίζονται με copy-paste κατηγορητήρια, τότε να είστε βέβαιοι ότι πρόκειται για ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που το σύστημα “ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ” επιχειρεί να αναχαιτίσει.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής σηκώσαν κεφάλι και είναι αποφασισμένοι να μη σκύψουν. Στο σύστημα απομένει μία και μόνη επιλογή, να κόψει τα κεφάλια αυτών που δεν το σκύβουν. Το αν τελικώς θα επιτραπεί στο σύστημα να το πετύχει εναπόκειται στο φιλότιμο και στην υπερηφάνεια των κατοίκων αυτής της χώρας.

 

για περισσότερα http://antigoldgreece.wordpress.com/


Παραμονή Χριστουγέννων 2012: Οι μπάρες ήταν κατεβασμένες παρά το ότι αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με την απόφαση 788 του δικαστηρίου Πολυγύρου. Οι θρασύτατοι σεκιουριτάδες ζητούσαν τα στοιχεία μας και μας βιντεοσκοπούσαν.
Και ενώ η αστυνομία που ήρθε διαπίστωσε ότι όλα αυτά είναι παράνομα και τους πήγε στο τμήμα για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, τα αυτεπάγγελτα αδικήματα που διέπραξαν «ανασκευάστηκαν» με άνωθεν εντολή και οι σεκιουριτάδες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Αυτό το βίντεο αποδεικνύει ότι πράγματι τελέσθηκαν τα αυτεπάγγελτα αδικήματα και θα έπρεπε ακόμα και τώρα οι υπεύθυνοι της εταιρείας να συλληφθούν!!!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TbxKbGOtmdE

για περισσότερα βίντεο με κινητοποιήσεις των κατοίκων και αλληλέγγυων απέναντι στο τέρας του κεφαλαίου που δεν υπολογίζει θρασύτατα ανθρώπινες ζωές στο http://activepropaganda.espivblogs.net/?cat=62910

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License