Την Τετάρτη 18/09 και στην Κομοτηνή όπως και σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία για την δολοφονία του Π. Φύσσα  στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα. Η πορεία είχε καλεστεί για της 18:00 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από Α.Κ. Κομοτηνής και από αριστερούς. Σαν Αναρχικό στέκι Utopia. A.D. συμμετείχαμε στο πρώτο μπλοκ μαζί με Α.Κ., ανένταχτους και την Ανταρσία να ακολουθεί στο τέλος του μπλοκ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν πιο πίσω με δικό του μπλοκ, μετά από το συνηθισμένο δρομολόγιο η πορεία έφτασε στην είσοδο των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας όπου φυλασσόταν από 2 διμοιρίες, ΔΙΑΣ και ρουφιάνους ασφαλίτες. Ακολούθησε συμπλοκή με τα γουρούνια των ΜΑΤ όπου πέταξαν κρότου λάμψεις και δακρυγόνα, η πορεία έσπασε στα 2 και το μεγαλύτερο κομμάτι κινήθηκε προς τον κεντρικό δρόμο, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης έγιναν 2 συλλήψεις.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας που γυρνούσε προς παλιά νομική δέχεται εκ νέου επίθεση από ¨άντρες¨ της ομάδας δίας  και η πορεία ξανασπάει στα 2. Το ένα κομμάτι της πορείας απαρτιζόμενο από άτομα του α/α χώρου και ανένταχτους αντιστέκεται και απωθεί τους δίας χτυπώντας τους και σπάζοντας ένα περιπολικό.

Το βράδυ περίπου στις 9:30 έγινε πορεία αλληλεγγύης πάνω από 150 άτομα για του 2 συλληφθέντες στο μπατσομέγαρο το οποίο φυλασσότανε από διμοιρίες και ρουφιάνους κρανοφόρους ασφαλίτες από πίσω τους. Κατά τη διαδρομή γράφτηκαν συνθήματα και στο σπαθί (ηρώο που χτίστηκε επί χούντας).

Την Πέμπτη και την Παρασκευή υπήρξε συγκέντρωση αλληλεγγύης πάνω από 60 άτομα έξω από τα δικαστήρια όπου οι συλληφθέντες δικάζονταν. Μετά από αναβολές η δίκη ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 23/9 με παρουσία αλληλέγγυων και τους δύο συλληφθέντες να κρίνονται ένοχοι με ποινές 3 ετών ο ένας και ο άλλος 2 χρόνια και 6 μήνες με τριετή αναστολή και οι δύο. Η παρουσία των μπάτσων ήταν έντονη με 2 διμοιρίες εντός και εκτός δικαστηρίου ενώ σε όλους τους αλληλέγγυους προέβησαν σε σωματικό έλεγχο και ψαχτίρια στις τσάντες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License