έρευνα από την δικαιοσύνη για την χ.α της Κύπρου

*

 

 
 

Φωτογραφικό υλικό το οποίο παρέδωσε στον υπουργό δικαιοσύνης ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ και το οποίο πιστοποιεί τις καταγγελίες για τη λειτουργία του ΕΛΑΜ ως παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ.
    Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται μέλη του ΕΛΑΜ να πραγματοποιούν στρατιωτική άσκηση με όπλα σε εγκαταλελειμμένο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, γεγονός όπως επισημαίνεται για το οποίο υπάρχουν και μαρτυρίες από αγρότες απομακρυσμένων περιοχών.
    Την ίδια στιγμή η εφημερίδα επικαλείται την ιστοσελίδα του ΕΛΑΜ από κατασκηνώσεις τους με στρατιωτικού τύπου ασκήσεις καθώς και για μυστικές νυχτερινές πορείες που διοργανώνονται για την εκπαίδευση των μελών του.
    Υπενθυμίζει επίσης τις καταγγελίες εναντίον στελέχους του ΕΛΑΜ το οποίο φέρεται να εκπαίδευε σε πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς στελέχη της οργάνωσης, ενώ ο ίδιος συνελήφθη για ξυλοδαρμό προσώπου, κατοχή μαχαιριού και σπρέι δακρυγόνου σε επίθεση κατά του προεδρικού μεγάρου αλλά και για επίθεση εναντίον φοιτητών.
    Η ΧΑΡΑΥΓΗ επικαλείται τη συνέντευξη του επικεφαλής του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο Χρίστου Χρίστου την περασμένη βδομάδα στο ΣΙΓΜΑ, ο οποίος δήλωσε ότι καταρχήν έγινε προσπάθεια εγγραφής της οργάνωσης ως Χρυσή Αυγή πυρήνας Κύπρου και όταν αυτό δεν έγινε δυνατό ενεγράφησαν ως ΕΛΑΜ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην ωμή παραδοχή ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) αποτελεί την εκδοχή της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, προχώρησε εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ. Μιλώντας χθες στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο» δήλωσε επί λέξει:
«Είμαστε η “Χρυσή Αυγή” της Κύπρου και να σας ενημερώσω ότι όταν ξεκίνησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, κατατέθηκε αρχικώς η ονομασία “Χρυσή Αυγή”, η οποία, όμως, δεν έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στη δημιουργία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Δεν το έχουμε κρύψει ποτέ ότι έχουμε άριστη συνεργασία με τη “Χρυσή Αυγή”, ότι το θεωρούμε αδελφικό κίνημα…».
Στην ιστοσελίδα του το ΕΛΑΜ κατηγορεί τον βουλευτή Γιώργο Περδίκη ότι με την ερώτηση που έθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, προσπαθεί έμμεσα να ποινικοποιήσει το ΕΛΑΜ.

«Ο πανικός του κυπριακού πολιτικού συστήματος για τις προοπτικές ανόδου του λαϊκού εθνικιστικού κινήματος στην Κύπρου όπως φαίνεται, δεν κρύβεται ούτε και από τα “μικρά” κόμματα του κατεστημένου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΕΛΑΜ.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Δια στόματος Ηλία Κασιδιάρη λέχθηκε ότι «ΕΛΑΜ και Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς αδελφοποιημένα κόμματα, αλλά το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου»! Είναι γεγονός ότι στην Κύπρο όλοι πια γνωρίζουν το ποιόν της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και ότι το ΕΛΑΜ δεν αλλάζει τη συνταγή, παρά μόνο την προσαρμόζει στο βαθμό που απαιτείται στις ιδιομορφίες της κυπριακής κοινωνίας.

Κατά το παρελθόν, ο σημερινός πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπήρξε ένας από τους υπαρχηγούς της Χρυσής Αυγής, δίπλα στο Μιχαλολιάκο, με αποστολή από τότε να επιστρέψει στη μεγαλόνησο και να ηγηθείτης κυπριακής θυγατρικής.

Άλλωστε, υπήρξε και επικεφαλής του πυρήνα της Χρυσής Αυγής Κύπρου το 2004. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του, τα μέλη της οργάνωσής του είχαν κάνει αίτηση να εγγραφούν ως κόμμα στην Κύπρο με την ονομασία Χρυσή Αυγή. Όμως αυτό τους απαγορεύτηκε, με αποτέλεσμα να ονομάσουν τη νεοναζιστική οργάνωσή τους Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ).

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σε εκδήλωση «πολιτικού φορέα» ακούστηκαν τόσο ωμά αποθεωτικές αναφορές για ακροδεξιούς πραξικοπηματίες του παρελθόντος, όπως το όνομα του ηγετίσκου των ταγμάτων ασφαλείας στην κατοχή Γρίβα Διγενή και συνθήματα τύπου «Ελλάς - Κύπρος - Ένωσις». Στην εκδήλωση αυτή είχε πλήθος παρατηρητών προχωρημένης ηλικίας που μερικές δεκαετίες πριν είχαν λάβει μέρος στο προδοτικό πραξικόπημα ως μέλη της φασιστικής ΕΟΚΑ Β’.

Παρουσιάζοντας τις νεοναζιστικές θέσεις του ΕΛΑΜ, ο υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές Γιώργος Χαραλάμπους μεταξύ άλλων τάχθηκε και κατά του μνημονίου. Από όλα τα υποψήφια επιτελεία για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το μόνο (δήθεναντιμνημονιακό είναι αυτό του ΕΛΑΜ! Υπό το πρίσμα φυσικά της κοινωνικής πόλωσης και της ενοχοποίησης των Τουρκοκυπρίων και ξένων εργατών.

από καθεστωτικά

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License