χ.α και στρατός

Τη φροντίδα για τη διαρκή ετοιμότητα αναλάμβαναν εκπαιδευτές των Ειδικών Δυνάμεων. Ναζιστικοί χαιρετισμοί μπροστά σε αναμμένη φωτιά στο ύπαιθρο, νυχτερινές ασκήσεις με... κάμψεις, τροχάδην και παροχή πρώτων βοηθειών, στολές παραλλαγής με μαχαίρια και πολλά όπλα......

http://www.real.gr/Files/Articles/Document/263166.pdf

 

 

 

Οι "στρατολογημένοι" επιδίδονταν σε νυχτερινή διαβίωση, η οποία εκτός από ναζιστικούς χαιρετισμούς περιλάμβανε και εκπαίδευση, σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή των Ειδικών Δυνάμεων.

 

Σε παλαιότερο βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο youtube, η ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, εμφανίζεται να έχει μεταβεί σε ορεινή περιοχή, όπου νεαροί άνδρες φορώντας στολές παραλλαγής και full face και έχοντας στρατιωτικά μαχαίρια, εκτελούν διάφορα «γυμνάσια», όπως ασκήσεις κάλυψης ή νυχτερινό τρέξιμο. Μάλιστα, το δόγμα του μίσους των χρυσαυγιτών αποτυπώνεται στο τέλος του βίντεο όπου αναγράφεται το απειλητικό «Εσεται Ημαρ» (έρχεται η ημέρα).

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NXdIvwy4PG4

 

Υπενθυμίζεται ότι λεπτομέρειες για τη δράση αλλά και τη δομή που θυμίζει στρατιωτική οργάνωση αποκαλύπτει ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

«Έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή» εξομολογείται και προσθέτει πως υπάρχουν 3.000 άτομα έτοιμα για όλα, καθώς και 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους. «Διαθέτουμε και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης - κομάντος για οργανωμένα-στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης. Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ή ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης» σημειώνει.

Αποκαλυπτικά είναι και τα όσα λέει για την εκπαίδευση που ακολουθούν οι ομάδες κρούσης και οι φάλαγγες της Χρυσής Αυγής αλλά και για τους... εκπαιδευτές της, αφού αναφέρει ότι τους παραδίδουν «μαθήματα» στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές τους. «Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία των ΟΥΚ και των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων» δηλώνει.

«Η εκπαίδευσή μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην Κεντρική Εύβοια και αλλού» προσθέτει και αποκαλύπτει ότι «κύριο μέλημά μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμα και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα, για να μην εντοπίζονται εύκολα από την αστυνομία ή για να μη συνδέονται με μας».

Αναφερόμενος στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας, η οποία -όπως εξομολογείται- έμπλεξε στην επίθεση στο Κερατσίνι που κατέληξε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζει ότι έχει τουλάχιστον τέσσερις φάλαγγες με συνολικά 250 άτομα και ότι είναι η πιο δραστήρια τους τελευταίους μήνες στην Αττική. «Αυτή είχε και το γενικό πρόσταγμα μαζί με την οργάνωση της Αθήνας στις πρόσφατες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και αλλού...» προσθέτει.

Το πρώην μέλος της Χ.Α υποστηρίζει επίσης ότι πολλά στελέχη της οργάνωσης «εκμεταλλευόμενοι τις επιχειρησιακές δυνατότητες που αποκτούν μέσω της εκπαίδευσης τους μετατρέπονται σε συμμορίες εκβιαστών που καταδυναστεύουν καταστηματάρχες».

Η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη. Και δεν εννοούμε την εκλογική επιρροή αλλά την σύνδεση της οργάνωσης με συγκεκριμένες δομές των ΕΔ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτική εκπαίδευση όπως περιγράφει ο “βετεράνος” χρυσαυγίτης στην εφημερίδα.

από καθεστωτικά

 

 

 

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License