Δεύτερο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ενεργό αυτή τη φορά, σπάει την ομερτά

Είμαι εθνικοσοσιαλιστής. Πρότυπό μου ήταν ο Χίτλερ και εξακολουθεί να είναι και δεν το αποκρύπτω αυτό. Οι πραγματικοί χρυσαυγίτες είναι νεοναζιστές, το λέγαμε με τιμή. Πιστεύουμε στον Χίτλερ.......

Συνέντευξη-ποταμό και από δεύτερο στέλεχος της Χρυσής Αυγής παρουσίασε το Έθνος

Δεύτερο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ενεργό αυτή τη φορά, σπάει την ομερτά και μιλά στην εφημερίδα «Έθνος» σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη- ντοκουμέντο, πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του 45χρονου που ομολόγησε πως τον μαχαίρωσε.

Ο άνδρας λέει στην εφημερίδα πως ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν μπορεί να μη γνώριζε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Υπάρχει ιεραρχία. Δηλαδή ένα μέλος λέει κάτι στον πυρηνάρχη. Ο πυρηνάρχης το μεταφέρει στον βουλευτή που είναι αρμόδιος για την τοπική οργάνωση και ο βουλευτής στον αρχηγό», λέει ενώ ερωτηθείς πια είναι η χειρότερη εμπειρία που έχει ζήσει στη Χρυσή Αυγή απαντά πως «το κακό ξεκινά από τον αρχηγό. Νομίζω ότι είναι το χειρότερο πρόσωπο. Όλοι είμαστε όργανα του αρχηγού. Ακόμα και οι βουλευτές παίρνουν εντολές από τον αρχηγό.

Εξηγεί επίσης πως αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του επειδή διαφωνεί ριζικά με το φόνο ενός Έλληνα και αποκαλύπτει πως ο Παναγιώταρος ήταν ο πρώτος αρχηγός στα τάγματα εφόδου.

Το μέλος της Χρυσής Αυγής λέει πως δεν γνωρίζει πού πηγαίνουν τα λεφτά από τις εγγραφές στη Χρυσή Αυγή και πως δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία ενώ σε ό,τι αφορά τις αναφορές στον Χίτλερ- ο οποίος ήταν και είναι το πρότυπό του, όπως λέει- αναφέρει πως από τότε που πάρθηκε η απόφαση να συμμετάσχει ο λαϊκός σύνδεσμος στις εκλογές δόθηκε εντολή να είναι όλοι «χαμηλών τόνων», να μην κάνουν τίποτα και να μην «βαράνε» για να μην περάσει το πρόσωπο των «κακών» στην κοινωνία.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης

Γιατί πιστεύεις ότι δολοφόνησαν έναν Έλληνα οι Χρυσαυγίτες;
Εμείς πάντα λέγαμε πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Η δουλειά είναι να κυνηγάμε αναρχικούς και η διασκέδαση να χτυπάμε Πακιστανούς. Αυτό ήταν το σύνθημα: «Πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση».

Η δολοφονία δεν ήταν διασκέδαση. Ήταν δουλειά;
Πιστεύω πως επειδή ο Φύσσας ενοχλούσε με τα τραγούδια του τον είχαν στοχοποιήσει και πιστεύω καθαρά ότι είδε δοθεί εντολή για φόνο. Δεν μπορεί ο άλλος που τον χτύπησε στην καρδιά να ήταν για εκφοβισμό.

Πώς θα μπορούσε ο Λαγός να πάρει μια τέτοια απόφαση χωρίς να ενημερώσει τον Μιχαλολιάκο;
Δεν γίνεται.

Ο Μιχαλολιάκος ήξερε δηλαδή ότι θα δολοφονήσουν τον Παύλο Φύσσα;
Κατά τη γνώμη μου ναι. Υπάρχει ιεραρχία. Δηλαδή ένα μέλος λέει κάτι στον πυρηνάρχη. Ο πυρηνάρχης το μεταφέρει στον βουλευτή που είναι αρμόδιος για την τοπική οργάνωση και ο βουλευτής στον αρχηγό.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Πατέλης επικοινώνησε με τον δράστη και ο Λαγός με τον Πατέλη.
Ε, βέβαια, τον Πατέλη θα έπαιρναν και ο Πατέλης θα έπαιρνε το Λαγό.

Ο Λαγός θα μπορούσε να κάνει υπέρβαση ιεραρχίας και να μην επικοινώνησε με τον Μιχαλολιάκο;
Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Βάσει όσων έχω ζήσει, πάντα ενημερώνεται ο αρχηγός για να δώσει το «ΟΚ».

Ποια είναι η χειρότερη εμπειρία που έχεις ζήσει στη Χρυσή Αυγή;
Πιστεύω ότι το κακό ξεκινά από τον αρχηγό. Νομίζω ότι είναι το χειρότερο πρόσωπο. Όλοι είμαστε όργανα του αρχηγού. Ακόμα και οι βουλευτές παίρνουν εντολές από τον αρχηγό.

Γιατί έσπασες τη σιωπή σου;
Γιατί διαφωνώ ριζικά με το φόνο ενός Έλληνα. Είμαι εθνικοσοσιαλιστής. Πρότυπό μου ήταν ο Χίτλερ και εξακολουθεί να είναι και δεν το αποκρύπτω αυτό. Οι πραγματικοί χρυσαυγίτες είναι νεοναζιστές, το λέγαμε με τιμή. Πιστεύουμε στον Χίτλερ. Στη Δηληγιάννη πωλούσα το «Αγών μου» έως τις εκλογές. Μετά μπήκαν τα βιβλία του Κασιδιάρη.

Τα χρήματα της εγγραφής πού πάνε; Σας έχουν παρουσιάσει κάτι;
Όχι, ποτέ. Ούτε από το κυλικείο ούτε από τις μπλούζες, τα καπέλα, τις κούπες, τους αναπτήρες του ενός ευρώ, τις σημαίες. Όλα αυτά τα χρήματα δεν ξέρουμε πού πάνε.

Το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής είναι αυτό της Νίκαιας, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα πρώην στέλεχος της ΧΑ;
Είναι ο πιο σκληρός Πυρήνας. Είναι αυτοί που έχετε δει στις Θερμοπύλες δίπλα στον Κασιδιάρη, παντού. Απλά πιο παλιά δεν υπήρχαν γραφεία. Ήταν τα κεντρικά στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Τότε σε ποιον λογοδοτούσαν αυτοί;
Στη «φάλαγγα» του Παναγιώταρου.

Ο Παναγιώταρος ήταν δηλαδή ο τότε επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου;
Ναι. Ξέρετε, είχαν ομάδες ανδρών μόνο, που έβγαιναν αργά το βράδυ μόνο γι’ αυτό το λόγο.

Υπάρχουν αστυνομικοί που σας βοηθάνε;
Στη Χρυσή Αυγή δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία. Μπορεί κάποιες φορές να έκανε επιθέσεις κατά της ΧΑ αλλά ήταν πάντα με το μέρος μας. Δεν τους είχαμε ποτέ αντιμέτωπους εκτός από τον Άγιο Παντελεήμονα που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Σε όλες τις πορείες έχουμε πάντα την κάλυψή της.

Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Ότι υπάρχουν αστυνομικοί χρυσαυγίτες;
Υπάρχουν άτομα που είναι πρώην στρατιωτικοί, που είναι αστυνομικοί αλλά δεν είναι μέλη για να μην φαίνονται, είναι όμως υποστηρικτές.

Έχεις ακούσει κι εσύ για τις συναλλαγές με τους Πακιστανούς;
Ναι, τα έχω ακούσει.

Πώς τα επιτρέπουν οι βουλευτές και ο Μιχαλολιάκος;
Θα σου απαντήσω με το εξής: Δεν πιστεύουν στη δημοκρατία και είναι στη Βουλή. Πιστεύω ότι είναι όλα εφέ.Απλά έδερναν αλλοδαπούς και κυρίως Πακιστανούς και μάλιστα σταματήσαμε να δέρνουμε Αλβανούς γιατί είναι στη λευκή φυλή και σε παρένθεση ψηφοφόροι μας. Γιατί αν έπαιρναν δικαίωμα ψήφου και οι Πακιστανοί θα αλλάζαμε γνώμη και γι' αυτούς.
Και θα σου πω το εξής: Γιατί δεν πάνε στους Νιγηριανούς στην Ομόνοια που κάνουν διακίνηση ναρκωτικών και πάνε 40 άτομα σε 5 Πακιστανούς; Γιατί είμαστε όλοι κότες. Όλο αυτό το αντριλίκι είναι ψεύτικο και μόνο ομάδες 40 ατόμων τα βάζουν με έναν. Ψευτομαγκιά, Αν είσαι μάγκας και θέλεις να υπερασπιστείς την πατρίδα σου πηγαίνεις στα γκέτο και στα παρασκευαστήρια ναρκωτικών και τα καις. Όχι να βρεις τον κακομοίρη τον Πακιστανό. Και δεν μπαίνεις στη Βουλή να παίρνεις 8 χιλιάρικα τον μήνα όταν Έλληνες πεινάνε καιν τρώνε από τα σκουπίδια. Τι έχει κάνει η Χρυσή Αυγή για όλα αυτά; 

Αφού τα δίνουν στο κόμμα, λένε...
Ναι καλά. Όσο εφετζίδικες είναι οι διανομές τροφίμων που πουλάνε ελεημοσύνη.

Πιστεύεις ότι όταν τελειώσει το 16μηνο (της αναστολής) θα κάνει κάτι ο Περίανδρος;
Από πληροφορίες που έχω είναι ότι σκέφτεται να δημιουργήσει κίνημα ανεξάρτητα από τη Χρυσή Αυγή.

Θα συμμετείχες εσύ σε αυτό το κίνημα;
Ναι. Όλοι οι παλιοί. (...) Εμείς πάντα ήμασταν ενάντια στο να μπει η Χα στη Βουλή. Δεν πιστεύουμε στη δημοκρατία. Πόσω μάλλον στη Βουλή. Ξέραμε ότι αν μπει η ΧΑ στη Βουλή θα γίνει της μόδας, όπως κι έγινε. Μπήκαν στο κόμμα άτομα απ' όλους τους χώρους που επειδή φόρεσαν μια μαύρη μπλούζα νομίζουν ότι κάποιοι είναι. Απογοητευμένοι από την κρίση και όλα αυτά που γίνονται ακολούθησαν τη μόδα. Είναι μόδα να φοράς μια μαύρη μπλούζα και να πουλάς ψευτομαγκιά στους δρόμους. Ίσως είναι άτομα που δεν είχαν καμία προσωπικότητα και μέσα από το κίνημα προσπάθησαν να δείξουν ότι κάποιοι είναι. Αλλά το μηδενικό παραμένει μηδενικό.

Έχεις βρεθεί μπροστά σε μέλη της ΧΑ που ήταν τόσο πωρωμένα που ορκίζονταν να «φάνε» και να ρίξουν μαχαιριά αν τους ζητηθεί;  
Ναι. Όλοι το λένε. Κι εγώ το έχω πει. Όλοι είμαστε πωρωμένοι στο να μαχαιρώσουμε. Αλλά ποτέ για πόνο. Μόνο ποπό».

Περίγραψέ μου τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής
Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην ιεραρχία. Υπάρχει στρατιωτικός νόμος στη Χρυσή Αυγή. Ανέκαθεν λειτουργούσαμε έτσι. Ο Μιχαλολιάκος πάντα μας έλεγε πως είμαστε στρατιώτες.

Δεν σε ενοχλούσε αυτό;
Όχι. Μου άρεσε. Υπάρχει τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν υπάρχεις σαν οντότητα. Δεν έχεις προσωπικότητα, δεν έχεις και δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου. Πρέπει να λες πάντα ναι.

Ακόμη κι αν σου πουν «πήγαινε τώρα στη Ραφήνα να δείρεις μετανάστες»;
Ναι. Πρώτα απ' όλα το θες κι εσύ. Είναι τόσο ανεβασμένη η αδρεναλίνη σου που νιώθεις όμορφα εκείνη τη στιγμή. Όταν πηγαίναμε να πλακώσουμε μετανάστες στο ξύλο νιώθαμε όμορφα. Ότι κάναμε κάτι πολύ καλό.

από καθεστωτικά


Η συνέντευξη μου φαίνεται στημένη.

Αναμασά ότι γράφτηκε στη προηγούμενη συνέντευξη που φαινόταν αυθεντική, ως επί το πλείστον, με περισσότερη σάλτσα. Οι ερωτήσεις είναι πολύ επιτηδευμένες και καθοδηγούν τον ερωτόμενο με το γνωστό κουτοπόνηρο δημοσιογραφικό σκεπτικό. Όλο αυτό το κατεβατό προσπαθεί να μας πει: Ο Μιχαλολιάκος φταίει.

Μου θυμίζουν τις ανώνυμες συνεντεύξεις από "αναρχικούς" που επιβεβαιώνουν τις προκαταλήψεις εναντίον τους.

από k 22/09/2013 12:55 μμ.


 "Ναι. Όλοι το λένε. Κι εγώ το έχω πει. Όλοι είμαστε πωρωμένοι στο να μαχαιρώσουμε. Αλλά ποτέ για πόνο. Μόνο ποπό».

Τι ακριβώς εννοεί; Κυρίως με το "Μόνο ποπό";

 

από @@@ 22/09/2013 1:14 μμ.


Το διαβασα ολη στο εθνος και οντως μαλλον ειναι μουφα

Αναμεσα σε ολα αναφερει οτι ο Κασιδιαρης εγινε χρυσαυγιτης το 2008.

Μαλλον προκειται για εντελως αδιαφορα ξεκαθαρισματα στο χωρι της (ακρο)δεξιας


Μούφα -ξεμούφα υπάρχει στόχος. Αν εξαιρέσουμε τη δημοσιογραφική "επιτυχία" μιας ψεύτικης ή αληθινής συνέντευξης και μιας νέας σειράς παρτίδων που μπορεί να παρέχει στο μέλλλον και μαις καλύτερης θέσης μ' αφορμή ένα φλέγον θέμα, στη συνέντευξη διαφημίζεται ωμά το νέο πρακτοριλίκι του "καθαρού και έντιμου" Περίανδρου. Οι στόχοι τους αν δεν κάνετε εμετό όταν μπείτε στο ιστολόγιό τους είναι ξεκάθαροι: ευγενική σχετικά κριτική στη ΧΑ (μην τυχόν και έχουνε τίποτε εκκαθαριστικές ενέργειες που θα κοστίσουν) εμφανίσεις σε διάφορα ιβέντ που οργανώνουν όπως έτσι κι αλλιώς κάνουν (καμιά 15αριά που στοιχίζονται στρατιωτικά και κάτι δήθεν κάνουν), χτύπημα αλύπητο σε αναρχικούς και αριστερούς, και για τα μάτια το συριακό ζήτημα (κλικ το μάτι στον αντιμπεριαλισμό). Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και οι μαίναδροι καιροφυλακτούν. Η εποχή για αυτούς είναι χαράς ευαγγέλια. Πρακτοριλίκι με άνοδο μισθολογικής κλίμακας δηλαδή για την κλίκα του κυρίου Π. και "καθαρός και έντιμος" εθνικισμός-ναζισμός για όσους θα ξαναχάψουν κάτι καινούριο και ιδιαιτέρως επικίνδυνο για το κίνημα. Τα "παιδιά" αυτά όταν ετοιμάζονται λέγοντας ότι θα γεμίσουν τους γλουτούς μας μαχαιριές βρίσκονται και πιο μπροστά σε μαχητικότητα από του ΧΑ που δεν αναλαμβάνουν τίποτε ως ευθύνη. Μην ξεχνάτε τις επιθέσεις σε μέλη του ΝΑΡ και το πόσο εύκολα μιλούν π.χ. για το "σινιάλο" που καίγεται. Εδώ δεν έχουμε μετατόπιση αλλά έχουν ξεκάθαρο στόχο. Το ΚΙΝΗΜΑ.

Επειδή μπορεί να μπουν κι αυτοί στο διάλογο, αν έχουν τα κότσια, ας προσέξουμε, τα λάιτ Μπρεϊβικάκια. Πάντα ξεχνάνε τη διακριτικότητά τους όταν μπαίνουν σε διάλογο.

από * 22/09/2013 3:03 μμ.


των νεοναζιστών είναι.Διαβάζοντας προσεχτικά και συγκρίνοντας διαπιστώνουμε αρκετά π.χ αντιφάσεις.Ένα μικρό παράδειγμα.Ο δεύτερος <διαφωνεί> με την δολοφονία γιατί το θύμα ήταν Έλληνας αλλά θα πάει με τον Περίανδρο που έχει καταδικαστεί για δολοφονική επίθεση σε Έλληνα.

από * 22/09/2013 3:41 μμ.


όχι δολοφονικό μαχαίρωμα!!.Το έχουμε διαπιστώσει!!!

από φ@σιστοφάγος 22/09/2013 4:22 μμ.


Στη συνέντευξη υπάρχουν κάποιες φράσεις όπως:

"Στη Χρυσή Αυγή έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή με τουλάχιστον 3.000 άτομα έτοιμα για όλα! Διαθέτουμε περίπου 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσεις - κομάντος για οργανωμένα στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης."

και:

"Η εκπαίδευσή μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος, με τις κατασκηνώσεις κ.λπ. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην κεντρική Εύβοια και αλλού. Εκπαιδευτές είναι στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας. Κύριο μέλημά μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμη και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μην συνδέονται με μας."

που όχι μόνο είναι αληθείς αλλά τα συγκεκριμένα στοιχεία τα γνωρίζουν ελάχιστα στελέχη της συμμορίας. Το γεγονός αυτό και μόνο μου λέει πως η συνέντευξη είναι αυθεντική.

Ανάλογες αποκαλύψεις από στελέχη και μέλη μετά από τη γενική κατακραυγή μιας ενέργειας έχουν γίνει και στο παρελθόν σε συμμορίες που μοιάζουν με τη χ.α. σαν 2 σταγόνες νερό, όπως π.χ. η αμερικανική νεοναζιστική συμμορία "Aryan Brotherhood" η οποία αποτέλεσε το πρότυπο οργάνωσης των Μιχαλολιάκων.

Επίσης αληθεύει η υφέρπουσα αποστροφή των μελών της συμμορίας απέναντι στην ηγεσία που θεωρούν (όχι άδικα) διεφθαρμένη με τα εθνικοσοσιαλιστικά τους κριτήρια.

από ΚΤΚ 22/09/2013 4:30 μμ.


Τα αποσπάσματα που αντέγραψες δεν τα βλέπω στη συνέντευξη.


Πολλοί ίσως νομίσουν ότι θα ξεσπάσει ένας εμφύλιος στό ναζιστικό βόθρο. Αυτό αν συμβεί θα είναι πολύ περιορισμένο και χρονικά βραχύ. Η κυβέρνηση και το μνημόνιο δεν μπορεί να αντέξει πολύ χωρίς πεμπτοφαλαγγίτες που τσακώνονται για το οφίκκια και τις ζώνες ελέγχου. Η παρουσία του ακροδεξιού πόλου για την επιβεβαίωση ενός "κακού" δήθεν αντιμνημονιακού πόλου που θα συγκρίνεται διαρκώς με το κοινωνικό κίνημα (τα δύο "άκρα") για να χτυπούν μαζί ή μεμονωμένα (κυβέρνηση και άκρα δεξιά) το κοινωνικό κίνημα είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη. Σε μια φάση που ο μισός λαός φοβάται να εκφραστεί (λόγω ολοκληρωτικής καταστολής) και ο υπόλοιπος έχει τσιμπήσει τις μπανανόφλουδες της ΤΙ-ΒΙ  "για τα δυο κακά που καλά να πάθουν (την παθαίνει το κίνημα) κι ευτυχώς που υπάρχει η μνημονιακή αλλά  -έστω- κυβέρνηση που τους αντιμετωπίζει" δεν υπάρχει περίπτωση να διαλυθεί ο ΤΟΜΕΑΣ ευθύνης του ναζιστικού βόθρου ως πολιορκητικό ακμαίο εναντίον του κινήματος. Μόλις ξεκαθαρίσουν στα γρήγορα, θα χωριστούν σε ζώνες ελέγχου σε στόχους διαφορετικούς και θα παίξουν το ρόλο χτυπήματος του κινήματος. Κάποιοι θα χάσουν οφίκκια από τον μικρό εμφύλιο αλλά ο ρόλος του θα παραμείνει ρόλος ενεργός. Πιθανόν η μεν ΧΑ θα περιοριστεί στα μπραβιλίκια της και στους μετανάστες κι οι Μαίανδροι στα χτυπήματα κατά του κινήματος. Όπως έκανε ο φωστήρας τους με τον λευκό (ας με συγχωρέσει ο Κουσουρής για την έμφαση-καταλαβαίνετε γιατί το γράφω έτσι) Κουσουρή (που η παρουσία του ως εκπροσώπου φοιτητών συμβόλιζε την ενότητα του εκπαιδευτικού κινήματος-ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ (Ρωμαίος;) ΤΟΤΕ ΓΙΑ "ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ") και με το ΝΑΡ και με τους αναρχικούς και με άλλους στόχους. Και σ' αυτό που ονομάζω "κίνημα" δεν έχει διαχωρισμούς σαφείς ως προς τους στόχους τους. Θα είναι συριζαίοι, αναρχικοί, ανταρσίες, καλλιτέχνες που έχουν άποψη, διανοούμενοι που επίσης έχουν άποψη, συνδικαλιστές ενωτικοί, άνθρωποι από δομές που ενοχλούν για τον ενωτικό τους λόγο και έργο και κυρίως θα χτυπήσει σε ενωτικές καταστάσεις όπως είχε χτυπήσει τα μπλοκ των λαϊκών συνελεύσεων (Καυκάς) το 2011. 

Το αν είναι αληθής ή όχι η συνέντευξη δεν έχει σημασία. Δείχνει την ενίσχυση ενός άλλου πόλου κι αυτό ούτως ή άλλως έπρεπε να περιμένουμε. Δεν αφήνει η κυβέρνηση τους κρυφούς συνεργάτες της να διαλυθούν. Δεν θα περάσει το μνημόνιο και τα μέτρα χωρίς αυτούς.

Ψηλά το κεφάλι-δίπλα στο κοινωνικό κίνημα-στους δρόμους (κι όχι μόνο-το κίνημα είναι παντού). Εκεί μαζί με όλα τ' άλλα τα σημαντικά θέματα, να μπει το αντιφασιστικό, για να μην είναι μόνο κι έρημο κι απροστάτευτο όταν περπατάει στο δρόμο... Γιατί αλλιώς, μας οδηγούν σε ευρωπαϊκούς δρόμους του 70 και του 80. Τίποτε άλλο. Καταλάβατε...

από φ@σιστοφάγος 22/09/2013 5:08 μμ.


http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=531367

από φ@σιστοφάγος 22/09/2013 6:39 μμ.


Οι επιλογές των αφεντικών όσον αφορά τους ηγετίσκους του παρακράτους που επιστρατεύουν είναι επιεικώς τραγελαφικές. Παλιότερα πριμοδοτούσαν τον Πλεύρη, αργότερα τον Καρατζαφέρη και τελευταία τον... Μιχαλολιάκο! Είναι σαφές ότι τα κριτήριά τους σχετίζονται με το βαθμό που μπορούν να ελέγχουν τον καθένα από αυτούς, όχι με την ικανότητά τους. Ικανοί φασίστες στρατηγοί υπάρχουν αλλά δεν τους ελέγχουν πλήρως γι αυτό όχι μόνο δεν τους πριμοδοτούν αλλά με κάθε ευκαιρία τους χτυπούν για να δώσουν "αντιφασιστικά" πειστήρια.

Το να ξεσπάσει ένας εμφύλιος που θα καταλήξει στη μετακίνηση φασιστο-ορκ/φαντάρων από τους ανίκανους/ευνοούμενους των αφεντικών φυρερίσκους στους ικανότερους, είναι σίγουρα κάτι που δεν το επιθυμώ.

από * 22/09/2013 6:43 μμ.


 ήδη με το  πρώτο σχόλιο σου προσπαθείς να παραπλανήσεις.Εδώ αυτοί μιλάνε για τάγματα εφόδου,για τον Λαγό,τον Πατέλη, τον Παναγιώταρο,για μαχαιρώματα,εκπαίδευση σε μετανάστες,για άρια φυλή και τόσα πολλά(π.χ οι μπάτσοι είναι μαζί τους πάντα).Ποιές προκαταλήψεις?!!Μπλέκεις και εμάς για να υποβαθμίσεις αυτά που γράφουμε με ντοκουμέντα χρόνια στο μέσο Μου θυμίζουν τις ανώνυμες συνεντεύξεις από "αναρχικούς" που επιβεβαιώνουν τις προκαταλήψεις εναντίον τους..Τι σε πείραξε ότι μπορεί να το ήξερε κι ο Μιχαλολιάκος?Έ?

Εγώ ως αναρχικός είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε  σχέση με το σύστημα που τους εκτρέφει,τους χρησιμοποιεί ως παρακράτος κτλ.Η άποψη μου είναι συγκεκριμένη και για την αντιμετώπιση τους.Αλλά είμαι περίεργος θα καταθέσουν αυτά τα νεοναζιστικά καθάρματα?Φοβούνται μήπως ότι θα τσουρουφλιθεί ο ποπός τους?

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον
.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

ANTIFA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

από * 22/09/2013 7:16 μμ.


από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι προσπαθούν να πούν για όλα φταίει ο Μιχαλολιάκος?Έ!!?Εγώ στα γράφω σταράτα.Μόνο εσύ το λές αυτό.Άκου προκαταλήψεις και μπλέκεις και τους αναρχικούς!!

από ΚΤΚ 23/09/2013 4:28 μμ.


Σου απάντησα, αλλά ήμουν κάπως προκλητικός και μάλλον γι'αυτό η απάντηση πήγε στα κρυμμένα. Μπορείς να την αναζητήσεις στο καλάθι των αχρήστων.

Άδικα μου επιτίθεσαι για αυτό που έχεις στο νου σου. Δεν είπα ότι η συνέντευξη μου φαίνεται στημένη για να βγάλω λάδι τη Χρυσή Αυγή. Μου φαίνεται στημένη γιατί... ε, το εξήγησα το γιατί. Η σύνδεση με τους αναρχικούς έχει να κάνει με το ότι και οι ίδιοι έχουμε λουστεί αμφιβόλου προέλευσης συνεντεύξεις που μιλάνε εκ μέρους μας χωρίς εμάς.

 


Το μόνο που θα σου απαντήσω τώρα  ότι όλα τα παπαγαλάκια λένε ότι θα κληθούν να καταθέσουν.


το παρακράτος και τις φασιστικές συμμορίες για να περάσει το μνημόνιο και τα μέτρα και ότι δεν της φτάνει μόνο το κράτος; πότε μετά το '10, η κυριαρχία χρησιμοποίησε τους φασίστες για να χτυπήσει το κίνημα; τις διαδηλώσεις τις χτυπάει χωρίς την βοήθεια των φασιστών, τις καταλήψεις τις σπάει χωρίς τη βοήθεια των φασιστών, τις απεργίες τις αντιμετωπίζει χωρίς τη βοήθεια των φασιστών, άρα ποιά είναι τα δεδομένα που κάνουν τη πρόβλεψή σου (ότι το παρακράτος θα χωριστεί σε δύο κομμάτια με διακριτους ρόλους, το ένα εναντίον των μεταναστών και το άλλο εναντίον του κινήματος) πολιτική εκτίμηση και όχι μαντεία και ψυχανέμισμα του τι εννοεί ο ποιητής στο στημένο ή μη στημένο άρθρο της φυλλάδας;


Μια σύντομη απάντηση αν και δεν απευθύνεται σε μένα.Κοίτα το αρχείο του μέσου για πόσα στέκια,καταλήψεις έχουν δεχθεί επίθεση,αυτοοργανωμένα στέκια μάθησης(με συνοδεία μπάτσων ένα) κτλ.Κοίτα και τους φασίστες στην μεγάλη πορεία για τον Παύλο Φύσσα δίπλα στα ΜΑΤ!!!Πιο πολύ σκέψου τον νεοναζιστικό τρόμο στις γειτονιές της κάθε πόλης με τα τάγματα εφόδου.Σκέψου τις εκατοντάδες επιθέσεις σε μετανάστες,αντιρατσιστές  κι άλλα πολλά.Τι να σου πω καημένε......Οι μπάτσοι τι νομίζεις ότι είναι πολλοί?!!Οι στρατιωτικοί τι νομίζεις ότι είναι πολλοί?!!

από καταλήψεις 23/09/2013 8:33 μμ.


που δεν έχουν δεχτεί επίθεση από φασίστες, αλλά δεν ξέρω κανένα στέκι και καμιά κατάληψη που να έχει σπάσει εξαιτίας των επιθέσεων που έχει δεχτεί από φασίστες, όλες τις καταλήψεις τις έχει σπάσει το κράτος, αν ξέρεις εσύ καμιά κατάληψη που την έχουν σπάσει φασίστες πες τη μας και μας να τη μάθουμε. Και το ότι οι μισοί μπάτσοι και πολλοί μέσα στον στρατό και απόστρατοι είναι χρυσαυγίτες πως αποδεικνύει ότι η κυριαρχία εχει ανάγκη τις φασιστικές συμμορίες για να χτυπήσει το κίνημα; δηλαδή αν δεν υπήρχε ούτε ένας μπάτσος και ούτε ένας καραβανάς χρυσαυγίτης η κυριαρχία δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ίδιο αποτελεσματικά τους μπάτσους (ή τον στρατό, αν τον χρειαστεί) και τους δικαστές για να καταστείλει το κίνημα; δεν σου λέει τίποτα το ότι με το που αναβάθμισαν οι φασίστες την δολοφονική τους δράση και την μετατόπισαν από τους μετανάστες σε έλληνα, αυτονομήθηκαν δηλαδή, τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια της κυριαρχίας που μέχρι τώρα τους διαφήμιζαν σαν τη lifestyle εκδοχή της βίας, "ξαφνικά" φωτίστηκαν και ανακάλυψαν ότι είναι μια συμμορία δολοφόνων;

Αυτό που θέλω να πω με άλλα λόγια είναι ότι οι φασίστες είναι εχθροί του κινήματος όχι επειδή τους χρησιμοποιεί η κυριαρχία για να χτυπήσει το κίνημα (μπορεί να τους χρησιμοποιήσει, μπορεί και όχι), αλλά επειδή είναι φασίστες, η απροκάλυπτα βίαιη έκφραση του μικροαστισμού και από την άλλη η κυριαρχία αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν έχει καμια ανάγκη το φασισμό για να χτυπήσει το κίνημα, αλλά ένας αυτονομημένος φασισμός μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα. Οπότε από που προκύπτει ότι η επιλογή των απο πάνω είναι να χωρίσουν τους φασίστες σε δύο κομμάτια όπου το ένα θα χτυπάει μετανάστες και το άλλο το κίνημα; έχουν κανα μαγικό τρόπο να εμποδίσουν αυτά τα δύο κομμάτια να συνεργαστούν μεταξύ τους ώστε να μη δημιουργηθεί ενιαίο αυτονομημένο φασιστικό ρεύμα;


Προσπαθεί λοιπόν να πείσει τους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες που ψήφισαν Μιχαλολιάκο από αντίδραση, να γυρίσουν πίσω στη ΝΔ.

Η προσπάθεια αυτή έχει δύο παράλληλα σκέλη:

  • ο Σαμαράς προβάλλει όσο μπορεί τα ακροδεξιά του χαρακτηριστικά
  • γίνεται όλο αυτό το σκηνικό με αφορμή τη δολοφονία Φύσσα

Δεν είναι ότι ο Σαμαράς και ο Δένδιας καίγονται λόγω δημοκρατικών φρονημάτων (...) να λύσουν την υπόθεση της δολοφονίας. Ακροδεξιοί είναι και οι ίδιοι και κατά βάθος συμφωνούν με το μαχαιροβγάλτη.

Απλώς αξιοποιούν τη συνθήκη για ψηφοθηρικούς λόγους.

από δεν ήξεραν 23/09/2013 11:38 μμ.


τι ψηφίζουν; δεν ήξεραν ότι ψηφίζουν δολοφόνους; τους εμπόδισε αυτό να την ψηφίσουν; γιατί θα τους εμποδίσει στις επόμενες εκλογές;

από * 23/09/2013 11:41 μμ.


το ότι γίνεται από πλευράς κυβέρνησης κι όλου του συφερτού π.χ ΜΜΕ(που στηρίζουν Σαμαρά) γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους.Επίσης δεν ξέρουμε τι ετοιμάζει η ακροδεξιά κυβέρνηση (χωρίς νεοναζιστικά χαρακτηριστικά) σε νομοθετικό επίπεδο.Δηλαδή αν θα βασίζεται στην θεωρεία των δύο άκρων.Πάντως δεν πρέπει να υποτιμάται κι η πίεση του κόσμου μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα(και για την θεωρεία των δύο άκρων υπάρχει κάποιου είδους διχόνοια τώρα στην ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-δεν γνωρίζουμε αν είναι εικονική).Είναι νωρίς ακόμα για συμεράσματα.Για τον φασισμό το είπε πολύ καλα ο Μπρέχτ το έχω γράψει σε παραπάνω σχόλιο

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον
.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

προσέχτε την φρασεολογία Σαμαρά εδώ(ίδια με της χ.α)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DNjKM9-Reiw

 

Εμείς πρέπει να τελειώνουμε με τον νεοναζιστικό και φασιστικό βόθρο.

από φ@σιστοφάγος 23/09/2013 11:59 μμ.


Ο φασισμός πέρα από καταστροφικός είναι και αυτοκαταστροφικός. Δες την ιστορία. Οι φασίστες το τραβάνε όσο δεν παίρνει, φτάνει ο κόμπος στο χτένι και μετά δε συμμαζεύεται. Ο Σαμαράς και τα αφεντικά του δε φοβούνται μη χάσουν ψήφους. Φοβούνται μη χάσουν τα κεφάλια τους. Οχι βέβαια από τα χ.α.πατα αλλά από τον καταπιεσμένο κόσμο που έχει να αντιμετωπίσει τη φτώχια και την ανεργία και του προσφέρουν φασίστες. Τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που σιχαίνεται τους φρασίστες, αυτόν φοβούνται. Τα χ.α.πατα μπορεί να δώσουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία στον καθένα να πάρει τα όπλα εναντίον τους. Κι αν συμβεί αυτό δε θα πάρει η μπάλα μόνο τους φανερούς φασίστες.

από * 24/09/2013 12:28 μμ.


λάθος κατάλαβες.Η ΝΔ θέλει να πάρει πίσω τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους (σκληρή δεξιά την λέγανε).Γίνεται κατά την γνώμη μου και για ψηφοθηρικούς λογους από πλευρά συστήματος.Επίσης όπως τόνισα δεν πρέπει να υποτιμάται κι η πίεση του κόσμου μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.Οι ρίζες του φασισμού όπως λέει ο Μπρέχτ το αγκαλιάσαν πολύ σφιχτά το σύστημα και γίνανε παρακλάδια ανεξέλεγκτα.Το σύστημα φοβήθηκε τον κόσμο που βλέπανε το φασιστικό,νεοναζιστικό παρακράτος να κυκλοφορεί ανενόχλητο.Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.Πάντως είναι λάθος να γίνεται αυτή η συζήτηση τώρα.Όπως είπα είναι νωρίς για συμπεράσματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες δύο γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες, κατέθεσαν στο πλαίσιο της ανάκρισης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαύγιτη Γιώργο Ρουπακιά, πως ο δράστης δεν ήταν μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο.

 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο Βήμα το οποίο επικαλείται τη δικογραφία, οι δύο αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο Ρουπακιάς έφτασε στο σημείο της δολοφονίας στην Π. Τσαλδάρη, στην Αμφιάλη, μαζί με ένα ακόμα άτομο, με ξυρισμένο κεφάλι, το οποίο βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.
Όπως σημειώνεται οι καταθέσεις αυτές έγιναν από δύο γυναίκες που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και δημιουργούν νέα δεδομένα καθώς ενδέχεται να έχει διαφύγει απο τις ανακριτικές αρχές ένα πρόσωπο το οποίο φαίνεται πως έχει κομβικό ρόλο.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη δικογραφία εμπεριέχονται και οι κλήσεις από και πρός τον κατηγορούμενο πριν και μετά  τη δολοφονία. Μεταξύ των ατόμων που συνομίλησαν είναι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης.

Εκτός του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο Ρουπακιάς φέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, να μίλησε με ένα μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του νεοναζιστικού κόμματος, έναν απόστρατο αξιωματικό και «επισκέπτη των γραφείων της Χρυσής Αυγής» ένα φίλο του γιου του δράστη, και ένα ακόμα άτομο για το οποίο διερευνάται ο ρόλος και η ακριβής εμπλοκή του στην υπόθεση.

Οι αρχές  ζήτησαν την άρση απορρήτου των πέντε τηλεφωνικών αριθμών τους. Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, τα οποία επικαλείται το Βήμα, ο Γιώργος Πατέλης φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Γιάννη Λαγό. Μένει να διευκρινιστεί ο χρόνος που έγιναν οι κλήσεις.   

Ο Γιώργος Ρουπακιάς στην απολογία του ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως δέχτηκε ένα τηλεφώνημα στις 22.30 προκειμένου να πάει σε μια καφετέρια της Αμφιάλης  για να δει τον αγώνα Ολυμπιακού - Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος σημειώνεται πως εκείνη την ώρα ήταν ήδη στο δεύτερο ημίχρονο. Όπως είπε στην καφετέρια ήταν μόνος του και μίλησε τηλεφωνικά με τον με τον Γ. Πατέλη και τους άλλους με τους οποίους «συζήτησαν για διάφορα άσχετα θέματα».

Όλα τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί και στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος εξετάζει τώρα και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

http://tvxs.gr/

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License